Τετάρτη , 24/04/2024

SUCCESS STORY Τάκης Παλούκος: Ο «επίσημος αγαπημένος» κομμωτής, των ηθοποιών και των διάσημων ποδοσφαιριστών στην χώρα μας

Συνέντευξη: Aργυρώ Αρβανίτη

Τάκης Παλούκος, ο κομμωτής που παρά το νεαρό της ηλικίας του εντυπωσιάζει μέσα από το προσωπικό του στυλ και αποπνέει εμπιστοσύνη σε πολλούς διάσημους ποδοσφαιριστές που αφήνονται στα ψαλίδια του.  

Πως πήρες την απόφαση να ακολουθήσεις την κομμωτική;

Όλα ξεκίνησαν μια μέρα στο στρατό. Ήμασταν στην πρωινή αναφορά και βγαίνει ο διοικητής και λέει ποιος ξέρει να κουρεύει; Δεν σήκωνε κανένας το χέρι παίρνω την απόφαση και το σηκώνω εγώ ώστε να λουφάρω και λίγο. Με βλέπει μου λέει ξέρεις; Ναι του απαντάω έχει η μητέρα μου δυο κομμωτήρια στο χωριό αλλά δεν είχε ψέμα ήταν. Μετά από αυτό μου δίνει τα κλειδιά και ότι χρειαζόταν, μπήκα στο δωματιάκι που είχαμε για να κουρεύουν έρχεται ο πρώτος λοχίας σε βαθμό και τον κούρεψα λες και κούρευα χρόνια με μεγάλη εμπειρία. Ο τρίτος, ο τέταρτος και ούτω κάθε εξής και τους κούρεψα όλους. Ατέλειες υπήρχαν αλλά έβλεπα ότι το είχα. Όταν τελείωσα το στρατό όμως κάτι έπρεπε να κάνω έτσι γύρισα στο χωριό μου και το συζήτησα με τους γονείς μου και πήρα την απόφαση να γίνω κομμωτής. Μου είπαν και αυτοί ομόφωνα ναι και πως τους άρεσε η ιδέα και έτσι πήρα την απόφαση να πάω σε μια σχολή, βρήκα αυτή που ήθελα και έτσι ξεκίνησαν όλα. Έκανα την σχολή και παράλληλα κούρευα και δικά μου άτομα φίλους, γνωστούς, την οικογένεια μου και στη συνέχεια όσο πήγαινε είχα πιο πολύ πελατεία.

Πόσο δύσκολο είναι για ένα νεαρό άντρα να πετύχει πάνω στο συγκεκριμένο κλάδο;

Σίγουρα είναι δύσκολο! Καταρχήν αυτό που λες νεαρό είναι δύσκολο ο άλλος να εμπιστευθεί κάποιον σε αυτή την ηλικία. Γιατί ίσως θεωρεί πως δεν έχει τις κατάλληλες γνώσεις και εμπειρία ώστε να το κάνει και τους δικαιολογώ πάνω σε αυτό. Μπορεί να είμαι και εγώ έτσι αλλά λόγω τις δουλειάς μου δεν το έχω καταλάβει αλλά τους δείχνω με τον τρόπο μου πως το ξεπερνάν αυτό με την κατάλληλη προσοχή που τους δίνω και στο κούρεμα αλλά και στο styling και έτσι με τον τρόπο μου τους κάνω να έρχονται σε εμένα χωρίς να διστάζουν.

Μπορείς να μου πεις κάποια χαρακτηριστικά δικά σου και τις επιχείρησης που σας κάνουν να ξεχωρίζετε;

Πιστεύω πως το κλίμα που επικρατεί στο μαγαζί είναι το κατάλληλο για να έρθει κάποιος να αξιοποιήσει τις γνώσεις που έχουμε πάνω σε αυτό, πέρα από την πολύ καλή δουλειά που κάνουμε στο GLORIOUS υπάρχει και ένα πολύ ωραίο κλίμα στο όποιο δεν φεύγει ο άλλος δυσαρεστημένος και στην δουλειά αλλά και στο πως είμαστε μέσα στο κομμωτήριο. Θεωρώ όμως πως την μεγαλύτερη σημασία την έχει το τεχνικό κομμάτι πως θα είναι το αποτέλεσμα το τελικό διότι το αποτέλεσμα είναι ο καλύτερος κριτής για ένα πελάτη.  

Το δικό σου στυλ θεωρείς ότι επηρεάζει ένα πελάτη για να έρθει στο μαγαζί και να σε προτιμήσει;

Σίγουρα γιατί ότι κάνω εγώ στο δικό μου μαλλί η το μούσι μου θα επηρεάσει τον άλλο αρκετά. Είτε με το κούρεμα η το styling που κάνω στα μαλλιά μου,  κάνω τον άλλο να επηρεαστεί γιατί σου λέει είναι κάτι το όποιο είναι μέσα στη μόδα για να το κάνω εγώ πάει να πει είναι κάτι προχωρημένο. Και σίγουρα επηρεάζετε αρκετά πιστεύω.

Στην Ελλάδα της κρίσης τι θεωρείς απαραίτητο κριτήριο ώστε να πετύχει μια επιχείρηση και να ξεχωρίσει;

Πιστεύω ότι τον καλλωπισμό του ανθρώπου δεν θα τον επηρεάσει η κρίση γιατί το κομμάτι αυτό είναι καθαρά ψυχολογικό και εμφανισιακό πάνω από όλα. Αλλά θεωρώ ότι όταν κάποιος καλλωπιστεί, κουρευτεί η  ξυριστεί δεν το νοιάζει καν το ποσό που θα δώσει γιατί θα αισθανθεί ακόμα καλυτέρα στο ψυχολογικό κομμάτι. Και είναι κάτι που πιστεύω ότι δεν είναι τόσο στην κρίση διότι έχω άτομα τα οποία κουρεύονται μια φορά την εβδομάδα και αυτό τους κάνει να το ξεπερνάνε.

Σε έχουμε δει και σε κάτι βιντεάκια με τον Παπαγιάννη πόσο σε βοήθησε αυτό;

Όσο αφορά τον Μάνο ο άνθρωπος δεν υπάρχει ότι και να πω είναι πολύ λίγο έχει μια άλλη τρέλα στο κεφάλι του, είναι από τους λίγους που έχω γνωρίσει έτσι. Μια μέρα λοιπόν που είχαμε ραντεβού το πρωί καθώς πήγα να τον ρωτήσω τι θέλει να κάνουμε μου λέει ρε συ Τάκη θες να κάνουμε κάτι για να περάσει η ώρα ευχάριστα; Τότε του λέω αμέσως ναι, και με ρώτησε τι σκεφτόμουν να κάνουμε; Του λέω το αφήνω πάνω σου ως και ηθοποιός σίγουρα θα έχει τις γνώσεις, τέλος πάντων με ρώτησε τι έχω στο μαγαζί και επειδή είχαμε κάνει ανακαίνιση είχαμε κάποια πράγματα στην αποθήκη. Πάω λοιπόν ψάχνω και βρίσκω τα κατάλληλα πράγματα και τα πηγαίνω στο Μάνο δεν χρειάστηκε ούτε λεπτό για να σκεφτεί και αρχίσαμε εκείνη την στιγμή να κάνουμε το βιντεάκι, το οποίο είχε πολύ μεγάλη  επιτυχία γύρω στις 70.000 προβολές και πιστεύω ότι ο κόσμος γέλασε με αυτό και αυτή ήταν και η αφορμή για να το γυρίσουμε.

 Πέρα από τον Μάνο Παπαγιάννη κουρεύεις και την ομάδα του Ατρόμητου και κάποιους γνωστούς ποδοσφαιριστές, πως αισθάνεσαι γι’ αυτό;

Σίγουρα το να κουρεύεις κάποιο διάσημο σε ανεβάζει ψυχολογικά διότι ο ίδιος προβάλλεται στην τηλεόραση και έχει να κάνει με αλλά άτομα μέσα από το χώρο του lifestyle τα οποία μαθαίνουν για εσένα και την δουλειά σου, πράγμα το οποίο δεν είναι εύκολο να το καταφέρεις  γιατί δεν είναι πάντα εύκολο να μπεις μέσα σε όλο αυτό.  Σίγουρα με εμπιστευτήκαν, έχω και εγώ τον τρόπο να με εμπιστευτούν και από την δουλειά μου και από τον χαρακτήρα μου και αυτός είναι και ο λόγος που με κάνει να πιστεύω πως ήρθαν σε εμένα. Παρόλα αυτά όσο αφορά το θέμα των διάσημων ποδοσφαιριστων όπως οι Εντουάρντο Μπρίτο, Αλέξανδρος Κατράνης, Κυριάκος Κιβρακίδης, Δημήτρης Λημνιός και Βαγγέλης Οικονόμου επικρατούσε στο κομμωτήριο πριν πάω εγώ λόγω των παιδιών και όταν ενσωματώθηκα είδαν και εμένα και την δουλειά μου και με υποστήριξαν.

 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …