Πέμπτη , 21/09/2023

Έχει καταφέρει η Χριστουγεννιάτικη Αθήνα να μας αλλάξει την διάθεση;

Φωτεινή Πανάβου

Μπορεί η Αθήνα να είναι μια πόλη με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς όμως κάθε εποχή ξέρει καλά πως να αλλάζει πρόσωπο και διάθεση αλλάζοντας παράλληλα και τη δική σου. Τα Χριστούγεννα λοιπόν, είναι μια περίοδος που το άγχος σταματάει να χτυπάει κόκκινο και ο χρόνος φαίνεται να παγώνει για λίγο προσφέροντας μας ,έτσι, λίγες στιγμές χαλάρωσης και χαράς. Οι δρόμοι γεμίζουν πάλι χαμόγελα και όχι άδικα μιας και τα πολύχρωμα φωτάκια σε συνδυασμό με τις γλυκές μυρωδιές δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν ανέγγιχτο.

Η Αθήνα τα Χριστούγεννα γίνεται μια πόλη που δεν σε αφήνει να την εγκαταλείψεις αν έχεις την ατυχία ή…την τύχη να μένεις σε αυτήν και σε τραβάει σαν μαγνήτης να την επισκεφτείς για τις διακοπές σου. Ιδανικός προορισμός για μικρούς και μεγάλους  προσκαλεί και προκαλεί και τους πιο απαιτητικούς να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να νιώσουν για λίγο ξανά παιδιά μέσα από τις κάθε άλλο παρά λίγες εκδηλώσεις που προσφέρει τόσο στο κέντρο όσο και γύρω από αυτήν καλύπτοντας κάθε είδους γούστο.

Κι επειδή τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή αγάπης, πραγματικής και αστείρευτης είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να έρθεις πιο κοντά με τους ανθρώπους που θέλεις να έχεις δίπλα σου. Η καρδιά των Χριστουγέννων χτυπά ,λοιπόν, για μια ακόμη χρονιά για σένα που θέλεις να δεις την γλυκιά πλευρά αυτής της πόλης, να ανακαλύψεις κάθε όμορφη πτυχή της και να νιώσεις την ζεστασιά που μπορεί να προσφέρει.

Μπορεί ,λοιπόν, η Αθήνα να μην είναι πρώτη στη λίστα των Χριστουγεννιάτικων διακοπών και εξορμίσεων αλλά είναι σίγουρα πρώτη στην καρδιά όσων την επέλεξαν μια χρονιά και πλέον συνεχίζουν να την εμπιστεύονται με κλειστά τα μάτια. Γι’ αυτό φέτος εσύ που είσαι Αθήνα μην μπεις στον κόπο να ψάξεις για άλλους προορισμούς αλλά προσπάθησε να ανακαλύψεις την πόλη σου αλλά και εσύ που αναζητάς το ιδανικό μέρος βάλε την Αθήνα στο πρόγραμμα σου και πίστεψε με θα βγεις κάτι παραπάνω από κερδισμένος.

Δείτε επίσης

Καθαρά Δευτέρα, η ημέρα που συμβολίζει την καθαρότητα και την αγνότητα – Έθιμα από όλη την Ελλάδα

Ήρια Καρποδίνη Καθαρά Δευτέρα και τα νηστήσιμα εδέσματα έχουν τη τιμητική τους. Η ίσως μοναδική …

Αφήστε μια απάντηση