Πέμπτη , 18/07/2024

Eκδήλωση για τη βία – Τιμή στην οικογένεια Ζουμπουλάκη στο 4ο Γυμνάσιο Καβάλας

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο 4ο Γυμνάσιο Καβάλας[Ζουμπουλάκειο] εκδήλωση για τη βία  [ενδοοικογενειακή, ενδοσχολική, βία στα γήπεδα ] .Ομιλητές ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φιλίππων,Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος και ο πατήρ Χρήστος Μήτσιος γνωστός και από την παρουσία του στο γήπεδο της Τούμπας.
Αμφότεροι οι ομιλητές ανέπτυξαν διεξοδικά το θέμα τονίζοντας πως μόνο μέσα από την αγάπη, την αλληλοκατανόηση, τον αλληλοσεβασμό και την επίγνωση της διαφορετικότητας του άλλου συνανθρώπου μας μπορεί να αλλάξει η κοινωνία μας. Αλλωστε ειρηνικός μπορεί να είσαι μόνο όταν αγαπάς γιατί ” η τελεία αγάπη έξω βάλλει τον φόβον’ ” σύμφωνα με τη ρήση του Ευαγγελιστού της αγάπης Ιωάννου του Θεολόγου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν μέλη της οικογένειας Ζουμπουλάκη ιδρυτών-ευεργετών του σχολείου που λειτούργησε το 1980.Συγκεκριμένα τιμήθηκαν η κ.Νίκη Ζουμπουλάκη [σύζυγος αειμνήστου Πέτρου] , η κ.Μανίνα Ζουμπουλάκη [κόρη Πέτρου],και η κ. Μαρία Ζουμπουλάκη [ κόρη Σωκράτη ]. Οι αδελφοί Πέτρος και Σωκράτης Ζουμπουλάκης πιστοί στην εντολή που τους άφησε ο πατέρας τους Μιχαήλ όσο ζούσε, έκαναν προς την πόλη τους το 1973 μία τεραστίων διαστάσεων δωρεά. Προσέφεραν το ποσό των 500 εκατομ. δραχμών για να ανεγερθεί και να εξοπλιστεί το κτίριο του σημερινού Ζουμπουλακείου Γυμν. σε έναν χώρο όπου μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’60 λειτουργούσαν οι φυλακές της Καβάλας. Αυτή η σπουδαία παρακαταθήκη που αφήνει η οικογ. Ζουμπουλάκη θα αποτελεί για πάντα έναν οδοδείκτη για όλους.
Όμως η αγάπη της οικογένειας για την γενέτειρα πόλη της είναι συνεχής αφού αν και οι περισσότεροι ζουν εκτός  Καβάλας,  επισκέπτονται την πόλη τους σε κάθε ευκαιρία η δε συγγραφέας Μανίνα σε όλα σχεδόν τα βιβλία της κάνει εκτενείς αναφορές στη πόλη και την περιοχή της διαφημίζοντάς την πανελλαδικά.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αλέξης Πολίτης, ο αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού κ. Απόστολος Μουμτζάκης, η πρόεδρος της Δευτεροβ. Σχολ.επιτροπής εκπ/σης κ. Ανθή Χατζηφραντζή, ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης κ.Δανιήλ Εμμανουηλίδης.
Η όμορφη και συγκινητική τελετή συνεχίστηκε με την παράθεση γεύματος στη ” ταβέρνα του Σάββα ” στα Σφαγεία όπου συμμετείχαν ο σύλλογος καθηγητών και οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι του.
Το σχολείο ευχαριστεί την Αντιπεριφέρεια Καβάλας για την προσφορά 4 καλαίσθητων τόμων – βιβλίων με θέμα την Ανατολική Μακεδονία, τους ” Φούρνους Φελλαχίδη ” για τα νηστήσιμα εδέσματά του, τους αδελφούς Κατσαμακίδη [COSMOFLOWER] για την όμορφη σύνθεση λουλουδιών και τον φωτογράφο Αντώνη Πασβάντη που κάλυψε όλη την εκδήλωση και φυσικά τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.
Οργάνωση – επιμέλεια
Καράλης Ιωάννης

Δείτε επίσης

«Αμέτι Μουχαμέτι»: H νέα σπαρταριστική κωμωδία του Γιώργου Μακρή

Η σπαρταριστή Κωμωδία μας ,σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή ζώντας την πραγματική καθημερινότητα του σήμερα.!! …