Παρασκευή , 19/04/2024

Oceanis Filyra: Το ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα γίνεται γέφυρα για τον πολιτισμό και την γνώση

Η Oceanis Filyra εταιρεία που δημιουργήθηκε το 2013 με θέμα την Αρχαία Ελλάδα και έχει ως αντικείμενο της τον ιατρικό και εκπαιδευτικό τουρισμό, στα πλαίσια των  προγραμμάτων της α)«Παίζουμε με τα παιχνίδια των αρχαίων Ελλήνων» και β) «η μουσική συναντά τις φυσικές επιστήμες»,υποδέχθηκε στο μουσείο ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην Πλάκα ξένους μαθητές και εκπαιδευτικούς από πέντε χώρες της Ευρώπης.Ιταλία,Ισπανία,Κροατία,Ιρλανδία και Πολωνία.

Μέσα από το πρόγραμμα «Erasmus plus» που συμμετείχαν οι μαθητές, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλούτο των αρχαίων Ελληνικών παιχνιδιών, να τα αναβιώσουν και να αντιληφθούν τελικά την διαχρονική τους αξία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάρτιος μαζί με την Άνοιξη φέρνει αλλαγές και νέους ορίζοντες…

Επίσης στον Διομήδειο βοτανικό κήπο μικροί και μεγάλοι, με οδηγό την φύση ακολουθούν τα μονοπάτια της γνώσης σε ένα ταξίδι όπου η μαγεία του νερού από τα αρχαία χρόνια, «χτίζει» τις γέφυρες του σήμερα και του αύριο, μέσα από βιωματικές αναζητήσεις στον κόσμο των βοτάνων.

Μιας έκφρασης  του βαθιά ριζωμένου ενδιαφέροντος που ο αρχαίος άνθρωπος αισθανόταν ότι συνέβαινε, το κλειδί της απάντησης υπήρχε στη φύση.

Για περισσότερες πληροφορίες αναζητήστε μας: http://www.ofcedu.gr

Για τις κρατήσεις σας: 210-7222206 Πένυ Καλομπράτσου-Νικολέτα Ξυδέα(Υπεύθυνες τμήματος πολιτισμού&εκπαίδευσης)

Δείτε επίσης

Διάλεξη, Ομιλία του Φιλόσοφου, Ζωγράφου Βασίλειου Αράπη – Παρουσιάζει η ηθοποιός Μαριάννα Καστανία

Λαμβάνοντας υπ όψιν την ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΗ θεώρηση, ότι το ανθρώπινο Βασίλειο, όπως και τα πάντα Συνπαντικά, …