Σάββατο , 20/04/2024

Παγκόσμια Ελληνική Διάκριση – Δύο Μουσεία της Ελλάδας ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου!

Γνωστή για τα μοναδικής αξίας και ομορφιάς  μνημεία της η Ελλάδα αποτελεί κέντρο πολιτισμού από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα κι αυτό αποδεικνύεται συνεχώς και επιβεβαιώνεται χωρίς καμία προσπάθεια. Πρόσφατα, η Ελλάδα επάξια κατάφερε για μια ακόμη φορά να γίνει το επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τα κορυφαία μουσεία στον πλανήτη που πρέπει κανείς να επισκεφθεί πριν πεθάνει.

Σύμφωνα με την βρετανική Telegraph, το μουσείο της Ακρόπολης και το μουσείο Μπενάκη συγκαταλέγονται στα 41 πιο εντυπωσιακά μουσεία στον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα το Νέο Μουσείο Ακρόπολης βρίσκεται στην 24η θέση της λίστας, ενώ το Μουσείο Μπενάκη ακολουθεί στην 25η

Το αφιέρωμα κάνει λόγο για ένα ξεχωριστό μουσείο, αυτό της Ακρόπολης, που εκθέτει ευρήματα αρχαϊκής και κλασικής περιόδου, όπως περήφανα αρχαία αγάλματα και μαρμάρινα ανάγλυφα ζώων που μοιάζουν με αληθινά. Μάλιστα, αναφέρει πως τα κομμάτια που λείπουν από τα γλυπτά, αφαιρέθηκαν από τον Λόρδο Έλγιν το 1801 σημειώνοντας ,παράλληλα, τον διακαή πόθο των Ελλήνων να επιστραφούν από το Βρετανικό Μουσείο στο Μουσείο της Ακρόπολης.

«Οι Έλληνες τα θέλουν πίσω εδώ και δεκαετίες και ελπίζουν ότι αυτή η κραυγαλέα παρουσίαση θα πείσει τελικά τους Βρετανούς να τα επιστρέψουν», λέει, όχι και τόσο κολακευτικά, το δημοσίευμα.

Σχετικά με το μουσείο Μπενάκη, δίνοντας βάση στο νεοκλασικό κτίριο επί της Βασιλίσσης Σοφίας, η ίδια η Telegraph ξεχωρίζει δυο πρώιμα έργα του Ελ Γκρέκο και τις πιστές ανακατασκευές δυο ξυλόγλυπτων κοζανίτικων δωματίων του 18ου αιώνα τολμώντας ,μάλιστα, να χαρακτηρίσει τα συγκεκριμένα εκθέματα «Θεσσαλικό Θυσαυρό».

Στην κορυφαία δεκάδα των μουσείων που πρέπει να επισκεφθεί κανείς πριν πεθάνει, η Telegraph ψήφισε:
1.ΜΟΜΑ (Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης), Νέα Υόρκη
2. ΜΕΤ (Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης), Νέα Υόρκη
3. Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, Νέα Υόρκη
4. Whitney Museum of American Art, Νέα Υόρκη
5. Λούβρο, Παρίσι
6. Μουσείο Marmottan-Claude Monet, Παρίσι
7. Μουσείο Ροντέν, Παρίσι
8. Μουσεία Βατικανού, Ρώμη
9. Πινακοθήκη Μποργκέζε, Ρώμη
10. Μουσείο Design, Λονδίνο

Δείτε επίσης

Notaras Dental Clinic: Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της νέας γενιάς οδοντιάτρων ανοίγει τις πόρτες του

Βαγγέλης Καράλης Από τον: Βαγγέλη Καράλη  Το Notaras Dental Clinic ανοίγει τις πόρτες του και …

Αφήστε μια απάντηση