Παρασκευή , 29/03/2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ LABEL NEWS Αυγουστίνος Κούμουλος: «Χαίρομαι που συνεργάζομαι με την Μαρία Καβογιάννη και την Ζέτα Μακρυπούλια, είναι πολύ γενναιόδωρες»

Γιώργος Μαντάς

Συνέντευξη: Γιώργος Μαντάς

Η υπομονή και η επιμονή λένε πως είναι το μυστικό της επιτυχίας. Αυτά τα δύο στοιχεία χαρακτηρίζουν σίγουρα και τον Αυγουστίνο Κούμουλο, ο οποίος αν και ανερχόμενος ηθοποιός, εξελίσσεται περίφημα. Φέτος πέρα από το θέατρο, τον απολαμβάνουμε και στην σειρά του ANT1 «Στο καλό γλυκιά μου συμπεθέρα».

Ποιο ήταν το πρώτο σου ερέθισμα για να γίνεις ηθοποιός;

Ήταν λίγο συμπτωματικό. Ήμουν στο γυμνάσιο πήγε ένας φίλος στην θεατρική ομάδα του γυμνασίου και πήγα να του κάνω παρέα. Εκεί ξεκίνησα να έχω τα πρώτα μου ερεθίσματα για το θέατρο. Μετέπειτα πιο πολύ αυτό  διαμορφώθηκε στο λύκειο. Ξεκίνησα και εγώ φροντιστήριο όπως και τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας μου και είχα κατευθυνθεί σε κάποιες σχολές. Απλώς κάποια στιγμή συνειδητοποίησα, σχετικά νωρίς, την αγάπη μου και την κλίση μου στην υποκριτική. Ευτυχώς οι γονείς μου πάρα πολύ όμορφα με στήριξαν σε αυτό και  με έβαλαν να σκεφτώ πραγματικά πόσο σοβαρά πήρα αυτή την απόφαση πόσο πολύ μ’ αρέσει. Σταμάτησα τα φροντιστήρια τον Νοέμβρη  και μετά το Πάσχα εκεί που τα υπόλοιπα παιδιά ξεκινούσαν όλα να κάνουν τις τελευταίες τους προσπάθειες, τις τελευταίες αναγνώσεις για να δώσουν, εγώ ξεκινούσα να μελετώ για να δώσω τον Σεπτέμβρη τις εξετάσεις μου στο υπουργείο στις δραματικές σχολές κτλ.

 «Η Μαρία Καβογιάννη και η Ζέτα Μακρυπούλια είναι πολύ γενναιόδωρες»

«Στο καλό γλυκιά μου συμπεθέρα». Πώς αισθάνεσαι που συμμετέχεις σε μια τόσο μεγάλη παραγωγή;

Πρώτα απ’ όλα είναι πάρα πολύ όμορφο και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι πάει κάτι, κάπου, κάπως να ξαναγίνει στα τηλεοπτικά πράγματα της χώρας  που λόγω κρίσεως εδώ και χρόνια υπήρχε μια καμπή και όσον αφορά την ποσότητα των δουλειών  που γινόντουσαν και όσον αφορά επομένως και την ποιότητα. Τώρα λοιπόν έχω την τύχη να συμμετέχω στην σειρά «Στο καλό γλυκιά μου συμπεθέρα» του ANT1. Γενικότερα υπάρχουνε προσπάθειες για κάποιες δουλειές αρκετά αξιόλογες. Είναι η πρώτη μου φορά που κάνω δουλειά τηλεοπτική έχοντας ένα σταθερά βασικό ας πούμε ρόλο, δεν είναι πρωταγωνιστικός αλλά είναι βασικός. Έχω κάνει κάποιες μικρότερες εμφανίσεις στο παρελθόν, το Stick Around που ήταν διαδικτυακό και κάποιες μικρές συμμετοχές όπως για παράδειγμα στην «Γενιά των 592 ευρώ». Είναι η πρώτη μου φορά λοιπόν που κάνω κάτι τέτοιο, με αγχώνει σε ένα βαθμό, είναι ένα καινούριο πράγμα, ένα καινούριο πεδίο, προσπαθώ να είμαι σοβαρός και σωστός απέναντι του. Υπάρχει ένα πάρα πολύ καλό κείμενο, υπάρχει μια πολύ  εύστοχη σκηνοθεσία ένα πολύ καλό κάστινκ, πολλοί καλοί ηθοποιοί και πολύ δυνατό επιτελείο. Είμαι τυχερός, νιώθω προστατευμένος και αυτό με βοηθάει να ανοιχτώ και να δοκιμάσω και να κάνω πέντε, δέκα πράγματα μέσα σε αυτό. Νομίζω ότι θα έχει ανταπόκριση από το κοινό και θέλω να πιστεύω ότι θα την έχει γιατί πιστεύω πως το αξίζει σαν σειρά.

Η Μαρία Καβογιάννη και η Ζέτα Μακρυπούλια πώς είναι σαν συνεργάτιδες;

Θα έλεγα ότι είναι γενναιόδωρες. Εκεί που εσύ αγχώνεσαι επειδή είσαι νέος, τι θα κάνεις, πώς θα μπεις, ποιά κάμερα σε παίρνει, ποιος φωτισμός που κοιτάς, που μιλάς, τι κάνεις και ξαφνικά βλέπεις έναν άνθρωπο απέναντι σου ο οποίος έρχεται να σε βοηθήσει απλά και μόνο με το βλέμμα του. Αυτό, να μπορείς να βλέπεις την ώρα που παίζεις, να ξεκουράσεις τα μάτια σου επάνω του και να πάρεις δύναμη, να καταλάβεις, να σε βοηθήσει που θα γυρίσεις που θα κοιτάξεις κτλ. Είναι γενναιόδωρες πολύ, μας βοηθάει πάρα πολύ και εμάς τους νεότερους αυτό.

Πώς διαχειρίζεται την προβολή και την δημοσιότητα που έχεις πάρει από την σειρά;

Δεν θα κάνω κάτι άλλο από αυτό που κάνω τώρα. Εγώ είμαι τώρα και εγώ θα είμαι και μετά την προβολή των επεισοδίων. Δεν αλλάζει κάτι σε αυτό. Ωστόσο είναι ένα όμορφο συναίσθημα να νιώθεις ότι με κάτι κάνεις υπάρχει ένας άμεσος ή έμμεσος διάλογος με τον κόσμο.

«Δεν θέλω να περάσω σε κάποιο πλαίσιο αλαζονείας»

 Με τη φιλοδοξία τι σχέση έχεις;

Είμαι φιλόδοξος όπως όλοι οι άνθρωποι στο πλαίσιο ότι κάνω κάτι το οποίο μου αρέσει. Είμαι σε ένα επάγγελμα το οποίο μου αρέσει, θέλω να το κάνω καλά και θέλω να πάει καλά. Θέλω κάθε μου δουλειά να μου δημιουργεί τις βάσεις και τις προοπτικές για την επόμενη αλλά δεν θέλω να περάσω σε κάποιο πλαίσιο αλαζονείας. Είμαι φιλόδοξος ναι, στο ότι θέλω να συνεχίσω να δουλεύω στο αντικείμενο το οποίο μου αρέσει και προσπαθώ να το κάνω με τον καλύτερο τρόπο.

Οι περισσότεροι ηθοποιοί είστε συναισθηματικά άτομα. Εσύ ανήκεις σε αυτή την κατηγορία;

Ναι, νομίζω πως ναι. Είμαι συναισθηματικός, νομίζω ευαίσθητος, ευσυγκίνητος με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, εννοώ θα χαρώ πολύ όταν θα χαρώ, θα λυπηθώ πολύ όταν λυπηθώ,  θα νευριάσω πολύ όταν νευριάσω. Στο παρελθόν είχε τύχει να μπω στη διαδικασία λίγο να φιλτράρω και να κριτικάρω τα συναισθήματα μου αλλά νομίζω τον τελευταίο καιρό προσπαθώ να αποδεσμευτώ από αυτό το πράγμα όταν νιώθω κάτι θα μπω να το νιώσω και όταν τελειώσει θα έρθει το επόμενο και θα πάμε σε αυτό αλλά ναι είμαι της άποψης ό,τι ζεις  και συμβαίνει εκείνη την ώρα είναι καλό να το ζεις στο 100%.

«Ενθουσιάζομαι ευκολότερα από ότι ερωτεύομαι»

Θεωρείς ότι ο συναισθηματισμός ταυτίζεται με την δοτικότητα;

Ναι, συχνά τις περισσότερες φορές λειτουργεί καλύτερα όταν οι συναισθηματικοί άνθρωποι αφήνονται και γίνονται δοτικοί στους ανθρώπους που έχουν γύρω τους. Υπάρχουν βεβαίως και άνθρωποι που είναι συναισθηματικοί αλλά κρατάνε κάποια πράγματα για τον εαυτό τους, κλείνονται και δεν το εξωτερικεύουν αλλά δεν ξέρω κατά πόσο λειτουργεί αυτό το πράγμα. Βρίσκεσαι μετά αντιμέτωπος με τον εαυτό σου (το έκανα, πώς το έκανα, γιατί το έκανα, τι θα έπρεπε να έχω κάνει κτλ). Αν νιώθεις ότι θέλεις να δώσεις πράγματα είτε υλικά είτε συναισθηματικά σε έναν άνθρωπο γιατί όχι, τι πιο όμορφο από το να μοιράζεσαι πράγματα, συναισθήματα και σκέψεις με άλλους ανθρώπους.

Στη ζωή σου ερωτεύεσαι εύκολα;

Όχι δεν νομίζω ότι ερωτεύομαι εύκολα, από την άποψη ότι είναι ένας ενθουσιασμός ο έρωτας, οπότε θα χρειαστεί να βρεθεί το άτομο που θα έχει κάποια χαρακτηριστικά που θα με ενθουσιάσουν και θα με οδηγήσουν σε ένα επίπεδο έρωτος. Δεν μιλάμε για έναν πρόσκαιρο ενθουσιασμό που μπορεί να περάσει και να εξασθενίσει. Αλλά για να γίνει έρωτας αυτός ο απλός ενθουσιασμός χρειάζονται 5 στοιχεία τα οποία οκ δεν τα συναντάς και κάθε μέρα. Δεν νομίζω ότι ερωτεύομαι κάθε μέρα, υπό πολύ συγκεκριμένες συνθήκες.

Θεατρικά που σε βλέπουμε;

Θεατρικά αυτή τη στιγμή βρίσκομαι-συνεχίζω στους  «12 Ενόρκους» στο θέατρο Αλκμήνη και μετά το Φλεβάρη θα είμαστε καλώς εχόντων των πραγμάτων στη «Νίκη»  στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …

Αφήστε μια απάντηση