Παρασκευή , 26/04/2024

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ: O μυστικός ναός που έχτισε η Αγία Ελένη και βρίσκεται στα θεμέλια της σημερινής εκκλησίας του Καστελόριζου – Τι μυστικά κρύβει και γιατί ορισμένοι δεν θέλουν να γίνει η ανασκαφή του ναού; Ακούστε την συγκλονιστική μαρτυρία του παπά του νησιού (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης

Κάμερα – Μοντάζ – Φωτογραφία: Κωστής Λέπουρης

Το Label News.gr ταξίδεψε στο Καστελόριζο και σας παρουσιάζει τον Ναό της Αγίας Ελένης που σύμφωνα με την παράδοση έχτισε προς τιμήν του Αγίου Προδρόμου.

Η Εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ιδρύθηκε το 1835 με γοτθικά στοιχεία. Η παράδοση αναφέρει ότι στην ίδια θέση είχε χτίσει μικρή εκκλησία η Αγία Ελένη, όταν την έπιασε φουρτούνα πηγαίνοντας για τον Τίμιο Σταυρό στους Άγιους Τόπους. Χτίστηκε στη θέση παλαιοχριστιανικής βασιλικής. Η στέγη της στηρίζεται σε δώδεκα μονολιθικούς γρανιτένιους κίονες, που μεταφέρθηκαν πάνω σε σχεδίες από το ναό του Απόλλωνα στα Πάταρα της Λυκίας, στη Μικρά Ασία.

Ο μυστικός ναός που βρίσκεται κάτω από την σημερινή εκκλησία του νησιού δεν έχει βγει ακόμη στο «φως», με την παράδοση να αναφέρει πως κρύβει πολλά μυστικά, μέχρι και αμύθητους θησαυρούς!

(Ο μυστικός ναός της Αγίας Ελένης, κάτω από την σημερινή εκκλησία του Καστελόριζου)

Ο πατέρας Γεώργιος, ο μοναδικός παππάς του νησιού στο βίντεο που ακολουθεί μας εξηγεί την ιστορία του μυστικού ναού, την παράδοση που κρύβει, αλλά και τους λόγους που ορισμένοι δεν θέλουν να γίνει η ανασκαφή της εκκλησίας της Αγίας Ελένης.

O πατέρας Γεώργιος μας εξηγεί την ιστορία του ναού και την παράδοση που θέλει να κρύβεται αμύθητος θησαυρός στα θεμέλια της εκκλησίας (VIDEO)

(Οι πολιούχοι του Καστελόριζου, Άγιος Κωνσταντίνος και Ελένη)

Δείτε επίσης

Νεφέλη Αγκυρίδου: Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Ραφήνα με την παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης»

Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel Νεφέλη Αγκυρίδου κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη …

Αφήστε μια απάντηση