Πέμπτη , 28/03/2024

Οδηγός αγοράς για τις εκπτώσεις – Με αυτά τα απλά βήματα θα κερδίσεις χρήματα και θα κάνεις πρακτικές επιλογές

Εκπτώσεις. Μία λέξη… πολλά συναισθήματα που συχνά μπορούν να μας παρασύρουν σε δικαιολογημένα αδικαιολόγητες αγορές που πιθανώς αργότερα να μετανιώσουμε. Οι αγορές κατά τη περίοδο των εκπτώσεων θέλουν τη δική τους οργάνωση, έρευνα και πάνω απ’ όλα ψυχραιμία!

Σημαντικό πριν ξεκινήσουμε τις βόλτες στα μαγαζιά είναι να έχουμε μια καθαρή εικόνα του τι υπάρχει στη ντουλάπα μας, ώστε να ξέρουμε τι πραγματικά χρειαζόμαστε. Από εκεί και πέρα τα δύο σημεία κλειδιά που καλό θα ήταν να προσέξουμε θα ήταν να προτιμήσουμε κομμάτια διαχρονικά και σε καλή ποιότητα.

Πέρα από το προφανές νόημα των εκπτώσεων για τον καταναλωτή να ανανεώσει τη γκαρνταρόμπα του το αμέσως επόμενο είναι να καταφέρει να αποκτήσει αντικείμενα ‘των ονείρων του’ που υπό κανονικές συνθήκες θα τα θεωρούσε απλησίαστα.

Τι αξίζει ,λοιπόν, να αγοράζει κανείς στις εκπτώσεις;

  • Από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να χει μια γυναίκα στη ντουλάπα της είναι ένα καλό και ζεστό πανωφόρι. Ένα καλής ποιότητας παλτό μπορεί κανονικά να στοιχίζει λίγο παραπάνω, χάρη στις εκπτώσεις όμως μπορεί να γίνει πιο προσιτό. Η αγορά ενός απλού μαύρου παλτό καλής σύνθεσης δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ. Το ίδιο ισχύει και για την αγορά μιας καμπαρντίνας ή ενός ζεστού μπουφάν. Έχοντας τα κομμάτια αυτά είστε έτοιμες για κάθε περίσταση.
  • Κι αφού βρήκαμε πανωφόρι, να μην το συνοδέψουμε και με ένα ζευγάρι μπότες; Εδώ είναι που πρέπει να προσέξουμε να μη πέσουμε στη παγίδα να διαλέξουμε κάποιο κυρίαρχο trend, όπως οι over the knee μπότες ή τα τακούνια από plexi glass, που μπορεί να… πέσει από τον θρόνο του την επόμενη χρονιά.
  • Τα πλεκτά, είτε μιλάμε για πουλόβερ, είτε ζακέτες είτε oversized κασκόλ μας έχουν σώσει ανά τους χειμώνες. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι ένα εξαιρετικής ποιότητας πουλόβερ είναι πιο ζεστό και από δυο απλά φορεμένα μαζί. Το κόστος του από την άλλη ίσως τα ξεπερνά και τα δύο τους στο σύνολο, όμως πάντα θα θέλουμε να έχουμε ένα τέτοιο πουλόβερ. Η ευκαιρία να το αποκτήσουμε είναι τώρα.

  • Παρόμοια είναι η ιστορία και των jeans. Όσα και να έχουμε πάντα θα θέλουμε παραπάνω γιατί λόγω της συχνότατης χρήσης τους κάποια στιγμή φθείρονται και δημιουργείται έτσι ένας ατελείωτος κύκλος. Αφού θα χρειαστεί να αντικαταστήσουμε κάποιο παλιό μας jean γιατί να μην το κάνουμε τώρα που θα μπορέσουμε να πάρουμε κάτι καλύτερο και χαμηλότερη τιμή;
  • Μια διαχρονική και ποιοτική τσάντα, είτε καθημερινή είτε πιο επίσημη μπορεί να αναβαθμίσει αμέσως μια εμφάνιση. Επενδύστε σε μια καλή τσάντα που μπορεί προ- εκπτώσεων να σας φαινόταν αρκετά ‘τσιμπημένη’ και θα σας λύσει τα χέρια.
  • Τα πιο επίσημα/ βραδινά ρούχα στοιχίζουν κανονικά το κάτι παραπάνω. Πάντα χρειάζονται αλλά σπάνια κάνουν την ‘απόσβεσή’ τους. Για αυτό θυμηθείτε να τους ρίξετε μια ματιά στην επόμενη βόλτα σας στα μαγαζιά. Ίσως βρείτε προσφορές που θα σας εκπλήξουν.

– Για όσους δεν είναι ακριβώς φανατικοί των αθλητικών ρούχων/παπουτσιών, όμως αντικειμενικά τα χρειάζονται ή μάλλον θα τα χρειαστούν από Δευτέρα, που ξεκινάνε γυμναστήριο, τώρα είναι η στιγμή να τα αγοράσουν. Η απόκτησή  τους με έκπτωση είναι μια πολύ καλή ευκαιρία που θα τους φανεί ταυτόχρονα χρήσιμη και δεν θα νιώθουν ότι έδωσαν σημαντικό ποσό για κάτι που κανονικά δε θα ήταν στις προτεραιότητές τους να αγοράσουν. Όσο για τους λάτρεις, είναι μια ευκαιρία να αντικαταστήσουν τα κιόλας φθαρμένα sneakers τους.

– Τα αληθινά κοσμήματα είναι ακόμη μια ευκαιρία αγοράς. Μπορεί να μην είναι πάντα εύκολο από οικονομικής πλευράς να τα αποκτήσουμε, όταν τα βρούμε όμως με καλή έκπτωση αξίζει, γιατί όσα φθηνότερα κι αν έχουμε, τελικά αυτά μόνο θα παραμείνουν αναλλοίωτα στις μπιζουτιέρες μας με το πέρασμα του χρόνου.

– Εκείνο το ένα κομμάτι που μπορεί να μην το χρειάζεσαι πραγματικά, αλλά άμα δεν το αποκτήσεις εδώ και τώρα θα το μετανιώνεις για πάντα. Είναι εξάλλου σε έκπτωση, έχεις τη καλύτερη δικαιολογία και άμα το αντέχει το budget σου μάλλον σημαίνει ότι αξίζεις μια ‘μικρή’ ατασθαλία. Είναι το κομμάτι εκείνο που θα κρύβει πίσω του μια δόση υπερβολής, θα το φοράς όμως συχνά τελικά, θα το ευχαριστηθείς γιατί αν μη τι άλλο το βρήκες φθηνό και ακόμη κι αν καταστραφεί δε θα σου χρεωθεί μεγάλη ζημιά.

Bonus: Οι εκπτώσεις είναι μια καλή ευκαιρία να αγοράσουμε ‘έξυπνα’ δώρα όχι μόνο για εμάς αλλά και για τα αγαπημένα μας πρόσωπα που γιορτάζουν στο κοντινό μέλλον.

Δείτε επίσης

Βαγγέλης Καράλης: «Θα δώσουμε μάχη κατά των νέων Lockdown του Χαρδαλιά» Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, «Μάχη για την Αττική»

Ο Βαγγέλης Καράλης είναι δημοσιογράφος και απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Έχει …

Αφήστε μια απάντηση