Παρασκευή , 29/03/2024

O Παρουσιαστής Τάσος Ριζόπουλος στο LABEL NEWS: «Στην Θεσσαλονίκη αισθάνομαι πιο ελεύθερος να δουλέψω και να δημιουργήσω απ’ ότι στην Αθήνα. Θέλω να κάνω πράγματα για την πόλη μου»

Συνέντευξη: Kυριάκος Θεοδοσίου

Δημοσιογράφος, παρουσιαστής, ραδιοφωνικός παραγωγός, DJ. Ο Τάσος Ριζόπουλος είναι ένας άνθρωπος με πολλές ιδιότητες. Αναμφισβήτητα το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο της Θεσσαλονίκης που γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική σόουμπιζ για την οποία -και όχι μονο- μου αποκάλυψε πολλά και… άκρως ενδιαφέροντα!

Παρουσιαστής, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, DJ. Τι από όλα αυτά είσαι Τάσο;

Ένα πολυμηχάνημα που την εκάστοτε στιγμή που θα του αναθέσουν μια δουλειά θα τη φέρει εις πέρας νομίζω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Και να τι μου διέφυγε! Είσαι και γυμναστής. Λίγοι το γνωρίζουν αυτό.

Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Είναι αυτό που λένε “για αλλού ξεκινήσαμε κι αλλού η ζωή μας πάει”. Τελείωσα ΤΕΦΑΑ και έκανα μεταπτυχιακό στην αθλητική δημοσιογραφία στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Είναι αν θες παρεμφερή αυτά.

Μ’ αρέσει που πάντα έχεις μια τόσο καλή διάθεση και είσαι θετικά διακείμενος. Δε νομίζεις ότι σπανίζει αυτό στο συγκεκριμένο χώρο;

Όταν είσαι συνειδητοποιημένος και όταν ξέρεις για ποιο λόγο κάνεις αυτό που κάνεις και ότι δε θα το κάνεις εφ’ όρου ζωής και το δεις θετικά νομίζω αντιμετωπίζεις θετικά κι όλα τα άλλα.

Έχεις περάσει από μεγάλα αθηναϊκά μέσα και γνωρίζω πως διαρκώς έχεις προτάσεις. Που στράβωνε τόσο καιρό το πράγμα;

Δε στράβωνε πουθενά. Είμαι συνειδητοποιημένος και ξέρω ότι δεν μπορώ να λειτουργήσω στην Αθήνα όσο καλά λειτουργώ στην πόλη μου, τη Θεσσαλονίκη. Μη λησμονείς ότι η εμπειρία μου το 2006 όταν πήρα μεταγραφή από το TV Μακεδονία στο STAR Channel δεν ήταν καλή. Οπότε γι’ αυτό ίσως δεν θέλω να κατέβω στην Αθήνα για να εργαστώ. Θα μπορούσα κάλλιστα να κάνω πράγματα από εδώ για τη Θεσσαλονίκη.

Φέτος βέβαια είσαι στο Μακεδονία TV και μάλιστα πηγαίνετε και πολύ καλά.

Ναι, είναι μια πολύ καλή ομάδα και είναι πολύ καλά οργανωμένα τα πράματα. Είναι από τη Θεσσαλονίκη η εκπομπή, αλλά ανταγωνίζεται πολύ καλά τις εκπομπές άλλων καναλιών. Οι περισσότερες συνεντεύξεις που έχουμε κάνει έχουν αναπαραχθεί από άλλα πανελλαδικά κανάλια και site και αυτό αποδεικνύει ότι κάνουμε πάρα πολύ καλή δουλειά.

Τα τοπικά μέσα πάντως τα έχεις γυρίσει όλα! Ωστόσο σταθερά τα τελευταία χρόνια είσαι στην Εγνατία Τηλεόραση και ραδιοφωνικά στο Cosmoradio. Βρήκες το λιμάνι σου;

Όσον αφορά ραδιοφωνικά όταν είμαι 20 χρόνια στο Cosmoradio δεν έχω βρει απλά το λιμάνι μου, αλλά την δεύτερη οικογένειά μου. Έχουμε κάνει πολλά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια. Μη ξεχνάς ότι η πρώτη φωνή τότε που ακούστηκε στον αέρα του Cosmoradio ήταν η δική μου κι αυτό με τιμάει πάρα πολύ κι από εκεί και πέρα αρχίσαμε να ανεβαίνουμε μαζί. Τώρα είναι το πρώτο ραδιόφωνο. Στην Εγνατία, τώρα είμαι τα τελευταία 5 χρόνια και έχουμε μια εκπληκτική συνεργασία. Κάνω μουσική εκπομπή που μάλιστα προβάλλεται και στην Κύπρο μέσα από το Capital, ένα από τα πρώτα κανάλια.

Πάμε λίγο να μου σχολιάσεις τηλεοπτικά πρόσωπα της επικαιρότητας. Βαγγέλης Περρής που κάνει δυναμική έναρξη στο Epsilon.

Ο Βαγγέλης Περρής σίγουρα είναι ένας εύστροφος δημοσιογράφος που ξέρει να ελίσσεται. Σε κάθε κανάλι βρίσκει το λιμάνι του και έχει πολύ καλά σχόλια να πει για κάθε νέο του κανάλι. Όταν φεύγει βέβαια δεν ξέρω πως γίνεται και μετά δεν λέει και τα καλύτερα για το σταθμό που φεύγει. Μάλλον στο τέλος κάθε συνεργασίας του βρίσκει κάποιον σκόπελο στο λιμάνι που είχε αράξει και ήταν το καλύτερο. Ευελπιστώ ότι στο καινούργιο του κανάλι θα μας χαρίσει όμορφες τηλεοπτικές στιγμές με τα προσφιλή του πρόσωπα με τα οποία όμως θα πρέπει να συνυπάρχει στο νέο κανάλι.

Ελένη Μενεγάκη. Θεωρείς θα ανέβουν τα νούμερά της;

Η Ελένη Μενεγάκη είναι η απόλυτη Ελληνίδα τηλεπαρουσιάστρια, έχει ένα δυνατό brand name που κανείς δεν μπόρεσε να κάνει. Μας πέρασε την εικόνα της χαζής ξανθιάς. Συντηρεί ακόμα το μύθο της. Μας πουλάει και μας αγοράζει πρέπει να σου πω. Επίσης, όταν η Ελένη τα φέρνει (σ.σ. τα χρήματα) στο κανάλι, δεν απασχολούν κανέναν τα νούμερά της. Ξέρει να χτίζει και να ανεβάζει τα νούμερα και θα το κάνει και τώρα.

Πάμε τώρα σε ένα δικό μας κορίτσι, βορειοελλαδίτικο που πηγαίνει και πολύ καλά: Φαίη Σκορδά.

Είσαι ο μόνος που μου κάνει την ερώτηση και θα σου δώσω την είδηση. Εγώ με τη Φαίη δουλέψαμε στο ίδιο κανάλι, την TV100 και μάλιστα ήταν πολλές φορές καλεσμένη στην εκπομπή μου. Όταν εγώ πήρα μεταγραφή το 2004 στο TV Μακεδονία, μου ζητήθηκε από την τότε διοίκηση του σταθμού να προτείνω μια κοπέλα για να αναλάβει την πρωινή ζώνη. Κι εγώ πρότεινα τη Φαίη Σκορδά και την επέλεξαν. Το 2006 μοιραστήκαμε τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια άγχη, αφού αυτή πήρε μεταγραφή για το ALTER κι εγώ για το STAR. Βέβαια, αυτή είναι πιο αγωνίστρια από μένα και μπόρεσε να αντεπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες της Αθήνας εν αντιθέσει με μένα (γέλια). Είναι αξιολάτρευτη, αξιοπρεπέστατη, δουλευταρού και τη θαυμάζω.

Το Γιώργο Λιάγκα πως τον βλέπεις;

Με τον Γιώργο Λιάγκα έχουμε συναντηθεί στο Star όταν πήγαμε να κάνουμε τη φωτογράφιση για το νέο πρόγραμμα. Εκεί κατάλαβα ότι έχει το άγγιγμα του Μίδα. Είναι πάρα πολύ εύστροφος, πάρα πολύ ατακαδόρος και να σου πω και κάτι; Είναι ο μόνος που έχει περάσει από όλες τις ζώνες με επιτυχία. Επίσης, ξέρει να ελίσσεται και πότε πρέπει να τα χώσει.

 Πες μου τι νέο ετοιμάζεις. Δεν μπορεί να μη συζητάς κάτι νέο!

Αυτά που κάνω είναι κατάθεση ψυχής. Μέχρι να τελειώσει η τηλεοπτική σεζόν δεν συζητάω κάτι. Είμαι χαρούμενος που είμαι στο ΟΛΑ ΚΑΛΑ που είναι όλα τα παιδιά νέα στην εκπομπή και η Μαρία Λουΐζα Βούρου. Ας τελειώσει η σεζόν και το συμβόλαιό μου που λήγει τέλη Ιουνίου και από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα τα συζητάμε και τα βρίσκουμε. Όσον αφορά το ραδιόφωνο, εννοείται ότι δεν αλλάζω το Cosmoradio. Βέβαια, ως DJ έχω εμφανίσεις κλεισμένες σε Κύπρο, Ιταλία, Γερμανία, Ελβετία οπότε εκεί κάνω σχέδια και συζητάω προτάσεις, γιατί δεν έχω κάποια δέσμευση με κάποιο μαγαζί.

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …