Τρίτη , 16/04/2024

Ποιος είπε ότι το street food, είναι ανθυγιεινό; Ανακάλυψε το γρήγορο, οικονομικό και υγιεινό φαγητό στον δρόμο!

Γρήγορο, οικονομικό αλλά και υγιεινό το street food ανέκαθεν υπήρχε στην Αθήνα όμως τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς σαν κύμα και όχι άδικα. Προσαρμοσμένο στις ανάγκες του σημερινού Έλληνα αναπτύσσεται, εξελίσσεται και δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ.

Ίσως ,μάλιστα, είναι και από τις ελάχιστες επιχειρήσεις που όχι απλά μειώνονται αλλά ,αντίθετα, μεγαλώνουν χρόνο με το χρόνο. Και μιλώντας για street food φυσικά δεν αναφέρομαι στο κλασικό σουβλάκι που κυριαρχεί σε κάθε γειτονιά της Αθήνας. Οι εποχές άλλαξαν και το σουβλάκι μπορεί να έμεινε αλλά το «φαγητό του δρόμου» μπορεί να σε ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μέσα από τις γεύσεις του.

Από την Ινδία μέχρι το Μεξικό και από την Ιαπωνία μέχρι την Κίνα είναι ένας δρόμος στην κυριολεξία. Ένας δρόμος γεμάτος μυρωδιές που δεν μπορείς ,πραγματικά, να προσπεράσεις χωρίς να κάνεις μια στάση. Μικροί αλλά πολύ ζεστοί και φιλικοί χώροι σε προσκαλούν και σε προκαλούν να δοκιμάσεις λιχουδιές από κάθε γωνιά του κόσμου με μερίδες χορταστικές που δεν δείχνουν να υστερούν σε τίποτα από εκείνες των εστιατορίων στην ποιότητα αλλά και στην ποικιλία. Μικροί και μεγάλοι δύσκολα θα αντισταθούν στον πειρασμό κι αυτό δεν είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό μιας και οι ουρές που δημιουργούνται ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα έξω από τα street food είναι τεράστιες.

Γιατί ο Έλληνας μπορεί να αγαπάει το παραδοσιακό φαγητό και να λατρεύει το αθάνατο σουβλάκι ,ωστόσο, δε φαίνεται να λέει όχι σε νέες γευστικές προτάσεις. Κάθε άλλο ,μάλιστα, πλέον τις αναζητεί σε κάθε γωνιά της Αθήνας. Πόσο μάλλον σήμερα που εν μέσω οικονομικής κρίσης είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί στις εξόδους μας χωρίς να είμαστε ολιγαρκείς στο φαγητό μας, το street food ήρθε και έδεσε στις ανάγκες μας.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …

Αφήστε μια απάντηση