Παρασκευή , 26/04/2024

X. Kωστόπουλος: “H γυναίκα μου είναι πολύ διαφορετική από όσες είχα γνωρίσει”

Ο Χάρης Κωστόπουλος αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς λαϊκούς τραγουδιστές και συνθέτες της χώρας μας, μετρώντας δεκάδες επιτυχίες. Το τραγούδι για αυτόν ήταν μονόδρομος καθώς προέρχεται από μουσική οικογένεια περνώντας ξέγνοιαστα παιδικά χρόνια στην Αριδαία. Μιλώντας στην εφημερίδα espresso και στον Βαγγέλη Καράλη ξεσπά κατά των νέων μέτρων με το κλείσιμο των μαγαζιών στις 12 το βράδυ, δηλώνοντας ότι χιλιάδες κόσμος οδηγείται στην ανεργία. Μας αποκαλύπτει ότι θα ήθελε να είναι κριτής σε μουσικό talent show, παρόλο που όπως μας δηλώνει δεν του αρέσει να προκαλεί με την προσωπική του ζωή παρά μόνο μέσα από την δουλειά του. Ο τραγουδιστής μας εξομολογείται τον έρωτα του με την σύζυγό του Βιβή, που είναι παντρεμένοι μαζί 33 χρόνια, την στιγμή που και τα δύο του παιδιά αποφάσισαν να μην ακολουθήσουν τα βήματα του πατέρα τους στο τραγούδι. Τέλος μας αποκαλύπτει το νέο του τραγούδι με τίτλο «Αποβάλλεσαι» που αναμένεται να γίνει hit!

  • Πώς βιώνετε όλη αυτήν την δύσκολη κατάσταση με το κλείσιμο των καταστημάτων και το ωράριο στα νυχτερινά κέντρα λόγω κορονοιού; Σας έχει επηρεάσει οικονομικά;

Δύσκολα. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Σαφώς και με έχει επηρεάσει και ψυχολογικά και οικονομικά ουσιαστικά δεν δουλεύουμε έξι μήνες τώρα. Στη δουλειά μου δεν υπάρχει κάτι σταθερό κάτι μόνιμο αν είσαι στην επικαιρότητα και έχεις σουξέ δουλεύεις και αμοίβεσαι καλά διαφορετικά απλά την παλεύεις. Έχεις όμως την δυνατότητα να προσπαθήσεις , εγώ για παράδειγμα προσπαθώ να γράψω καλύτερα τραγούδια να κάνω ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις ή ψάχνω τρόπους να επικοινωνήσω καλύτερα τη δουλειά μου. Τέλος πάντων έχεις επιλογές. Αυτό όμως που βιώνει αυτή τη στιγμή όλος ο κλάδος της δουλειάς μας είναι τραγικό. Τυπικά τα νυχτερινά κέντρα τα club , bar και γενικά η διασκέδαση λειτουργεί μέχρι τις 12 ουσιαστικά όμως εμείς ξεκινούσαμε στις 12 αρα δεν μπορούμε να δουλέψουμε. Λόγω του κορονοϊου έχει αλλάξει όλη η ζωή μας και λογικό είναι να αλλάξουν και οι συνθήκες στη δουλειά μου. Είμαι υπέρ στο να υπάρχουν περιορισμοί όσο αφορά τον αριθμό των ατόμων να υπάρχουν και αποστάσεις και γενικά να τηρούνται τα μέτρα για να είμαστε ασφαλείς και εμείς και ο κόσμος. Πιστεύω ότι είναι πιο ασφαλές και ελεγχόμενο να διασκεδάζει ο κόσμος στα νυχτερινά κέντρα από το να συνωστίζεται άναρχα σε πλατείες. Η διασκέδαση πρέπει να ανοίξει και οι υπεύθυνοι πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα και να βρεθεί μια βιώσιμη λύση. Πίσω από αυτό που λέμε νύχτα είναι χιλιάδες εργαζόμενοι τραγουδιστές, μουσικοί, ηχολήπτες, σερβιτόροι , λουλουδούδες οι οποίοι μένουν άνεργοι χωρίς καμμιά στήριξη.

  • Θεωρείτε πώς εάν συνεχιστούν τα συγκεκριμένα μέτρα η «νύχτα» θα τελειώσει οριστικά;

Η νύχτα τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί πολλά πλήγματα. Πρώτα η οικονομική κρίση μετά η απαγόρευση του καπνίσματος και τώρα ο κορονοϊος παρόλα αυτά δεν πιστεύω  ότι  θα τελειώσει. Η διασκέδαση είναι ανθρώπινη ανάγκη είναι ένας τρόπος να ξεχνάς τα προβλήματα σου και να περνάς καλά. Είναι στην κουλτούρα του Έλληνα να διασκεδάζει με αυτόν τον τρόπο .

  • Για να αλλάξουμε κλίμα και να πάμε στα παιδικά σας χρόνια. Προέρχεστε από μια μουσική οικογένεια καθώς ο πατέρας σας και τα δύο σας αδέλφια είναι μουσικοί. Ήταν μονόδρομος για εσάς το τραγούδι;

Αρχικά ξεκίνησα σαν μουσικός έμαθα μπουζούκι σε πολύ μικρή ηλικία και πολύ σύντομα άρχισα να δουλεύω σαν μπουζουκτσής, αργότερα έγραψα τα πρώτα μου τραγούδια  και αρκετά  αργότερα άρχισα να τραγουδάω. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι γεμάτο μουσική νομίζω πως ναι για μένα ήταν μονόδρομος.

  • Τι θυμόσαστε από τα παιδικά σας χρόνια στην όμορφη Αριδαία; Ποιες αναμνήσεις σας έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό;

Κατάγομαι από τη Δωροθέα ένα μικρό χωριό πολύ κοντά στην Αριδαία. Αυτό που θυμάμαι είναι τα παιχνίδια με τους παιδικούς μου φίλους. Μου άρεσε να παίζω ποδόσφαιρο και δεν μου άρεσε καθόλου να χάνω. Όμορφα χρόνια ,ξέγνοιαστα.

  • Πότε ήρθε η πρώτη επιτυχία για εσάς; Περιμένατε ότι θα γινόσασταν ένας από τους καλύτερους λαϊκούς τραγουδιστές;

Να πω την αλήθεια  όλη η μέχρι τώρα πορεία μου έγινε σιγά σιγά δηλαδή δεν είμαι από τους καλλιτέχνες που έκαναν ένα σουξέ και έγιναν γνωστοί από τη μια μέρα στην άλλη. Εκεί που εγώ κατάλαβα  για πρώτη φορά ότι  κάτι γίνεται είναι όταν ήμουν ακόμη στη Θεσσαλονίκη και είχα κάνει ένα Live δίσκο. Είχα στο συγκεκριμένο δίσκο ένα τραγούδι το «τι είναι αυτά που λες»,  τότε λοιπόν άρχισα να έχω προτάσεις για εμφανίσεις στη Γερμανία στην Αυστραλία και σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα. Αρκετά χρόνια αργότερα και ενώ ζούσα και δούλευα πλέον στην Αθήνα  και είχα βγάλει το τραγούδι ¨Τι αμαρτίες έχω κάνει¨ είδα το μαγαζί που δούλευα να γεμίζει  καθημερινά,  τον κόσμο να τραγουδάει το συγκεκριμένο τραγούδι το άκουγα να το λένε άλλοι συνάδελφοι μου στα μαγαζιά που δούλευαν . Χαίρομαι που με κατατάσεις στους καλούς λαϊκούς τραγουδιστές. Αν το περίμενα δεν το σκέφτηκα ποτέ. Αγαπάω τη δουλειά μου και το λαϊκό τραγούδι.

  • Ποια τραγούδια σας ξεχωρίζετε ως συνθέτης και ως ερμηνευτής και γιατί;

Σαν συνθέτης μπορώ να πω ότι ξεχωρίζω το «ανύποπτα» που είχε ερμηνεύσει ο Ζαφείρης Μελάς και ο Λεωνίδας Βελλής το «σε μοιραζόμουνα» που είχα ερμηνεύσει εγώ και ο Σταμάτης Γονίδης  το «τι αμαρτίες» και το «εδώ σε θέλω καρδιά μου». Είναι τραγούδια που μου αρέσουν μελωδικά και θεωρώ ότι είναι διαχρονικά αν σκεφτείς ότι γράφτηκαν πριν 30 χρόνια και ακόμα παίζονται. Σαν ερμηνευτής ξεχωρίζω το «εδώ σε θέλω καρδιά μου»,   «Τι αμαρτίες»,  «Την έκανα την αμαρτία»,  «βρείτε μου κάποια».  Αυτά τα τραγούδια τα ξεχωρίζω γιατί τα αγάπησε ο κόσμος και μου έδωσαν μια ταυτότητα σαν τραγουδιστή.

  • Σήμερα την μουσική βιομηχανία στην χώρα μας πώς την σχολιάζετε; Βλέπουμε μια τάση διαφήμισης προς την trap μουσική; Ποια είναι η άποψή σας;

Η μουσική βιομηχανία στη χώρα γενικά  προβάλει και στηρίζει τραγούδια που έχουν επιρροές από ξένη μουσική και  όντως διαφημίζεται πολύ η trap μουσική αυτή τη στιγμή αλλά αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο το έχουμε βιώσει με την pop μουσική με την rap μουσική κτλ.  Η αλήθεια είναι ότι trap αυτή τη στιγμή έχει  μεγάλη απήχηση σε ένα μεγάλο μέρος του νεανικού κοινού . Εγώ δεν διαφωνώ στο να υπάρχουν και να προβάλλονται πολλά είδη μουσικής. Τώρα αν με ρωτάς αν μου αρέσει, είμαι ανοιχτός  σε καινούργια ακούσματα άλλωστε πριν λίγα χρόνια έκανα συνεργασία με τους KNOCK OUT που ήταν ράπερ και μάλιστα το κομμάτι έγινε μεγάλη επιτυχία. Κάποια τραγούδια { trap} εχουν ωραία μελωδία και  ενορχηστρωτικά  έχουν ιδιαίτερο ύφος  και μου αρέσουν, αυτό που με ενοχλεί  είναι ο τρόπος που ερμηνεύουν  ελληνικό στίχο με ξενική προφορά.

  • Την εξέλιξη της λαϊκής μουσικής πως την βλέπετε. Το λαϊκό θα καταφέρει να παραμείνει ζωντανό;

Ναι υπάρχει εξέλιξη στη λαϊκή μουσική και τη βλέπουμε κυρίως στις  ενορχηστρώσεις , οι μελωδίες είναι γραμμένες σε λαϊκούς δρόμους  όπως παλιά με σύγχρονες ενορχηστρώσεις. Για να παραμείνει ζωντανό κατά τη γνώμη μου χρειάζονται δύο πράγματα. Πρώτον να έχουμε καλούς  λαϊκούς συνθέτες  για να γράψουν καινούργια λαϊκά τραγούδια και ανθρώπους που να αγαπούν και να στηρίζουν το λαϊκό. Κατά τη γνώμη μου έχουμε και πολύ καλούς λαϊκούς συνθέτες και πολύ κόσμο που αγαπάει το λαϊκό. Το ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη μερίδα κόσμου και μάλιστα νέων ανθρώπων που αγαπάει και στηρίζει το λαϊκό το διαπιστώνω με μεγάλη μου χαρά στις ζωντανές μου εμφανίσεις παιδιά 20 χρονών να τραγουδάνε και να ξέρουν όλα μου τα τραγούδια , τραγούδια που γράφτηκαν πριν καν γεννηθούν. Ο έλληνας θα χωρίσει με λαϊκά τραγούδια,  θα ερωτευθεί με λαϊκά τραγούδια.  Είναι μέρος της ζωής του.

  • Είστε από τους καλλιτέχνες που δεν προκαλείτε με την προσωπική σας ζωή κάνοντας επιλεκτικές συνεντεύξεις και εμφανίσεις στα media. Είναι στάση ζωής για εσάς;

Δεν με ενδιαφέρει να απασχολώ τα μέσα με την προσωπική μου ζωή . Όσες φορές μου δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσω τη δουλειά μου και γιατί όχι να δει και να γνωρίσει ο κόσμος τον άνθρωπο Χάρη το έκανα. Τώρα το να δημιουργώ σκάνδαλα για να βρίσκομαι στην επικαιρότητα δεν μου ταιριάζει .

  • Μουσικά ριάλιτι και talent shows. Ποια είναι η άποψή σας; Μπορεί ένας νέος να κάνει καριέρα μέσα από αυτά;

Έχουμε αρκετά  παραδείγματα  που τραγουδιστές από talent shows κάνανε πολύ πετυχημένη καριέρα  όπως ο Οικονομόπουλος, ο Νίνο  και άλλοι άρα ναι μπορεί αν έχει ταλέντο, δουλεύει μεθοδικά και χρησιμοποιήσει σωστά την αναγνωρισιμότητα που κερδίζει. Από την άλλη έχουμε δει και πολλά ταλαντούχα παιδιά  που χάθηκαν αμέσως μόλις τελείωσαν  οι εκπομπές. Σίγουρα πάντως δίνουν μια μεγάλη ευκαιρία στα νέα  παιδιά, τώρα αν θα την αξιοποιήσουν  εξαρτάται και από την προσωπικότητα του καθενός.

  • Θα συμμετείχατε ως κριτής σε κάποιο talent show;

Ναι γιατί όχι άλλωστε είμαι μουσικός ,συνθέτης και τραγουδιστής .

  • Αλλάζοντας κλίμα, με την σύζυγό σας Βιβή είστε παντρεμένοι 33 χρόνια. Πώς έγινε η γνωριμία σας και τι σας γοήτευσε επάνω της;

Τη γυναίκα μου τη γνώρισα στη Θεσσαλονίκη. ‘Εχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Γερμανία και είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη να δώσει πανελλήνιες εγώ εκείνο το διάστημα ήμουν φαντάρος. Σε ένα φιλικό σπίτι  λοιπόν γνωριστήκαμε . Εκείνη πέρασε στο πανεπιστήμιο έμεινε στη Θεσσαλονίκη και από τότε είμαστε μαζί. Τι με γοήτευσε, καταρχήν η εξωτερική της εμφάνιση και το γεγονός ότι ήταν πολύ διαφορετική από τις γυναίκες που είχα γνωρίσει.

  • Ο έρωτας μπορεί να κρατήσει μετά από 33 χρόνια γάμου;

Νομίζω εξελίσσεται σε αγάπη.

  • Έχετε αποκτήσει δύο γιους, ακολουθούν τα βήματα σας επαγγελματικά ή δεν πήραν το «μικρόβιο» της μουσικής οικογένειας;

Όχι κανένα από τα παιδιά μας δεν ασχολήθηκε  επαγγελματικά με τη μουσική . Ο Χρήστος σπούδασε Επικοινωνία και μέσα μαζικής ενημέρωσης στο Καποδιστριακό πανεπιστήμιο έκανε το μεταπτυχιακό του στη Σουηδία και το διδακτορικό του στην Αγγλία .Τώρα διδάσκει σε πανεπιστήμιο στη Μαλαισία. Έχει μουσική παιδεία με την έννοια ότι έκανε κλασικό πιάνο για 7 χρόνια σε μικρότερη ηλικία . Όταν ήταν φοιτητής έκανε φωνητική και  δούλεψε μαζί μου σαν τραγουδιστής αλλά δεν του άρεσε η δουλειά μου. Ο Ραφαήλ ασχολείται με τον αθλητισμό .Παίζει ποδόσφαιρο στην Προοδευτική και είναι στο τρίτο έτος σπουδάζει αθλητικές επιστήμες. Ουτε σ΄αυτόν αρέσει η δουλειά μου.

  • Τέλος τι να περιμένουμε από εσάς επαγγελματικά; Ετοιμάζετε κάτι δισκογραφικά;

Που θα σας δούμε τον Χειμώνα;

Πριν από ένα μήνα κυκλοφόρησε στο youtube  από τη real music ένα καινούργιο  τραγούδι με τίτλο «αποβάλλεσαι» επίσης είμαι στο στούντιο και ετοιμάζω ακόμη ένα το οποίο θα κυκλοφορήσει το  Φθινόπωρο. Τώρα για εμφανίσεις το χειμώνα δεν ξέρω ακόμη αυτή τη στιγμή τα πάντα κλείνουν στις 12. Περιμένω τα νέα μέτρα και τις ανακοινώσεις για να μπορέσω να προγραμματίσω.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …