Παρασκευή , 01/03/2024

O επιχειρηματίας Γιώργος Γαλανός μαζί με την Θεοδώρα Ρούμπογλου πρωτοπορούν με το πρώτο εργοστάσιο φαρμακευτικής κάνναβης

Ο γνωστός επιχειρηματίας Γιώργος Γαλανός μαζί με τη σύντροφό του και πρώην παίκτρια του «My Style Rocks» Θεοδώρα Ρούμπογλου αποφάσισαν να πρωτοπορήσουν στο θέμα των επενδύσεων, λειτουργώντας το πρώτο εργοστάσιο φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, με έδρα την πόλη του Κιλκίς. 

  • Από τον Βαγγέλη Κάραλη

Η νεοσύστατη εταιρία Grecan είναι η πρώτη στην Ελλάδα με το συγκεκριμένο αντικείμενο, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες και προδιαγραφές. Η εντυπωσιακή καλλονή Θεοδώρα Ρούμπογλου είναι απόφοιτη δημοσιογραφίας και έγινε γνωστή πανελλαδικά μέσα από τη συμμετοχή της στο «My Style Rocks».

Μιλώντας στην «Espresso» αναφέρει πώς αποφάσισε να αφήσει τον χώρο των media και της τηλεόρασης για να ασχοληθεί με τη φαρμακευτική κάνναβη μαζί με τον σύντροφό της: «Αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτόν τον χώρο διότι το μέλλον είναι εκεί, παρόλο που αγαπώ τη δημοσιογραφία και θα ήθελα στο μέλλον να ξανασχοληθώ. Η φαρμακευτική κάνναβη αποτελεί μια καινούργια δουλειά πολύ ενδιαφέρουσα και μια μεγάλη πρόκληση για το μέλλον στο θέμα της υγείας». 

Από την πλευρά του, ο γνωστός επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη Γιώργος Γαλανός αποκαλύπτει στην «Espresso» πώς αποφάσισαν, μαζί με τη σύντροφό του, να επενδύσουν στη φαρμακευτική κάνναβη.

«Παρόλο που οι καιροί είναι δύσκολοι για επενδύσεις, εμείς πήραμε την απόφαση να επενδύσουμε στη συγκεκριμένη βιομηχανία και μάλιστα χωρίς καμία διευκόλυνση επιδότησης από το κράτος αλλά με ίδια κεφαλαία, διότι θέλαμε να είμαστε οι πρώτοι στον χώρο, όπως και το καταφέραμε. Σήμερα, ενώ υπάρχουν 120 άδειες, καμία εταιρία δεν είχε βάλει ούτε τούβλο τη στιγμή που η Grecan σε 30 μέρες ολοκλήρωσε το εργοστάσιο. Η εταιρία μας είναι η πρώτη που λειτουργεί στον χώρο. Το επιχειρηματικό πεδίο της φαρμακευτικής κάνναβης είναι καινούργιο στη χώρα μας και υπάρχει δυνατότητα να γίνουν μεγάλες επενδύσεις, μόνο από μεγάλες εταιρίες, γιατί οι οικονομικές απαιτήσεις ενός μέτριου εργοστασίου κυμαίνονται στα 10.000.000 ευρώ» αναφέρει ο Γιώργος Γαλανός.

Ο επιχειρηματίας αναφέρει ότι τα έσοδα από τη φαρμακευτική κάνναβη μπορούν να είναι πολύ μεγάλα λόγω των καιρικών συνθηκών που είναι ευνοϊκές στην Ελλάδα: «Όπως γνωρίζετε, η χώρα μας έχει μεγάλη ιστορία στον συγκεκριμένο ανθό λόγω του ήλιου, αν όλα πάνε καλά τα έσοδα θα είναι πολλά λόγω του συγκεκριμένου αντικειμένου».

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια που υπάρχουν ώστε η κάνναβη να γίνει νόμιμη και για ψυχαγωγικούς λόγους εκτός από τη φαρμακευτική της χρήση, ο επιχειρηματίας τονίζει: «Πιστεύω ότι δύσκολα θα γίνει νόμιμη η χρήση της κάνναβης στη χώρα μας για ψυχαγωγικούς λόγους, λόγω της εκκλησίας και επειδή είμαστε βαθιά θρησκευόμενο κράτος. Στην περίπτωση που γίνει η κάνναβη ψυχαγωγική, τα οικονομικά οφέλη θα είναι τεράστια. Το εργοστάσιό μας είναι έτοιμο για τα πάντα» τονίζει χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …