Πέμπτη , 28/03/2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ LABEL NEWS Γιάννης Καλλιάνος: ΄΄Προτιμώ οι γυναίκες να με φλερτάρουν επειδή αγωνίζομαι και παλεύω σκληρά για την πατρίδα’’

Συνέντευξη: Βαγγέλης Καράλης

Τον Γιάννη Καλλιάνο τον γνωρίσαμε από την τηλεόραση της ΕΡΤ ως μετεωρολόγο σε εκπομπές και δελτία ειδήσεων. Ένα χρόνο πριν αποφασίζει να ασχοληθεί με την πολιτική ως εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ξεχωρίζει με τον μεστό του λόγο και το ‘’apolitic’’ στυλ καθώς όπως δηλώνει και ο ίδιος δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός. Σήμερα είναι στέλεχος της Ν.Δ και υποψήφιος στην Β’ Αθηνών, πιστεύοντας στην δύναμη των νέων άφθαρτων προσώπων. Στην συνέντευξη που παραχωρεί στη Label news μας μιλάει για πολιτική, για τα ΜΜΕ και την ΕΡΤ αλλά και για τα προσωπικά του καθώς δηλώνει ελεύθερος, θέλοντας πλάι του μια γυναίκα ‘’σύμμαχο’’ στον δύσκολο πολιτικό ‘’στίβο’’ που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική και γιατί;

Με την πολιτική (εμμέσως) ξεκίνησα να ασχολούμαι από την ηλικία των 18-19 ετών, ως Πρόεδρος τότε, για 3 συναπτά έτη, της ΔΑΠ Μαθηματικού Πατρών. Στόχος μου ήταν να μην βάλω την πολιτική μέσα στα Πανεπιστήμια αλλά αντιθέτως να δουλέψουμε όλοι μαζί για μια καλύτερη και εποικοδομητική εκπαίδευση. Άρα εργάστηκα σκληρά για να μπορούσαμε να είχαμε καλύτερα συγγράμματα, καλύτερες βιβλιοθήκες, για ένταξη πρωτότυπων μεθόδων διδασκαλίας στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών προδιαγραφών και πολλά άλλα. Εν συνεχεία, δηλαδή τα τελευταία χρόνια, ασχολούμαι ενεργά με την πολιτική για να μπορέσει η χώρα να ανακάμψει. Τα νέα παιδιά, εμπνευσμένα από τις διαθέσεις της κοινωνίας, οφείλουν να μην είναι αποστασιοποιημένα αλλά αντιθέτως να παλέψουν για μια καλύτερη και δίκαιη Ελλάδα.

Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Πιστεύετε πώς νέοι άνθρωποι όπως εσείς στην πολιτική σκηνή μπορούν να φέρουν την αλλαγή στην χώρα μας;

Ασφαλώς και μπορούν, αυτό άλλωστε είναι και το αίτημα των πολιτών. Αυτό μου λένε όταν συνομιλώ μαζί τους. Αυτοί που είναι 40 χρόνια στη Βουλή, είτε βοήθησαν είτε δεν το έκαναν, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να κατανοήσουν και οι ίδιοι ότι οι εποχές αλλάζουν και να αφήσουν τους νέους, μορφωμένους, παιδευμένους και καλλιεργημένους ανθρώπους να προσφέρουν όπως εκείνοι ξέρουν. Και πιστέψτε με, ξέρουν.

Ήσασταν εκπρόσωπος Τύπου στην Ένωση Κεντρώων, τώρα υποψήφιος και στέλεχος με την Ν.Δ, που εντάσσεστε ιδεολογικά, στο Κέντρο ή Δεξιά;

Είμαι ένας άνθρωπος μετριοπαθής και υπέρμαχος του φιλελεύθερου δημοκρατικού κέντρου. Δυστυχώς αλλά το κέντρο δεν εκπροσωπείται αυτή τη στιγμή στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ ή την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. Είναι μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που νιώθουν “μόνοι” ως προς την μέχρι πρότινος εκπροσώπηση μέσα στο κοινοβούλιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από την ΔΕΘ, απέδειξε ότι καλεί όλους τους κεντρώους, ότι τους αγκαλιάζει και ότι στο πρόγραμμα της η Νέα Δημοκρατία έχει στοιχεία που το αποδεικνύουν ξεκάθαρα αυτό.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΠΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Εάν εκλεγείτε με την Ν.Δ σε ποιους βασικούς άξονες θα κινηθείτε, τι θα κάνει ο Γιάννης Καλλιάνος για τον πολύπαθο ελληνικό λαό;

Δεν αισθάνομαι και δεν είμαι πολιτικός. Αυτή η λέξη δεν μου αρέσει καθόλου. Είμαι ένας πολίτης απλός που θέλει να αλλάξει ρότα η χώρα. Δεν πάει άλλο. Άρα ο Γιάννης Καλλιάνος θα πιέσει για ένα δίκαιο και σταθερό φορολογικό περιβάλλον με χαμηλότερους συντελεστές, για περικοπές στις μη αναγκαίες δημόσιες δαπάνες, για ένα αποτελεσματικότερο κράτος, για κόψιμο των παθογενειών που μας έφτασαν ως εδώ, για εξαφάνιση της γραφειοκρατίας, για αξιολόγηση στο δημόσιο, για δίκαιες προσλήψεις, για νέες δουλειές στους ανέργους μας και στους νέους επιστήμονες μας και για όλα αυτά τα λογικά που δεν κάνει ο κ. Τσίπρας. Θέλω επίσης να βρεθώ δίπλα στους φτωχούς ανθρώπους και να τους στηρίξω εμπράκτως και με προτάσεις. Όχι απλά με λόγια. Και ξέρετε κάτι; Δεν θέλω να λέω λόγια για ψηφοθηρικούς σκοπούς, επιθυμώ να με εκτιμήσει ο κόσμος αφού πρώτα έχει δει ότι μπορώ να προσφέρω και αφού έχει πειστεί ότι έχω προτάσεις. Πρέπει να δοθεί η ευκαιρία σε αυτά τα νέα παιδιά που δεν νιώθουν πολιτικοί αλλά που θέλουν να κάνουν αυτά που δεν έκαναν οι πολιτικοί του παρελθόντος. 

Παρόλο που ήσαστε μικρό χρονικό διάστημα ενεργά στην πολιτική, το όνομα σας ακούγεται αρκετά, οι δημοσιογράφοι σας καλούν σε συνεντεύξεις, ο κόσμος σας παρακολουθεί, έχετε πολλούς ‘’followers’’ στα social media. Που θεωρείτε ότι οφείλεται αυτή η ‘’ζήτηση’’ αλλά και η αποδοχή που έχετε;

Στο γεγονός ότι ο κόσμος κουράστηκε από τις αερολογίες και την ξύλινη γλώσσα των πολιτικών χωρίς πολλοί από αυτούς να μπορέσουν να κάνουν έστω και το ελάχιστον όταν ανέλαβαν συγκεκριμένα καθήκοντα. Ο κόσμος πλέον βλέπει, γιατί έπαθε και έμαθε, δυστυχώς που το λέω.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΛΕΙΦΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΣΙΠΡΑ

Πιστεύετε πώς η αναγνωρισιμότητα που έχετε από τα media συνέβαλλε στην εκλογή σας με την Ένωση Κεντρώων;

Οι τελευταίες εκλογές που πρωτοεμφανίστηκα ήταν με λίστα. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων με έβαλε 2ο στη λίστα. Άρα εξαρχής δεν υπήρχε περίπτωση να ήμουν Βουλευτής. Ο κόσμος με έμαθε από τα καθήκοντα του Εκπροσώπου Τύπου για ένα χρόνο και για το λόγο ότι ήταν ξεκάθαρο ότι είχα πάρει στις πλάτες μου όλη την Ένωση Κεντρώων. Φαινόταν ότι εργαζόμουν σκληρά, αλλά δυστυχώς, μόλις κατάλαβα ότι η προσπάθειά μου αυτή δεν θα μπορέσει ουσιαστικά να βοηθήσει την κοινωνία, αποχώρησα, διότι η κοινωνία δεν θέλει να “γλείφουμε” τον κ. Τσίπρα ο οποίος είναι ο υπεύθυνος για την καταστροφή της χώρας.

Τηλεόραση θα κάνατε ξανά ως μετεωρολόγος;

Προφανώς και αυτό προσπαθώ, αυτό σπούδασα. Σας εξήγησα, δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Οι επαγγελματίες πολιτικοί, κατά βάση, δεν βοήθησαν την Ελλάδα, εγώ θέλω να βοηθήσω γιατί έχω μάθει να εργάζομαι από 18 ετών μέχρι και σήμερα. Έχω 20 χρόνια πλήρη ένσημα, είτε ως μετεωρολόγος, είτε ως καθηγητής Μαθηματικών σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια.

ΘΑ ΜΕ ΤΙΜΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΗΝ ΕΡΤ, ΑΥΤΗ ΜΕ ΑΝΕΔΕΙΞΕ

Εάν σας γινόταν πρόταση από την ΕΡΤ, θα επιστρέφατε ξανά;

Την ΕΡΤ την αγαπάω και με ανέδειξε, με βοήθησε δηλαδή για να γίνω γνωστός και στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας μέσω του δελτίου καιρού. Μια τέτοια πρόταση θα με τιμούσε, αλλά όπως και να’χει, ξέρω ότι όταν εμπλέκεσαι με την πολιτική, θα ήταν λίγο “άτοπο” να εργάζεσαι και στην δημόσια τηλεόραση. Δεν ξέρω, ίσως το βλέπω λίγο ρομαντικά. Ο χρόνος θα δείξει.

Την ελληνική τηλεόραση πώς την σχολιάζετε; Θα σκεφτόσασταν τον εαυτό σας σε κάποιο άλλον ρόλο, πχ σχολιαστής σε πολιτική εκπομπή ή ακόμη και σε lifestyle;

Για σχολιαστής δεν το έχω σκεφτεί ποτέ, για lifestyle εκπομπές μάλλον όχι, δεν μου ταιριάζει. Η ελληνική τηλεόραση έχει επιδείξει εποικοδομητικό έργο, ωραίες εκπομπές, εξαιρετικά δελτία ειδήσεων αλλά και πιο “χαλαρά” προγράμματα. Τα έχει όλα. Απλά εγώ δεν συνηθίζω να παρακολουθώ τόσο τις “χαλαρές” εκπομπές, ίσως και λόγω πιεσμένου ωραρίου.

Για να σας γνωρίσουμε περισσότερο και προσωπικά. Ποια είναι τα χόμπι του Γιάννη Καλλιάνου;

Παλιά έπαιζα τένις και μπάσκετ. Πλέον δεν υπάρχει χρόνος. Όταν μπορώ όμως μου αρέσει να ασχολούμαι λίγο με τα αθλήματα αυτά αλλά και να ταξιδεύω. Όμως πλέον είναι όλα πολύ πιεσμένα. Με γεμίζει όμως η καθημερινή επαφή μου με τους πολίτες μας.

Τι έχει αλλάξει στην καθημερινότητά σας από την στιγμή που μπήκατε στην πολιτική;

Ξύπνημα στις 07.00 και εργασία σε ρυθμούς που δεν φαντάζεσαι έως τις 23.00. Αυτό, απλά.

ΠΡΟΤΙΜΩ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΜΕ ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΩ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Από τα χρόνια που ήσασταν στην τηλεόραση μέχρι σήμερα έχετε μεγάλο ‘’fan club’’ από γυναικείο κοινό. Τώρα σας φλερτάρουν περισσότερο οι γυναίκες ή είναι πιο αποστασιοποιημένες λόγω της πολιτικής σας ιδιότητας;

Δεν υπάρχει χρόνος για να καταλάβω τι από τα δύο συμβαίνει. Αυτό όμως που θα με έκανε ευτυχισμένο, θα ήταν να με “φλερτάρουν” λόγω του ότι παλεύω σκληρά για τη χώρα και επομένως να ήθελαν να με γνωρίσουν για να λύσουμε και άλλα θέματα της ταλαιπωρημένης κοινωνίας μας μέσω των πληροφοριών που θα μου έδιναν, άντρες και γυναίκες.

Σε τι στιγμή της ζωής σας ήσαστε, ελεύθερος ή σε σχέση;

Ελεύθερος.

ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΘΕΛΩ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΥΜΜΑΧΟ

Ο γάμος είναι στα σχέδιά σας;

Προφανώς, αλλά όταν υπάρξει δίπλα μου αυτός ο άνθρωπος που θα θέλει να με ανεβάσει, να με καταλάβει και να με στηρίξει και όχι αυτός που θα με τραβάει προς τα κάτω λόγω ανταγωνισμού ή εγωισμού. Είναι δύσκολο αυτό που αποφάσισα να κάνω. Άρα περιορίζονται σημαντικά οι άνθρωποι που ενδεχομένως να κατανοούν την υπευθυνότητα της κατάστασης και ειδικά όταν ως χαρακτήρας είμαι εργασιομανής, υπό την έννοια ότι δεν θα σταματήσω να παλεύω μέχρι να δω ότι πάει κάτι να αλλάξει σε αυτή τη χώρα που ονομάζεται Ελλάδα. Πάντως δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο στον κόσμο, από το να έχεις τη δική σου οικογένεια…

Κλείνοντας πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας σε μια πρόταση;

Ένας υπερευαίσθητος, ρομαντικός και λάτρης της ισορροπίας άνθρωπος.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ: Μονή Κηπίνας – Το εντυπωσιακό Μοναστήρι που είναι χτισμένο μέσα σε βράχους!

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Φωτογραφία: Xάρης Πετρίδης, Θοδωρής Μπίτσας Το Label News ταξίδεψε στα …

Αφήστε μια απάντηση