Πέμπτη , 25/04/2024

Απόκτησε την κρυμμένη αυτοπεποίθηση που έχεις και δες τι θα κερδίσεις στην ζωή σου

Η αυτοπεποίθηση και η αποδοχή του εαυτού μας είναι πράγματα πολύ σημαντικά για να νιώθουμε ισορροπημένοι και να πορευόμαστε με μια σχετική σιγουριά. Η αυτοπεποίθηση δεν είναι κάτι με το οποίο γεννιόμαστε, αντίθετα αποκτιέται στην πορεία. Έχοντας πίστη στον εαυτό σου, την αξία σου και τις δυνατότητές σου, πραγματικά μπορείς να πετύχεις πολλά! Τι αλλάζει όμως στη ζωή μας αν έχουμε αυτοπεποίθηση και τί κερδίζουμε;

Χωρίς καμία αμφιβολία, μπορείς να κάνεις περισσότερα πράγματα. Η αλήθεια είναι πως η πιο φτηνή δικαιολογία που δίνουμε στον εαυτό μας για να μην κάνουμε κάτι που συνήθως δεν έχουμε την αυτοπεποίθηση να το πραγματοποιήσουμε, είναι “δεν έχω τον χρόνο”.

Ο χρόνος της ημέρας φυσικά και δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά μήπως πρέπει τελικά να σκεφτούμε πως όλοι οι άνθρωποι έχουμε τον ίδιο χρόνο. Και ναι, μπορούμε να αλλάξουμε εμείς. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης δηλώνει φόβο και τελειομανία. Επένδυσε λοιπόν λίγο παραπάνω στον εαυτό σου χωρίς να φοβάσαι αν θα μπορέσεις να ολοκληρώσεις κάτι, αλλά έχοντας στο μυαλό σου πως όλα θα λάβουν την ολοκλήρωση που επιθυμείς.

Η αυτοπεποίθηση φέρνει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σου. Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση, μπορούν να γίνουν έμπνευση. Μπορούν να κάνουν τους συνομιλητές του να τον εμπιστευθούν και ίσως και να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση. Αυτό φυσικά, είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν ξεκινάς μια επιχείρηση ή κάνεις μια προσπάθεια που απαιτεί την υποστήριξη άλλων.

Μην ξεχνάς λοιπόν, πως όταν πιστεύεις στον εαυτό σου, μπορείς να γίνεις πιο κατανοητός στον επαγγελματικό τομέα, όταν για παράδειγμα παρουσιάζεις μία πρόταση ή ένα στη δουλειά σου.

Επιμονή και θετική ενέργεια. Η αυτοπεποίθηση φέρνει αρετές στο φως που ίσως δεν είχες αναγνωρίσει ακόμη πάνω στον ίδιο σου τον εαυτό. Όλοι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες. Όλοι μπορεί να πέσουμε κάποια στιγμή.

Η ικανότητα, όμως, να σηκωθείς και να συνεχίσεις είναι ατομικό ζήτημα. Και εδώ έρχεται η επιμονή σου, που ξυπνά μέσα από την αυτοπεποίθηση που έχεις καλλιεργήσει στον εαυτό σου.

Το να πιστεύεις στον εαυτό σου δεν σημαίνει ότι είσαι τέλειος ή παντοδύναμος, αλλά το να συνεχίσεις να προσπαθείς σου δίνει ακόμη περισσότερα από την τελειότητα. Την ικανοποίηση του αποτελέσματος που ίσως χωρίς την επιμονή που ξυπνά η αυτοπεποίθηση δεν θα μπορούσες να την νιώσεις.

Μην ξεχνάς όμως το πιο θεμελιώδες αξίωμα που σου δίνει η αυτοπεποίθηση σαν αρετή. Θετική ενέργεια και όσο και αν δεν πιστεύεις σε εκείνη, υπάρχει και μπορεί να σε βοηθήσει τρομερά. Αν έχεις αυτοπεποίθηση, τότε θα έχεις και θετική ενέργεια. Όσο εσύ κινείσαι προς τους στόχους σου, τόσο και οι στόχοι σου θα έρχονται προς τα εσένα και τότε η επιτυχία δεν θα αργήσει να έρθει.

Δείτε επίσης

Νεφέλη Αγκυρίδου: Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Ραφήνα με την παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης»

Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel Νεφέλη Αγκυρίδου κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη …

Αφήστε μια απάντηση