Δευτέρα , 27/09/2021

Kατάνυξη και δέος στην εκδήλωση με Μικρασιάτικα τραγούδια στον ναό των Αγίων Αναργύρων – Η εκδήλωση του Πάρι Αμοργινού που συγκίνησε

Κατάνυξη και δέος πλημμύρισε το ναό των Αγίων Αναργύρων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με Μικρασιάτικα τραγούδια με το μουσικό σχήμα λεπτών οργάνων ”Τέττιξ” υπό τη διεύθυνση της Αντιγόνης Παπαηλία.   Ήχοι από κανονάκι, ούτι, λαούτο και  αισθαντική βυζαντινή φωνή,  συνέθεσαν υπερκόσμια ατμόσφαιρα, ταξιδιαρικη και ελπιδοφόρα. Οι μουσικοί Μιχάλης Τσατήρης(κανονάκι), Νανά Καψοκαλύβα(ούτι), Δημοσθένης Καραχριστοδούλου(πολίτικο λαούτο) και Αντιγόνη Παπαηλία(φωνή-κανονάκι), επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά την πολιτιστική κίνηση του ιατρού-πρωτοψάλτη Γεωργίου Ναούμ μέσα από τις δραστηριότητες της σχολής Βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής ”Τέττιξ”.

Ο καλλιτεχνικός επιμελητής της εκδήλωσης, Πάρις Αμοργινός δημιούργησε παράσταση ”εν τω Ναώ ” γεγονός απαιτητικό και ρηξικέλευθο. Μαζί του, ο λαογράφος-ιστορικός μελετητής, Γιάννης Γουναρίδης στην ιστορική και κοινωνική διαδρομή των μελισμάτων και ο Μανώλης Καρπάθιος που δίδαξε στους μουσικούς τα τραγούδια.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο σπουδαίος σκηνοθέτης-ηθοποιός Γιώργος Μεσσάλας . Εύσημα στην ψυχή της εκδήλωσης π. Παντελεήμονα Τσορμπατζόγλου που αποτελεί αντανάκλαση της χάρης του Θεού πάνω στη μάνα γη.

Δείτε επίσης

Το Πάμε Τσάρκα σας παρουσιάζει τον παραθεριστικό “παράδεισο” της Αττικής, Παλαιά Φώκαια

Η οδοιπορική – ταξιδιωτική εκπομπή «Πάμε Τσάρκα» με τον Βαγγέλη Καράλη, είναι η μοναδική τηλεοπτική …