Κυριακή , 28/04/2024

Maro Wilde: Από καθηγήτρια σε ΙΕΚ, πετυχημένη τραγουδίστρια της τραπ

Η Μaro Wilde έχει καταφέρει να γίνει viral στο You Tube μέσα μόλις σ’ έναν χρόνο! Η εντυπωσιακή σέξι Θεσσαλονικιά έχει φανατικό κοινό που την ακολουθεί λατρεύοντας τα καυστικά trap τραγούδια της θίγοντας επίκαιρα θέματα της καθημερινότητας. Εξ’ άλλου έχει καταφέρει να πρωτοτυπήσει καθώς είναι η πρώτη Ελληνίδα καθηγήτρια trapper. Η σέξι τραγουδίστρια μάλιστα πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το νέο της κομμάτι με τίτλο «Χριστούγεννα Lockdown» από την Song Tuber.

 Aπό καθηγήτρια υποκριτικής σε ΙΕΚ, τραγουδίστρια της trap. Πώς προέκυψε το τραγούδι στη ζωή σου;

Δεν θα σε εκπλήξω με την απάντησή μου! Είμαι το κλασικό παιδί που από μικρό στηνόταν στον καθρέφτη και έκανε πως είναι η Βανδή και ο Ρουβάς δίνοντας συναυλίες στο φανταστικό κοινό του. Ακόμα και οι παραστάσεις που γράφω και ανεβάζω είναι μουσικοθεατρικές, γιατί η μουσική είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ψυχή και το είναι μου. Πιστεύω πως η υποκριτική είναι εγγενώς συνυφασμένη με το τραγούδι. Άλλωστε, κάθε video-clip αναπαριστά μία ιστορία, σαν μία ταινία μικρού μήκους, ή τουλάχιστον έτσι κάνω εγώ τα clips μου. Δημιουργώ ένα σενάριο. Δεν μπορώ να φτιάχνω clips με μερικά άκυρα πλάνα, όπως είθισται τελευταία, δίχως να διηγούμαι μία ιστορία από πίσω.

Οι μαθητές σου όταν βλέπουν τα τραγούδια σου στο Youtube πώς αντιδρούν;

Όταν πρωτοβγήκε το πρώτο μου κομμάτι είχε πολλή πλάκα! Έκαναν όλοι λες και ήμουν η Φουρέιρα! Μου ζητούσαν να βγούμε φωτογραφίες και το τραγουδούσαν συνέχεια. Από εκεί και έπειτα και όσο έβγαιναν τα υπόλοιπα τραγούδια με έμαθαν πια. Μην ξεχνάς ότι στην τάξη είμαι ένας άλλος άνθρωπος, από ότι είμαι στη σκηνή. Καθετί που κάνουμε είναι ένας ρόλος και ο ρόλος της καθηγήτριας αποκλίνει πολύ από αυτόν της performer. Βέβαια, το ότι διδάσκω υποκριτική μού δίνει αυτή την ελευθερία, καθότι πρόκειται για τέχνη. Πάντως, στους μαθητές μου αρέσουν πολύ τα τραγούδια μου απ΄ότι μου λένε. Ξέρουν όλους τους στίχους απ΄ έξω, κάνουν συνέχεια reposts στο Instagram και μου σχολιάζουν τι τους άρεσε πιο πολύ. Λες να τα κάνουν όλα μόνο για να με καλοπιάσουν για έναν καλό βαθμό; (Γέλια)

Ποια είναι η άποψή σου για την trap μουσική σκηνή της Ελλάδας; Τι μηνύματα θέλεις να περάσεις μέσα από τα τραγούδια σου;

H trap σκηνή της Ελλάδος είναι ανδροκρατούμενη. Με εξαίρεση τη Στικούδη που έκανε μία πολύ αξιόλογη προσπάθεια, δεν γνωρίζω κάποια άλλη Ελληνίδα τράπερ. Σε αντίθεση φυσικά με το εξωτερικό, όπου οι γυναίκες που τραγουδούν trap/rap εκεί, σκίζουν. Μόνο στην πλάκα μπορώ να πάρω όλα αυτά τα τραγούδια που προάγουν τον σεξισμό, αντικειμενοποιούν τη γυναίκα και προωθούν τα πιστόλια, τη βία και τα ναρκωτικά. Μου προκαλούν αηδία και μεγαλύτερη αηδία μου προκαλεί η απήχηση που έχουν. Εκατομμύρια προβολές, εκατομμύρια αναπαραγωγές του τι; Αντρών που το παίζουν μάγκες εξευτελίζοντας τις γυναίκες και αποκαλώντας τες με χυδαίους χαρακτηρισμούς; Και άντε οι άντρες τα ακούν και νιώθουν supermen, οι γυναίκες γιατί χαίρονται; Δυστυχώς όλα αυτά είναι ο καθρέφτης της κατάντιας της κοινωνίας μας. Δεν γίνεται κάτω από τα τραγούδια αυτά να εκθειάζουν όλοι αυτούς τους τύπους και όταν ανεβάζω εγώ κομμάτια, όπως ο «γκομενιάρης», στο οποίο θίγω το αντρικό πρότυπο του παντρεμένου άντρα με παιδί που πουλάει έρωτες σε όλες τις γυναίκες, να με βρίζουν. Μεγάλη μερίδα του κόσμου έχει γίνει κακιά και καχύποπτη. Δεν αντέχουν το ότι κάποια γυναίκα τα κάνει όλα αυτά μόνη της. Είμαι πίσω απ’όλα μου τα projects, στίχοι, μουσική, σκηνοθεσία. Δεν μπορεί να μου προσάψει κανείς τίποτα, οπότε οικτρά σχόλια του τύπου: ποιος ξέρει με πόσους κοιμήθηκε για να φτάσει εδώ που είναι (το γράφω εξευγενισμένα), μου προκαλούν λύπηση αναφορικά με το επίπεδο του κόσμου. Kάθε τραγούδι έχει τη δική του ιστορία και σκεπτικό από πίσω. Πάντοτε όμως γράφω τραγούδια για να προκαλέσω το κοινό να σκεφτεί. Σίγουρα στόχος μου είναι να ενισχύσω τις φεμινιστικές αξίες με τις οποίες έχω γαλουχηθεί από τη μητέρα μου. Δεν ξέρω πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να αλλάξουμε τις αποσαθρωμένες βάσεις της πατριαρχικά κατασκευασμένης κοινωνίας μας, αλλά το σίγουρο είναι πως προσωπικά δεν θα σταματήσω να διεκδικώ τα αυτονόητα. Και όχι φεμινισμός δεν είναι να κάψω τα σουτιέν μου, φεμινισμός είναι ο σεβασμός και η αξία που οφείλει να έχει κάθε γυναίκα, τόσο από τον περίγυρό της, αλλά και από τον ίδιο τον εαυτό της προς την ίδια.

Μπορεί μια γυναίκα να ξεχωρίσει σ’ ένα ανδροκρατούμενο είδος μουσικής όπως είναι αυτό της trap;

Γυναίκες έχουν καταφέρει τα απίθανα, γυναίκες φέρνουν στον κόσμο παιδιά, γυναίκες επιβιώνουν στις πιο δύσκολες καταστάσεις που δεν νοείται να περνά άνθρωπος. Οι γυναίκες μπορούν να κάνουν τα πάντα, όχι απλώς να ξεχωρίσουν στην trap!

Μια όμορφη και εντυπωσιακή γυναίκα όπως εσύ, δέχεσαι άσεμνες προτάσεις στα social media που να σε έχουν ενοχλήσει;

Δυστυχώς ανέκαθεν δεχόμουν. Είναι το νέο είδος παρενόχλησης, η cyber παρενόχληση. Έχω κουραστεί να κάνω block. Βέβαια, οι θερμόαιμοι τύποι που μου στέλνουν απροκάλυπτα τα όργανά τους θα πρέπει να γνωρίζουν πως έπειτα δημοσιοποιώ τη συνομιλία μας, φυσικά κρύβοντας το όνομά τους, αν και κακώς. Όταν το πρωτοξεκίνησα θεώρησα ότι θα σταματήσουν να το κάνουν, αλλά αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι, λες και αρέσκονται στην έκθεση. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχουν στο κεφάλι τους. Βλέπουν ότι δεν τους απαντάει μια κοπέλα στα απανωτά μηνύματα που στέλνουν και αυτό που κάνουν αντί να σταματήσουν να ασχολούνται είναι να στείλουν το όργανό τους; Eίναι ένα δυστυχές επαναλαμβανόμενο μοτίβο που δείχνει πόσο απαίδευτος είναι ο κόσμος.

Το νέο σου κομμάτι με τίτλο «Χριστούγεννα Lockdown». Πώς βιώνεις αυτά τα πρωτόγνωρα Χριστούγεννα και τι μηνύματα θέλεις να περάσεις μέσα από το τραγούδι σου;

Tα Χριστούγεννα Lockdown κυκλοφορούν από τη Song Tuber και είναι ένα τραγούδι που δεν θα μπορούσα να μην γράψω. Για πρώτη φορά όλος ο κόσμος θα πρέπει να κάνει Χριστούγεννα με οριοθετήσεις. Γνωρίζω από πρώτο χέρι πως είναι να κάνεις γιορτές μακριά από τους αγαπημένους σου, αφού όταν ζούσα Νέα Υόρκη και Ελβετία δεν τους είχα κοντά μου. Καταλαβαίνω απόλυτα τις δυσκολίες που βιώνουν όλα τα ζευγάρια που είναι από απόσταση από τη στιγμή που άρχισε όλο αυτό με την καραντίνα και ειδικά τις γιορτές που όλα είναι στολισμένα και μας περιρρέει αυτή η κατανυχτική ατμόσφαιρα. Θέλουμε όσο τίποτα να είμαστε μαζί με τα δικά μας πρόσωπα. Το τραγούδι μου έχει καυστική διάθεση για την κατάσταση που βιώνουμε και παράλληλα νοσταλγική και γλυκιά, καθότι είναι Χριστουγεννιάτικο. Το μόνο που θέλω για τα φετινά Χριστούγεννα είναι να έχουν υγεία τα αγαπημένα μου άτομα και φυσικά όλος ο κόσμος. Όλα τα άλλα έρχονται.

Πηγή: Περιοδικό Χάι, Συνέντευξη: Άννα Τσιάλτα 

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …