Τρίτη , 16/04/2024

Η Ζωή δεν είναι Μονόδρομος! Δες τις αλλαγές στην ζωή σου ως ευκαιρίες για κάτι νέο

Όταν η καθημερινότητα σου επιβάλλεται και δεν έχεις το δικαίωμα της επιλογής. Όταν η αλλαγή γίνεται κάτι αναπόφευκτο, πώς επιλέγεις να αντιμετωπίσεις αυτό το κάτι που θέλοντας και μη πρόκειται να αλλάξει τη ζωή σου; Θα προτιμήσεις την αλλαγή ή την στασιμότητα;

Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν υπάρχουν κανόνες, ούτε το μυστικό που θα σε βγάλει από το δίλημμα. Για την ακρίβεια μια αλλαγή μπορεί να μην οδηγήσει σε κάτι ευχάριστο ή έτσι τουλάχιστον να φαίνεται στην αρχή.

Η αλήθεια είναι πως ο φόβος για το άγνωστο είναι κάτι φυσιολογικό και υπήρχε ανέκαθεν με την μόνη διαφορά ότι στις μέρες μας έχει ενταθεί παρασύροντας μαζί και το συναίσθημα του άγχους που πλέον είναι ξεκάθαρο πως διατηρεί διαχρονικά κυρίαρχη θέση στη ψυχοσύνθεση του ανθρώπου, πόσο μάλλον του σημερινού. Ωστόσο, κάθε άνθρωπος κρύβει μια δύναμη μέσα του που μπορεί να απελευθερώσει ανά πάσα ώρα και στιγμή. Αρκεί να το πάρει απόφαση. Αρκεί να συνειδητοποιήσει την αξία της ζωής του και να αναλάβει την ευθύνης της.

Η ζωή δεν είναι μονόδρομος και ενίοτε μπορεί να έχει απότομες στροφές αλλά αξίζει να δοκιμάσεις τα όρια σου σε αυτές. Γιατί κανένας άλλος παρά μόνο εσύ αποφασίζεις μέχρι που μπορείς να φτάσεις και το πως θα εκμεταλλευτείς κάθε αλλαγή στη ζωή σου. Και μπορεί ο επαναπροσδιορισμός και η ευελιξία να μην είναι κάτι εύκολο όμως σε βάθος χρόνου μπορούν να φανούν κάτι παραπάνω από ωφέλιμες ιδιότητες.

Εξάλλου, κανείς δεν γεννήθηκε θαρραλέος ούτε αποφάσισε μια μέρα να γίνει. Οι δυσκολίες και τα λάθη είναι αυτά που μας φέρνουν αντιμέτωπους με τον ίδιο μας τον εαυτό και μας βοηθούν να αποκτήσουμε εμπειρίες που χάρη σ’ αυτές θα καταφέρουμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Γι’ αυτό ,λοιπόν, μην φοβάσαι να τολμήσεις. Κάθε αλλαγή είναι ευκαιρία για ζωή!

Δείτε επίσης

Βαγγέλης Καράλης: «Θα δώσουμε μάχη κατά των νέων Lockdown του Χαρδαλιά» Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, «Μάχη για την Αττική»

Ο Βαγγέλης Καράλης είναι δημοσιογράφος και απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Έχει …

Αφήστε μια απάντηση