Δευτέρα , 20/03/2023

Η Φράνκα Ράιτ, σύζυγος του Ρικ, ιδρυτή των Pink Floyd, μιλάει Αποκλειστικά στο LABEL NEWS για την βιογραφία που ετοιμάζει για το θρυλικό συγκρότημα, την ζωή της με τους Floyd, αλλά και για τις καταγγελίες της κατά της εκπομπής Αποκαλυπτικά

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης

Η Φράνκα Ράιτ, με καταγωγή από την Ελλάδα και μόνιμη κάτοικος Αθηνών, είναι η σύζυγος του αείμνηστου ιδρυτή και κιμπορντίστα  του ιστορικού συγκροτήματος των Pink Floyd, Ρίτσαρντ Ράιτ. Σε αποκλειστική συνέντευξη στο Label News, μας μιλάει για την αυτοβιογραφία που ετοιμάζει για το ιστορικό συγκρότημα, την ζωή της δίπλα στους Pink Floyd, αλλά και για τις καταγγελίες που κάνει κατά της εκπομπής Αποκαλυπτικά και του Epsilon.

Ετοιμάζετε την βιογραφία σας για τους Pink Floyd. Περί τίνος πρόκειται;

Είναι ένα ταξίδι ζωής που δεν είναι μόνο ωραίο παραμύθι γιατί είναι παραμυθένιο, δηλαδή μερικές φορές μπορεί να είναι και εξωπραγματικό. Θα αναφέρω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις τι λέω. Μια συναυλία που στήνετε στο νερό μέσα, στην Βενετία επειδή ήμουν εκεί πριν γίνει η συναυλία, παρακολουθώντας πως μπορούν να στηθούν τόνοι σιδερικών μέσα στο νερό, βλέποντας τους δύτες με καταρρακτώδη βροχή να προσπαθούν τρεις βδομάδες να στηρίξουν τους πασσάλους μέσα στο νερό απέναντι από τον Άγιο Μάρκο στην πλατεία.  Πρέπει να καταγράψω πράγματα, είμαι υποχρεωμένη να το κάνω, το οφείλω στον κόσμο διότι το θέλουν, μου το ζητάνε. Αυτό που περιγράφω περισσότερο είναι πως στήνεται μια συναυλία, και πράγματα που δεν γνωρίζει ο κόσμος για την μουσική τους.

 Αυτά που έχω ζήσει με τους Floyd είναι πολλές φορές εξωπραγματικά. Όπως να παρακολουθώ πώς στήνεται μια συναυλία μέσα στο νερό στην Βενετία

 Βγάζοντας στο φως την βιογραφία σας, το πως ζήσατε τον σύζυγο σας και τους Pink Floyd,  νιώθετε το βάρος που κουβαλάει το συγκρότημα;

Είναι πάρα πολύ βαρύ το όνομα διότι πρέπει να στέκομαι πρώτα από όλα στο ύψος μου γιατί οτιδήποτε κάνω περνάω από ακτινογραφία, πράγμα που δεν είναι εύκολο. Ειδικά όταν ζούσε ο Ρικ οπουδήποτε πηγαίναμε έπρεπε να προσέχουμε τα πάντα και πάρα πολύ μας κρίνανε στο Λονδίνο αρνητικά, αν φόραγε ο Ρικ ένα σακάκι Armani η αν φόραγα εγώ ένα χρυσό δαχτυλίδι υπήρχε και επίθεση.

Από την κούραση και την ταλαιπωρία να ακολουθώ τον άνδρα μου και το συγκρότημα στις συναυλίες, απέβαλα τέσσερις φορές

 Υπήρχαν και άσχημες στιγμές μέσα σε όλο αυτό το ταξίδι;

Βεβαίως και υπήρχαν και πράγματα που εγώ δεν συμφωνούσα και πράγματα που εγώ πόνεσα και πράγματα που εγώ έχασα, όπως τέσσερα παιδιά!  Όταν γνώρισα τον Ρικ πρώτα από όλα στη Ρόδο δεν υπήρχαν Pink Floyd είχε διαλυθεί το γκρουπ το 80, τον Ρικ τον γνώρισα το 81 και ο Ντέιβιντ Γκίλμορ και ο Ρικ είχανε σπίτια στην Λίνδο από παλιά και έτυχε να είμαι εγώ εκεί και γνωρίζοντας τον Ρικ βλέπω ότι δεν λέγανε ούτε γεια ο ένας στον άλλο. Προσπάθησα και μίλησα με την γυναίκα του Ντέιβιντ, έγινα φίλη μαζί του και έτσι σιγά σιγά αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις μεταξύ τους. Το συγκρότημα ενώθηκε ξανά με την επιμονή μου να τα βρουν οι δύο άνδρες. Ξεκίνησαν και πάλι υπερατλαντικά tour, όπου εγώ ακολουθούσα σε κάθε συναυλία. Από την κούραση και την ταλαιπωρία, απέβαλα τέσσερις φορές! Έδωσα την ζωή μου στους Floyd, αλλά δεν το μετανιώνω ούτε λεπτό!

Σήμερα είσαστε επίτιμο μέλος σε πολλά fan club των Pink Floyd. Ποια είναι η δράση σας;

Υπάρχουν club σε όλο τον πλανήτη που έχουν μια λατρεία που με κάνουν και μένα να απορώ. Αυτά τα club είναι σε κάθε ήπειρο και σε κάθε πόλη. Σε κάθε χώρα είναι και Pink Floyd club. Εγώ επειδή τυχαίνει να είμαι γυναίκα του Ρικ, ήθελαν όλοι όσοι είναι σε αυτά τα κλαμπ  να είμαι πρόεδρος μαζί με αυτόν που το έχει ιδρύσει. Πολλές φορές μου παίρνει και τέσσερις ώρες για να εγκρίνω τη φωτογραφία που θα ανεβάσω στα club.

Σας έχουν κατηγορήσει κάποιοι ότι «εκμεταλλεύεστε»  το όνομα των Pink Floyd;

Ναι έχει γίνει αυτό. Είναι κάτι που με στεναχωρεί γιατί δεν με έχουν γνωρίσει προσωπικά. Εγώ δεν θα πω κάτι για κάποιον  αρνητικό εάν δεν του έχω μιλήσει.  Είναι κανόνας αυτό στη ζωή μου. Το έχω ψάξει πως πρέπει να σκέφτομαι και πως να φέρομαι γιατί ότι δίνεις αυτό εισπράττεις.

Δέχτηκα πολύ μεγάλο bullying για το λάθος της Νανάς Παλαιτσάκη στην εκπομπή Αποκαλυπτικά στην κηδεία του Παντελίδη. Ήθελα να πω την αλήθεια στην εκπομπή και δεν με έβγαζαν στον «αέρα»

 Θα ήθελα να σας ρωτήσω και να αναφερθώ σε ένα ατυχές περιστατικό που έγινε ενάμισι χρόνο πριν, στην κηδεία του Παντελίδη, στην εκπομπή του Epsilon Αποκαλυπτικά. Μια παρεξήγηση με εσάς πρωταγωνίστρια χωρίς να γνωρίζετε τίποτα.

Ήμουν καλεσμένη να πάω στην Δανία σε ένα club των Pink Floyd και είχα μια κλήση από Αθήνα από την Νανά Παλαιτσάκη και μου λέει πως σκοτώθηκε ο Παντελίδης. Εκείνη την στιγμή  μου πέφτει το τηλέφωνο, έπαθα σοκ. Λυπήθηκα πάρα πολύ γιατί ήταν ένας άνθρωπος που ότι έκανε το έκανε μόνος του, πολύ δυνατός και του το χάρισε ο θεός. Εγώ αυθόρμητα για να εκφράσω την λύπη μου έστειλα μήνυμα  για να πω τα συλλυπητήρια μου και τα συλλυπητήρια  από τους Pink Floyd.  Εκείνη την ώρα ήταν  μαζί μου ο ιδρυτής του club των Pink Floyd στην Κοπεγχάγη και όπως φαίνομαι από το messenger που μιλάμε, παίρνει την φωτογραφία η Νανά την δείχνει live και  λέει ότι ήταν ο Ντέιβιντ Γκίλμορ μαζί μου στην φωτογραφία μπερδεύοντας στην ουσία τον νεαρό ιδρυτή του Club με τον τραγουδιστή των Pink Floyd που είναι τώρα ηλικιωμένος.  Δέχτηκα πολύ μεγάλο bullying και ακόμη δέχομαι μέχρι σήμερα για αυτό το αστείο περιστατικό, χωρίς όμως εγώ να φταίω σε τίποτα, ήταν λάθος της Νανάς και της εκπομπής.

Σκέφτηκα να κινηθώ Νομικά κατά του Epsilon και του Μένιου Φουρθιώτη. Απαιτώ μια συγνώμη που διέσυραν το όνομα μου και τους Pink Floyd

 Όταν συνειδητοποιήσατε το λάθος που έγινε, ζητήσατε να βγείτε στην εκπομπή να αποκαταστήσετε την αλήθεια;

Πήρα αμέσως τηλέφωνο και την ίδια μέρα και επί μια βδομάδα ζητούσα να βγω να μιλήσω. Δεν μου έδιναν καμία σημασία. Συμβουλεύτηκα μέχρι και δικηγόρο για να διορθώσω την κατάσταση. Ήθελα να μιλήσω στο κανάλι για να αποκαταστήσω και το όνομα το δικό μου και των Pink FloydH Παλαιτσάκη μου είπε ότι δεν δέχεται ο Μένιος (Φουρθιώτης) να βγω να μιλήσω στο Epsilon. Σκέφτηκα να κινηθώ και Νομικά κατά του Epsilon και να ζητήσω αποζημίωση, αν δεν κατεβάσουν από το διαδίκτυο την συγκεκριμένη εκπομπή, αλλά δεν το έκανα θέλοντας να σεβαστώ την μνήμη του Παντελίδη. Τουλάχιστον ας βγουν να ζητήσουν μια συγνώμη που έγινα περίγελος, σε μια τόσο σημαντική και δύσκολη μέρα, στην κηδεία του Παντελίδη, χωρίς να φταίω σε τίποτα! Μετά από αυτό διέγραψα και την Νανά από το facebook, έπρεπε να πατήσει πόδι, να έβγαινε να έλεγε ότι ήταν δικό της το λάθος διαχωρίζοντας την δική μου θέση και στάση. Ούτε τον Ντέιβιντ Γκίλμορ σεβάστηκαν που στην ουσία γελοιοποίησαν με αυτό το τραγικό λάθος! Απαιτώ μια συγνώμη από το Epsilon και τον Μένιο Φουρθιώτη έστω και τώρα που τέθηκε το θέμα ως ερώτηση από εσένα και αν δεν γίνει περιμένω τουλάχιστον να κατέβει το video από το διαδίκτυο για να μην διασύρομαι άλλο!

                      

 

 

 

 

Δείτε επίσης

Λαμπερά γενέθλια για την καθηγήτρια pilates Μαρία Μαραγιάννη

Τα γενέθλια της γιόρτασε η γνωστή καθηγήτρια pilates Μαρία Μαραγιάννη στο Mexican restaurant Bar «Tekila» …