Παρασκευή , 03/02/2023

Νέα έρευνα σου δίνει τέσσερις καλούς λόγους για να προσθέσεις το παντζάρι στην διατροφή σου σήμερα κιόλας

Του Άκη Τσακίρη 

Μπορεί να γνωρίζουμε ήδη πως όλα τα λαχανικά μπορούν να κάνουν μόνο καλό στον οργανισμό μας, όμως τα παντζάρια ειδικά, αποτελούν ένα διατροφικό θησαυρό και η επιστήμη σου δίνει 4 καλούς λόγους να τα προσθέσεις στην διατροφή σου!

Τα παντζάρια μπορεί να είναι γλυκά στην γεύση, αλλά αποτελούν ένα καλό μέσο στην δίαιτά σου και είναι ένας υγιεινός τρόπος για να φας κάτι γλυκό όταν το χρειάζεσαι, χωρίς περιττές θερμίδες. Μάλιστα, σε μια μελέτη που έχει διεξαχθεί, διαπιστώθηκε πως μειώνουν την αρτηριακή πίεση σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων.

Παράλληλα, μία άλλη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Newcastle του Λονδίνου αποκάλυψε πως το παντζάρι στην διατροφή σας, μπορεί να ωφελήσει άτομα με κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με διατροφολόγους, ότι η κατανάλωση παντζαριού, αποτρέπει το έμφραγμα του μυοκαρδίου. Επίσης, τα παντζάρια, όταν λαμβάνονται μαζί με καρότο, βρέθηκε να συμβάλλουν στη θεραπεία της λευχαιμίας. Πολλές μελέτες λοιπόν, υποστήριξαν τις αντικαρκινικές και χημειοπαραγωγικές ιδιότητες των τεύτλων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κατανάλωση παντζαριών μπορεί να μειώσει τη μυϊκή χρήση της τριφωσφορικής αδενοσίνης, η οποία είναι η κύρια πηγή ενέργειας του σώματος. Αυτό εξοικονομεί ενέργεια και βοηθάει να παραμείνει το σώμα ενεργό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Δείτε επίσης

Νεφέλη Γαβαλάκη: “Μου έλεγαν οι γιατροί ότι θα πρέπει να μου κάψουν το μάτι με τις χημειοθεραπείες” – Το μοντέλο εξομολογείται

Πηγή: Εspresso  Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης  Η Νεφέλη Γαβαλάκη πίσω από τη λάμψη του μόντελινγκ και των καλλιστείων (μάλιστα …