Τρίτη , 23/04/2024

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Οι κάτοικοι της Ηπείρου εκπέμπουν SOS – Καταγγέλλουν τις καταστροφικές συνέπειες της εξόρυξης πετρελαίου και για παράνομη αδειοδότηση από τις Αρχές

Οι κάτοικοι εκπέμπουν SOS για τα πετρέλαια. Έντονες αντιδράσεις στους κατοίκους έχουν προκαλέσει οι εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ήπειρο. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως διεθνείς εταιρείες εξόρυξης πετρελαίου έχουν αποκτήσει εν αγνοία των κατοίκων κρατικές άδειες για την έρευνα και την εξόρυξη πετρελαίου.

Προειδοποιούν ότι οι επιπτώσεις θα είναι δολοφονικές για το περιβάλλον και την οικονομία της Ηπείρου, μια περιοχή αμόλυντη και καθαρή έως σήμερα και όλα αυτά δίχως καμία ενημέρωση από τις τοπικές κοινότητες για τις οδυνηρές συνέπειες που θα υπάρχουν στην χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.

Για αυτόν τον λόγο οι ανεξάρτητοι κάτοικοι της Ηπείρου καλούν τους πολίτες την Τρίτη 2 Ιανουαρίου στο Stage Ioannina στις 20:30,  στην συναυλία υποστήριξης του αγώνα ενάντια στα πετρέλαια στην Ήπειρο.

Ο κύριος Κώστας Τάσης, Χημικός Μηχανικός και Σύμβουλος Ανάπτυξης καταγγέλλει:

“Κινδυνεύουν ο τουρισμός,η βιομηχανία τροφίμων,οι υδάτινες πηγές,και γενικά όλη η υπόσταση της Ηπειρωτικής οικονομίας.
Η ψυχολογία της αγοράς στις μεγάλες πόλεις όσο και το εξωτερικό είναι αμείλικτη.Δεν θα προτιμάτε μια πετρελαιοπαραγωγός περιοχή για αναψυχή και τρόφιμα έναντι μιας παραγωγής σε καθαρή περιβαντολλογικά εγκατάσταση.
Επιπλέον έγκριτοι καθηγητές σεισμολογίας (Τσελέντης,Βαρώτσος) προειδοποιούν για σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.
Επίσης δεν ξενίζει την πολιτική ηγεσία του τόπου το γεγονός ότι το 2019 – του χρόνου δηλαδή σταματούν οι χρηματοδοτήσεις για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων από την παγκόσμια τράπεζα …Δεν τους κάνει λίγο σαν αρπαχτή αυτό που πάει να γίνει στην Ήπειρό μας. 
Δεν αφουγκράζονται την διεθνή κοινότητα και την στροφή σε καθαρή ενέργεια που στην Ήπειρο υπάρχει άφθονη. Υδάτινες ροές,αιολική,ηλιακή…. τεχνολογίες που αναπτύσσονται ραγδαία στο εξωτερικό.”

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …