Πέμπτη , 18/07/2024

Νεφέλη Γαβαλάκη: “Μου έλεγαν οι γιατροί ότι θα πρέπει να μου κάψουν το μάτι με τις χημειοθεραπείες” – Το μοντέλο εξομολογείται

Πηγή: Εspresso 

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης 

Η Νεφέλη Γαβαλάκη πίσω από τη λάμψη του μόντελινγκ και των καλλιστείων (μάλιστα έχει κατακτήσει τον τίτλο Miss Young Τουρισμός 2021, έχοντας φτάσει μέχρι την τελική τριάδα στα εθνικά καλλιστεία) έχει ανέβει τον δικό της γολγοθά, καταφέρνοντας χάρη στη δύναμη της θέλησης να σταθεί όρθια απέναντι στον καρκίνο.

Για εκείνη όμως η ζωή της είναι ένας διαρκής αγώνας. Ακόμη και τώρα που έχει ξεπεράσει την περιπέτεια της υγείας της: Το πρωί τρέχει στα μαθήματα του πανεπιστημίου, καθώς είναι φοιτήτρια Φυσικής Αγωγής, και τα βράδια εργάζεται για να βγάλει το ψωμί της ως λουλουδού στο νυχτερινό κέντρο όπου τραγουδάει ο Αντώνης Ρέμος.

Σε μια βαθιά εξομολόγηση ψυχής στην «Espresso» μιλάει για τη σπάνια ασθένεια που αντιμετώπισε όταν διεγνώσθη με ραβδομυοσάρκωμα σπλαχνικού κρανίου. Πρόκειται μόλις για το τρίτο άτομο στη χώρα μας που αντιμετωπίζει αυτή τη σπάνια μορφή καρκίνου. Οι γιατροί δεν της έδιναν ελπίδες, λέγοντας ότι για να γίνει καλά θα πρέπει να χάσει το μάτι της και την όρασή της. Η Νεφέλη, όμως, με δύναμη ψυχής τα κατάφερε και μιλάει στην «Espresso» για τον γολγοθά που ανέβηκε, βγαίνοντας στο τέλος νικήτρια.

Το 2019 στα 16 της μόλις χρόνια οι γιατροί τής ανακοίνωσαν ότι πάσχει από μια πολύ σπάνια μορφή καρκίνου που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα. «Τον Ιούνιο του 2019 μου είπαν ότι έχω ραβδομυοσάρκωμα σπλαχνικού κρανίου. Ο καρκίνος ήταν σε πολύ προχωρημένο στάδιο και σε πολύ δύσκολο σημείο. Στην Ελλάδα μόλις άλλα δύο άτομα είχαν ξανά αυτήν την πάθηση και εγώ ήμουν το τρίτο. Οι γιατροί δεν μου έδιναν ελπίδες, μου έλεγαν ότι θα έχανα το μάτι μου, την όρασή μου, διότι, για να γίνει το χειρουργείο, θα μου άνοιγαν όλο το πρόσωπο και θα μου έβγαζαν το μάτι για να μου βγάλουν τον όγκο. Ευτυχώς πήγαν πολύ καλά οι χημειοθεραπείες και δεν χρειάστηκε να γίνει αυτή η επέμβαση. Επίσης, με τις ακτινοβολίες θα έριχναν ακτίνες στο μάτι μου για να κάψουν τον καρκίνο. Και πάλι ευτυχώς το μάτι μου δεν επηρεάστηκε και πλέον είμαι μια χαρά» λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Ξεκίνησα χημειοθεραπείες και έκανα χειρουργείο! Μετά το χειρουργείο πήγα στο εξωτερικό στην Ιταλία για τρεις μήνες για ακτινοθεραπείες, διότι δεν μπορούσε να γίνει αυτή η θεραπεία στην Ελλάδα. Υστερα επέστρεψα στη χώρα μας και συνέχισα τη θεραπεία μου». Μέσα από την αφήγησή της περνά τα δικά της μηνύματα αισιοδοξίας για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοια ασθένεια.

«Ηταν ένα τεράστιο σοκ για εμένα, αλλά το αντιμετώπισα πολύ θετικά και με αισιοδοξία. Το συνειδητοποίησα, το αποδέχτηκα και το πάλεψα. Προσπαθούσα να συνεχίσω κανονικά την καθημερινότητά μου όσο το επέτρεπαν οι δυνάμεις μου, κάνοντας χορό, modeling και βόλτες. Με στήριξαν πολύ οι συγγενείς και οι φίλοι μου, αλλά υπήρχαν και άνθρωποι που έφυγαν, είναι αυτό που λένε στα δύσκολα φαίνονται οι άνθρωποι. Σήμερα έχω ξεπεράσει τον καρκίνο και το μήνυμα που θα ήθελα να περάσω σε όσους αντιμετωπίζουν καρκίνο είναι να μην τα παρατάνε και να πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν» υπογραμμίζει με δύναμη ψυχής περνώντας το μήνυμα ότι όποιος έχει θέληση καταφέρνει τα πάντα.

Δείτε επίσης

Δέσποινα Μαλέλλη: «Μ’ αυτήν σε βλέπω», το τραγούδι που έγραψε η δημοσιογράφος όταν βίωσε ερωτική απογοήτευση

Η δημοσιογράφος Δέσποινα Μαλέλλη έγραψε τους στίχους του τραγουδιού «Μ’ αυτήν σε βλέπω» μετατρέποντας την …