Δευτέρα , 04/12/2023

Ο μασκοφόρος άνδρας που έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην Δυτική Θεσσαλονίκη

Αναστάτωση και φόβο έχουν προκαλέσει οι αναφορές νεαρών στα social media για έναν άντρα με περίεργη συμπεριφορά που κινείται την νύχτα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο άντρας κυκλοφορεί αργά το βράδυ, φορώντας αποκριάτικη μάσκα γέρου και ένα μαντήλι από την μύτη και κάτω. Οι άνθρωποι που τον έχουν δει λένε πως τους ακολούθησε στην αρχή αργά και μετέπειτα αύξανε ρυθμούς ανάλογα με τον δικό τους βηματισμό. Η στιγμή όμως που θυμίζει σκηνή από ταινίες τρόμου είναι όταν ένας νεαρός μπήκε στην οικοδομή του και τότε ο μασκοφόρος άρχισε να τρέχει και να χτυπάει συνεχόμενα την πόρτα χωρίς να μιλάει.

«Δεν πρόκειται για καμία πλάκα, το έζησα, τον είδα καθαρότατα για αυτό και τον περιέγραψα τόσο αναλυτικά. Δεν με κυνήγησε, με πήρε από πίσω στην αρχή με κανονικό ρυθμό και μετά όσο άνοιγα το βήμα μου τόσο το άνοιξε και αυτός. Ακόμη και μέχρι να μπω στην οικοδομή μου κρατούσε μια μικρή απόσταση και μόλις έκλεισα την πόρτα άρχισε να την χτυπάει…» αναφέρει ο νεαρός με δημοσίευσή του σε ομάδα στο Facebook. Σύμφωνα με τον ίδιο, το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής 2 Ιουνίου, περίπου στις 3:00 π.μ. στα γύρω στενά της οδού 25ης Μαρτίου. Ο νεαρός αναφέρει στη δημοσίευση πως το ίδιο ακριβώς έζησε και ένας φίλος του την επόμενη ημέρα σε κοντινή απόσταση από το σημείο που είχε εμφανιστεί σε αυτόν. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες αναφορές για τον δράστη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, το ίδιο περιστατικό έζησε και μια νεαρή κοπέλα στην περιοχή του Ευόσμου, η οποία για να ξεφύγει μπήκε σε φούρνο.

Εντύπωση προκαλεί το φαινόμενο πως ο μασκοφόρος άντρας δεν έδειξε καμία άλλη πρόθεση προς τους νέους, παρά τον εκφοβισμό. «Δεν ήθελε να κλέψει γιατί αν ήθελε θα το είχε κάνει σε όλο αυτό το διάστημα… Να μου κάνει κακό ευθέως δε ξέρω αν ήθελε γιατί τον κοίταξα τρεις  φορές. Μετά σταμάτησα και ήρθαμε πολύ κοντά και τον κοίταξα 4-5 δευτερόλεπτα… Ίσως να ήθελε να κάνει κακό αλλά να τον παραξένεψε η στάση μου που ήταν ψύχραιμη…» αναφέρει ο νεαρός σε σχόλιο στη σχετική δημοσίευση στο Facebook.

Το makthes.gr επικοινώνησε με τον νεαρό που έκανε την δημοσίευση και μας επιβεβαίωσε τα όσα έγραψε. Επίσης, μας ανέφερε πως έχει ενημερώσει το Α.Τ. Ευόσμου για το περιστατικό και έχει δώσει ακριβής περιγραφή για τον μασκοφόρο άντρα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που επιβεβαιώνουν την αναφορά του νεαρού στο τμήμα, οι αρχές συλλέγουν στοιχεία και ερευνούν την υπόθεση. «Μείνετε ψύχραιμοι και προσπαθήστε να κρατήσετε απόσταση χωρίς να τρέξετε γιατί όταν ήθελα να μπω στην οικοδομή μου και έτρεξα,  εκεί επιτάχυνε πολύ» συμβουλεύει ο νεαρός που έγραψε τη δημοσίευση και έκανε γνωστά τα περιστατικά που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες στον Εύοσμο.

Δείτε επίσης

Νότα Σοκορέλη: Η Αντιδήμαρχος κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την Μαρίνα Πατούλη

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης Βαγγέλης Καράλης Η Νότα Σοκορέλη είναι αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και υποψήφια δημοτική …