Παρασκευή , 19/04/2024

Xάρης Αρβανιτίδης – Προσωπογραφία εκ των άστρων

Γράφει η:

Ευαγγελία ( Λιλίκα)  Αθανασοπούλου

Αστρολόγος-Εναλλακτική Θεραπεύτρια

E-mail: eueuta@gmail.com

Facebook: Evangelia  Athanassopoulou

Χάρης Αρβανιτίδης…ένας δημοσιογράφος…μία τηλεοπτική προσωπικότητα…ένας οραματιστής…ένας μικρός πρίγκηπας… ένας πολίτης της Γης…

 ΕΥΦΥΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΡΘΕΝΟ

 Η ισχυρή Παρθένος στο χάρτη του Χάρη Αρβανιτίδη σηματοδοτεί έναν εξαιρετικά ευφυή νου, με πρακτική ,καθαρή, ευδιάκριτη και συνειδητή σκέψη. Καταδεικνύει συνάμα έναν άνθρωπο με διάθεση για σκληρή δουλειά, προκειμένου να υλοποιήσει οποιονδήποτε στόχο. Η τελειομανία και η αυστηρή κριτική αποτελούν στοιχεία του χαρακτήρα του και λογίζονται ως οι συνήθεις «παρενέργειες» της ισχυρής Παρθένου.

 ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

 Η δυνατή παρουσία του Τοξότη στο χάρτη του σκιαγραφεί μια προσωπικότητα εμπνευσμένη,  με καθαρή και διεισδυτική ματιά σε καταστάσεις και γεγονότα,  μία προσωπικότητα που δεν της λείπει ο ενθουσιασμός, η στοχοπροσήλωση, η ειλικρίνεια και η διάθεση για περιπέτεια. Ωστόσο, κάποιες φορές, αναπόφευκτη φαίνεται πως είναι η υπερβολή στη συμπεριφορά του .

 ΥΨΗΛΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝΑΖΟΥΣΑ ΦΩΤΙΑ

 Η περισσή φωτιά τον καθιστά ένα άτομο με υψηλά κίνητρα και με πολλούς στόχους και φιλοδοξίες για το μέλλον. Είναι ζωτικός και αυθόρμητος, απολαμβάνοντας συχνά την πρόκληση να ταξιδέψει ακολουθώντας νέους και περιπετειώδεις δρόμους στη ζωή του. Ο ενθουσιασμός του είναι ακαταμάχητος. Ωστόσο, η αδυναμία του έγκειται στην δυσπραγία του να αντιμετωπίσει τις πιο «εγκόσμιες» δραστηριότητες στη ζωή. Δυσκολεύεται επίσης στο να δείξει κατανόηση και να αποδεχτεί τις αδυναμίες των ανθρώπων του περιβάλλοντός του.

 ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 9ο ΟΙΚΟ

 Με έναν ισχυρό 9ο οίκο δεν θα μπορούσε παρά να κάνει υψηλές ακαδημαϊκές σπουδές και στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Υπέρμαχος του δικαίου, της ανεξιθρησκίας , των κάθε είδους εκδόσεων, της διαπολιτισμικής συνεννόησης, του αθλητικού ιδεώδους, των ταξιδιών, των φιλοσοφιών, της γνώσης των πολιτισμών και της ατέρμονης σοφίας. Θιασώτης της εσωτερική αναζήτησης, ακολουθώντας το μονοπάτι της εσωτερικής γνώσης που οδηγεί στην αυτογνωσία, την ισορροπία και την αυτοεκτίμηση. Δε θα μπορούσε να μην ασχοληθεί με τη Δημοσιογραφία, ορμώμενος από καθαρά ανθρωπιστικές επιδιώξεις και αλτρουιστικά κίνητρα.

 ΙΔΕΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 11ο ΟΙΚΟ

 Με δύναμη στον 11ο οίκο δίνει ιερή αξία στη φιλία. Μπορεί να υποστηρίξει ομάδες ανθρώπων που θεωρεί ότι επιτελούν σημαντικό έργο στην κοινωνία. Θέλει σίγουρα να διατηρεί ζωντανά τα ιδεαλιστικά όνειρά του, έχοντας άσβεστες τις ελπίδες του για ένα καλύτερο αύριο, προσωπικό, συλλογικό και οικουμενικό. Με μεγάλη χαρά θα μπορούσε να αποτελέσει μέλος στο ‘’New Group of World Servers’’!

 ΚΡΥΦΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 12ο ΟΙΚΟ

 Μέσα από τον ισχυρό 12ο οίκο του, επιθυμεί έντονα την συμμετοχή του στα πεπραγμέμνα γύρω του. Ζωτικής και υπαρξιακής σημασίας για τον ίδιο φαίνεται πως είναι η ευαισθητοποίηση του στα προβλήματα των ανθρώπων και η επιθυμία του για προσφορά στην κοινωνία.  Πρόκειται για τις κρυφές δυνάμεις και τις αδυναμίες του οι οποίες ενδεχομένως να εδράζονται πάνω σε θεσμούς, φόβους, κρυμμένους εχθρούς, συλλογικό ασυνείδητο, πνευματικότητα, κάρμα, ανιδιοτελή υπηρεσία στην ανθρωπότητα. Εφόσον χρειαστεί, διαθέτει την ικανότητα  να παρέχει υπηρεσίες, με μεγάλη συνέπεια και αφοσίωση σε κοινωφελή ιδρύματα, νοσοκομεία, φυλακές, βιβλιοθήκες, ένοπλες δυνάμεις, δημόσιους οργανισμούς.

 ΕΝΤΟΝΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 4ο ΤΕΤΑΡΤΗΡΜΟΡΙΟ

 Το δυνατό 4ο τεταρτημόριο στο χάρτη του, καταδεικνύει έναν άνθρωπο με μεγάλη επιθυμία να αφήσει το αποτύπωμά του στον κόσμο. Αυτό μπορεί να είναι επωφελές, αλλά μπορεί και να αποτελέσει αποσταθεροποιητικό παράγοντα, εάν ταυτιστεί υπερβολικά με ένα ανεκπλήρωτο ιδανικό!

 ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ

 ‘Εχοντας δύναμη επίσης στο Ανατολικό Ημισφαίριο,  αποτελεί ένα αυτοτροφοδοτούμενο και αυτοπροσανατολισμένο άτομο. Του αρέσει να χαράζει τη δική του ζωή και να ακολουθεί το δικό του μονοπάτι, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες μόνο αν ταυτιστεί συναισθηματικά με ανθρώπους του περιβάλλοντός του που θα ήθελαν να τον εμποδίσουν στα σχέδιά του. Εκτιμάει την ανεξαρτησία του και θα μπορούσε να διαθέτει και να απολαμβάνει τη δική του επιχείρηση. Του αρέσει η συντροφιά άλλων ανθρώπων, αλλά μόνο εάν του δίνουν αρκετή ελευθερία για τις δικές του επιδιώξεις. Πρέπει να προσέξει όμως μια τάση για εγωκεντρική και εγωιστική συμπεριφορά.

 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ

 Η δυναμική του Νότιου Ημισφαιρίου δίνει έμφαση στη δημόσια εικόνα και δραστηριότητά του που αποτελούν το υψηλότερο σημείο στη ζωή του. Μπορεί να αποκτά προσωπική ικανοποίηση από τα επιτεύγματά του στον κόσμο και να μαθαίνει σίγουρα πολλά για τον εαυτό του μέσω της θέσης του στο δημόσιο χώρο. Η ανάγκη του για υψηλό δημόσιο προφίλ μπορεί να επιτυγχάνεται τόσο από την καριέρα του όσο και από την κοινωνική κατάστασή του. Αλλά πρέπει πάντα να βεβαιώνεται ότι τα επιτεύγματά του δεν είναι εις βάρος των αγαπημένων του ανθρώπων.

 ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ – ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ

(ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ)

 Η γέννησή του πραγματοποιήθηκε στο τελευταίο τέταρτο των φάσεων της Σελήνης, καθιστώντας τον έναν άνθρωπο με ισχυρές πεποιθήσεις που αποκτούν ενέργεια και βρίσκουν εφαρμογή. Συνήθως έχει τη σοφία να γνωρίζει πότε να ενεργεί, αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι άκαμπτη η κρίση του. Μπορεί να βοηθήσει τους άλλους να «τακτοποιήσουν» τις σκέψεις τους, να επεκτείνουν τις γνώσεις τους, να επιλύσουν τα προβλήματα τους και να οργανώσουν τη ζωή τους. Γίνεται επιρρεπής μερικές φορές στη νοσταλγία ή τη μελαγχολία, αλλά καλό θα ήταν να προσπαθεί να τοποθετεί  στην άκρη το παρελθόν και να επικεντρώνεται στο μέλλον. Από την άλλη, είναι πολύ πιθανόν η ικανοποίηση και η εκπλήρωση των ονείρων του να έρθει στα περασμένα πενήντα του.

 ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

 Μέσα από την τοποθέτηση της Σελήνης του στην Παρθένο, βιώνει μια ισχυρή ψυχοσωματική κατάσταση καθώς υπάρχει διασύνδεση των συναισθημάτων και του σώματος. Έτσι, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να αρρωσταίνει κάτω από στρεσογόνες καταστάσεις.

 ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

 Το πάθος του για τη ζωή, αλλά και με ό,τι καταπιάνεται, το οφείλει στον Ήλιο που βρίσκεται στο Σκορπιό. Διακρίνεται από μία ισχυρή προσωπικότητα που σίγουρα δεν μένει απαρατήρητη. Μπορεί να κερδίζει τις εντυπώσεις από την τάση του να «δραματοποιεί» τις καταστάσεις. Ωστόσο, φαίνεται να διακατέχεται και από μία έντονη μυστικοπάθεια.

 ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

 Από τον Ερμή του στον Τοξότη αναπτύσσει την ανάγκη να αποκτά γνώση ώστε να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης του και να εμπλουτίζει τις προσλαμβάνουσές του για τον κόσμο. Είναι ένας γεννημένος εν δυνάμει φιλόσοφος, απολαμβάνοντας κάθε πληροφορία που θα τον βοηθήσει να δει τη συνολική εικόνα της ανθρώπινης ύπαρξης. Δίνει μεγάλη σημασία στη ελευθερία του λόγου και της σκέψης.

 ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΔΕΣ ΠΝΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

 Η Αφροδίτη του από τον Τοξότη, τον τροφοδοτεί με περιπετειώδες πνεύμα που θα ήθελε να μοιραστεί με τη σύντροφό του. Απολαμβάνει τις κοινωνικές συναναστροφές με αλλοδαπούς και φαίνεται πως λατρεύει να πηγαίνει με την παρέα του σε εστιατόρια με ξένη κουζίνα.

 ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

 Η αγάπη του για περιπέτεια, φιλοσοφία, σπουδές, θρησκείες και ξένους πολιτισμούς ενισχύεται από την τοποθέτηση του Δία του στον Τοξότη. Μάλιστα, θα μπορούσε για αυτό το λόγο να γίνει κι ένας εμπνευσμένος κι ενθουσιώδης δάσκαλος.

 ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΡΑΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ

 Ο Άρης του στους Ιχθύες φαίνεται πως εντείνει την τάση του να διανύσει έναν πνευματικό δρόμο με ισχυρά όπλα στη φαρέτρα του την έντονη διαίσθηση και τα αλάνθαστα υποσυνείδητα διορατικά συναισθήματα. Ωστόσο, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να αναπτύξει μία «θυματοποιημένη» συμπεριφορά, ειδικά σε περιπτώσεις απειλητικών καταστάσεων από ανθρώπους ή γεγονότα.

 ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

 Ο Κρόνος του στους Διδύμους μας δείχνει έναν πειθαρχημένο και λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο με μεγάλη ικανότητα να οργανώνει λεπτομέρειες. Παράλληλα, μας δείχνει έναν άνθρωπο που προτιμάει την ευθεία αντιπαράθεση, αποφεύγοντας τις μηχανορραφίες, τις παρασκηνιακές διεργασίες και τις υποβολιμαίες ενέργειες σε βάρος άλλων.

 Ευλογημένη να είναι Αγαπημένε Χάρη Αρβανιτίδη η ύπαρξή σου  πάνω στη Γη!

 

 

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …