Πέμπτη , 25/04/2024

To 1o street art festival του δήμου Βύρωνα αφιερωμένο στον Λόρδο Βύρωνα είναι γεγονός

To 1o street art festival του δήμου Βύρωνα είναι γεγονός.

Τιμώντας την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τους φιλέλληνες που πρόσφεραν την περιουσία τους και συχνά την ίδια τους τη ζωή, για την ιδέα της ελληνικής ανεξαρτησίας, διασημότερος των οποίων υπήρξε ο Λόρδος Βύρων, δέκα διακεκριμένοι καλλιτέχνες της street art και του graffiti, απαντούν στο ερώτημα του πως ο φιλελληνισμός και ο ελληνικός αγώνας για την ελευθερία, αποτελούν πηγή έμπνευσης.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, το Δημοτικό Γυμναστήριο «Στέφανος Καραλής» και ο τοίχος του 3ου Δημοτικού Σχολείου στη γωνία των οδών Μεσολογγίου & Ερυθραίας, θα γεμίσουν με χρώμα! Η λίστα περιλαμβάνει καλλιτέχνες καταξιωμένους στο χώρο της urban contemporary art αλλά με διαφορετικές αφετηρίες και ετερόκλητο στυλ. Η εικαστική πολυφωνία είναι ένα από τα ζητούμενα των διοργανωτών και ελπίζουν να αποδειχθεί η δύναμη της! Με αρχική έμπνευση την Ελληνική Επανάσταση, οι καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν δώδεκα τοιχογραφίες, ο καθένας βλέποντας το θέμα από τη δική του οπτική γωνία και προσαρμόζοντας το στο καλλιτεχνικό του στυλ.

Το φεστιβάλ  ξεκινά επίσημα το Σάββατο 29/5 και ώρα 18.00! Μαζί με τις τοιχογραφίες που θα ξεκινήσουν από το Σάββατο και θα συνεχιστούν όλη την Κυριακή 30/5, θα υπάρξει και μια επιπλέον συμμετοχική δράση.
Οι επισκέπτες μας θα μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία μιας ομαδικής τοιχογραφίας, γράφοντας στον τοίχο την απάντηση τους στο ερώτημα “Τι σημαίνει για σένα ελευθερία”!

Δείτε επίσης

Διάλεξη, Ομιλία του Φιλόσοφου, Ζωγράφου Βασίλειου Αράπη – Παρουσιάζει η ηθοποιός Μαριάννα Καστανία

Λαμβάνοντας υπ όψιν την ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΗ θεώρηση, ότι το ανθρώπινο Βασίλειο, όπως και τα πάντα Συνπαντικά, …