Παρασκευή , 19/04/2024

O γνωστός δημοσιογράφος Στρατής Λημνιός παρουσιάζει το νέο του βιβλίο “Τι μου τη χάρισες αυτή την μπομπονιέρα;” στην Θεσσαλονίκη με πολλούς διάσημους καλεσμένους

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: “Τι μου τη χάρισες αυτή την μπομπονιέρα;” του Στρατή Λημνιού  &  ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ  «Βίον  ανθό….σπαρτον»

Κυριακή 3 Ιουνίου στις 20.00μ.μ. σε μία ειδική εκδήλωση με τη σφραγίδα της Gruppo Gemello στην εξέδρα εκδηλώσεων μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στην Νύφη του Θερμαϊκού ταξιδεύουν

Η Gruppogemello και το Πωλητήριο Ιδρύματος Κακογιάννης, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος και τις εκδόσεις Ηρόδοτος, παρουσιάζει το βιβλίο του Στρατή Λιμνιού   ¨Τι μου τη χάρισες αυτή τη μπομπονιέρα;¨   και την φωτογραφική εικαστική έκθεση του Βαγγέλη Ρασσιά   ¨Βίον ανθό…σπαρτον¨ εμπνευσμένη από το βιβλίο.

Η λογοτεχνία συναντά τη φωτογραφία και τα κλικ των ευαισθησιών αποτυπώνονται με έναν μαγικό τρόπο στις σελίδες του νέου βιβλίου του συγγραφέα που γνωρίζει τεράστια επιτυχία μόλις ένα μήνα μετά την επίσημη κυκλοφορία του.

Από το νυφικό έως την περίτεχνη μπομπονιέρα του γάμου.

Το 8 είναι ο αριθμός της ψυχής…

8 γυναίκες  έχουν τα μάτια τους καρφωμένα στην κορυφή του βουνού και κανένα εμπόδιο δεν είναι ικανό να τις εμποδίσει να  φτάσουν σ’ αυτό που τους ευχήθηκαν στην αρχή, της νέας τους ζωής.

«Βίον….σπαρτον».

8  Γυναικεία συναισθήματα αποτυπωμένα στα πρόσωπα οκτώ γυναικών που μιλάνε μέσα από την έκφρασή τους για τις  καλές αλλά και τις δύσκολες στιγμές της πορείας ενός γάμου μέσα από προσωπικά τους βιώματα.

«Οι δύο θεμέλιοι λίθοι της ευτυχίας: αγάπη και δουλεία.» έλεγε ο Ζίγκμουντ Φρόυντ και ήταν σαν να έπιανε τον παλμό του αριθμού 4!

Το 4 είναι ο αριθμός της σταθερότητας.

4 άντρες  συμβολίζει την σταθερότητα, την δομή των πραγμάτων και των καταστάσεων και την ανάγκη μας για ασφάλεια.

Ο συγγραφέας συναντά αυτές τις γυναίκες, ο φωτογράφος την απαθανατίζει με ένα περίτεχνο τρόπο και δύο εικαστική εκφράζονται μέσα από δύο θεσπέσια εικαστικά έργα τέχνης, με κοινό παρονομαστή τη… μπομπονιέρα και τις αποχρώσεις που αυτή έχει σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά ως βίωμα.

Κατά τη διάρκεια ενός δημοσιογραφικού ρεπορτάζ, μια μπομπονιέρα που κατέχει σε περίοπτη θέση στο σύνθετο ενός σπιτιού,​ η οποία μαγνητίζει το συγγραφέα να προσέξει τη λάμψη της. Η οικοδέσποινα του σπιτιού προσέχει το βλέμμα του συγγραφέα και του απαντά σχεδόν αυτόματα “πως κατά τη διάρκεια των τριάντα ετών που ήταν παντρεμένη η μπομπονιέρα άλλοτε θάμπωνε και άλλοτε έλαμπε.”.

Τα συναισθήματα που γεννιούνται στο συγγραφέα Στρατή Λιμνιό, κατά τη διάρκεια  που η  οικοδέσποινα του αφηγείται το βίο της μπομπονιέρας, είναι αληθινά και συνάμα ισχυρά… και περιγράφονται από τον ίδιο του, λέγοντας μας πως στη ζωή μας,

 

Σαν παραμύθι ξεκινούν τα όνειρα μας,

Σαν όνειρο μοιάζουν οι λαχτάρες μας,

μα σαν τα ροζ κουφέτα μιας μπομπονιέρας

πιστεύουμε πως θα είναι οι ζωές μας, η ζωή μου…

Άλλωστε κάπως έτσι δεν είναι τάχα  πάνω κάτω  τα όνειρα των ζευγαριών για τη πορεία της κοινής ζωής τους ;

Η ίδια λοιπόν μπομπονιέρα εμπνέει τον φωτογράφο Βαγγέλη Ρασσιά, ο οποίος αποτυπώνει τα συναισθήματα οκτώ γυναικών που είναι θηλυκά, σύζυγοι, μητέρες, εργαζόμενες γυναίκες, άνθρωποι που μπορεί κανείς να ταυτιστεί εύκολα μαζί τους.

Η ιστορία του βιβλίου εξάπτει  τη φαντασία δύο σημαντικών εικαστικών, όπου ο καθένας με τη σειρά του φιλοτεχνεί τον πρόλογο και τον επίλογο της ιστορίας. Ο εικαστικός Σάκης Παπαγιάννης φιλοτεχνεί το έργο «Φόρεμα» ως πρόλογο, ενώ ο εικαστικός Γιώργος Βιδάλης φιλοτεχνεί το έργο  «Μπομπονιέρα» ως επίλογο του βιβλίου.

Το 10 δέκα συμβολίζει την αιωνιότητα, περιέχει κάθε αριθμό μέσα του και είναι άπειρος.

10 έργα τέχνης που συμπεριλαμβάνονται στο περιεχόμενο του βιβλίου όσο και μια εικαστική   έκθεση φωτογραφίας,  φιλοδοξούν να δώσουν την δυνατότητα στο κοινό να ψάξει να βρει τη δική του ιστορία μέσα από αυτήν την πορεία του γάμου προσπαθώντας να ερμηνεύσει τις αποχρώσεις της δικής του μπομπονιέρας, στη πορεία του χρόνου!

Μετά την πετυχημένη παρουσίαση του βιβλίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και κατόπιν τιμητικής πρόσκλησης του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος το βιβλίο του γνωστού δημοσιογράφου θα παρουσιαστεί την Κυριακή 3 Ιουνίου στις 20.00μ.μ. σε μία ειδική εκδήλωση με τη σφραγίδα της Gruppo Gemello στην εξέδρα εκδηλώσεων μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Με θέα το γαλάζιο φόρεμα της Νύφης Θερμαϊκού, τη Θεσσαλονίκη, θα απολαύσουμε επιπλέον όμορφες μουσικές στιγμές με ήχους σαξόφωνου και τις μοναδικές φωνές  του Κωνσταντίνου Καραγέλη, της Μυρσίνης Δόξας και του Σωτήρη Καρκαλέμη.

Στην εκδήλωση θα παραστεί η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου της Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου η οποία και θα μιλήσει για το συγγραφέα ενώ για την εικαστική φωτογραφική έκθεση του Βαγγέλη Ρασσιά θα μιλήσει ο εικαστικός Σάκης Παπαγιάννης.

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν η συγγραφέας Σοφία Βοϊκου και η ηθοποιός Αθηνά Παππά.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης και το συντονισμό της συζήτησης επιμελείται η Εύη Χατζημιχαήλ της GruppoGemello.

Στο πάνελ της παρουσίασης θα παραβρίσκονται και θα σχολιάσουν:

Έλενα Ράπτη (Βουλευτής Θεσσαλονίκης)

Γιώργος Χατζηβρέττας (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Εύοσμου – Κορδελιού)

Γιώργος Βιδάλης (Νομικός Σύμβουλος υπουργείου Τουρισμού – Εικαστικός)

Σωκράτης Προβατάς (Ποινικολόγος)

Στέφανος Διαμαντόπουλος (Δημοσιογράφος Ράδιο Θεσσαλονίκη και εκδότης εφημερίδας THESSNEWS)

Ρένα Κουβελιώτη (Δημοσιογράφος ALPHA)

Ραλλιώ Λεπίδου (Δημοσιογράφος STAR)

Δέσποινα Μποτίτση (Δημοσιογράφος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV )

Μαίρη Λεριά (Ραδιοφωνική Παραγωγός και Παρουσιάστρια FM 100)

Η Gruppogemello και το Πωλητήριο Ιδρύματος Κακογιάννης συμμετέχουν με δικό τους περίπτερο στο 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ βιβλίου Θεσσαλονίκης από τις 01 έως τις 17 Ιουνίου 2018, στη παραλία της Θεσσαλονίκης, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους αναγνώστες αλλά και στους φίλους της Τέχνης να συναντήσουν από κοντά το συγγραφέα αλλά και να θαυμάσουν από κοντά την εικαστική φωτογραφική έκθεση.

Στρατής Λιμνιός

Ο Στρατής Λιμνιός είναι καταξιωμένος δημοσιογράφος. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και  με τη συγγραφή βιβλίων. Έχει συνεργαστεί με τους τηλεοπτικούς σταθμούς STAR, ANT1, ALTER, ALPHA, όπως επίσης και με τις εφημερίδες ESPRESSO, REALNEWS, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Θεωρεί πηγή έμπνευσης την αλήθεια των ανθρώπων που δεν διστάζουν να εξομολογούνται μυστικά και σκέψεις τους με ειλικρίνεια και γενναιότητα.

Βαγγέλης Ρασσιάς

O Βαγγέλης Ρασσιάς σπούδασε Ψυχολογίας στην Αθήνα ,στο Παρίσι και στη Νίκαια της Γαλλίας. Ακολούθησε με  σπουδές Φωτογραφίας στη Νίκαια της Γαλλίας και στο Παρίσι. Εργάστηκε ως ξένος ανταποκριτής για το περιοδικό ΕΝΑ και υπήρξε Φωτογράφος στο πολεμικό ναυτικό. επίσης για πολλά χρόνια συνεργάστηκε με τα γαλλικά πρακτορεία Diaf, Gamma press, Graffiti,  I.M.L, ως ξένος ανταποκριτής με ταξιδιωτικά ρεπορτάζ ανά τον κόσμο. Ενώ στην Ελλάδα Εργάστηκε ως επίσημος φωτογράφος   του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης , αλλά και επώνυμων μεγάλων περιοδικών  όπως  Ραδιοτηλεόραση, Τηλέραμα, TV Zapping, Τηλεθεατής, Εικόνες ,Εγώ, Status, Εφοπλιστής, Ε Ελευθεροτυπίας. Metro, Diva, κ.α. Ζεί και εργάζεται στην Αθήνα και από το 1990 – σήμερα διατηρεί studio δημιουργικής και διαφημιστικής φωτογραφίας  με την επωνυμία Studio Rassias. Από το 1983 έως σήμερα έχει διοργάνωση πολλές προσωπικές εκθέσεις με θέματα όπως «Πρόσωπα της 7ης Τέχνης», «Cannes 1998» , «Φρούρια της Ελλάδας» κ.α.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

Artwork : Sakis Papagiannis

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Εφημερίδα ΜΠΑΜ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

thessnews.gr

Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5

protothema.gr

e-reportaz.gr

labelnews.gr

ka-business.gr

notianews.gr

all4mama.gr

Πληροφορίες:

Εκδόσεις Ηρόδοτος – Σταμούλης Κ. Δημήτριος Ματζάρου 9 Κολωνάκι Αθήνα

Πωλητήριο Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, Τηλ. 210 3418552 / 2155156110  &

Στο Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος Εγνατίας 154 (εντός ΔΕΘ) Τηλ. 2310242593

Ηλεκτρονική διεύθυνση : info@gruppogemello.gr

www.gruppogemello.com

 

Δείτε επίσης

Μόνο Μαζί Μπορούμε: “55 τρόποι να αγαπήσεις τον εαυτό σου” στις 25 & 26 Νοεμβρίου

Το #MonoMaziMporoume είναι μια πρωτοβουλία της Σχολής Αγάπης Εαυτού που λειτουργεί υπό την Αιγίδα του …