Παρασκευή , 29/03/2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ LABEL NEWS Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: «Ορισμένοι κάνουν υποκριτική χωρίς γνώση και εκπαίδευση. Στην πραγματικότητα κάνουν μια βλακεία που νομίζουν ότι είναι θέατρο»

Συνέντευξη: Γιώργος Μαντάς

Υπάρχουν κάποιοι ηθοποιοί που πέρα από ταλέντο έχουν και την μεγάλη αγάπη και υποστήριξη του κόσμου. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Ο τηλεοπτικός Μπάμπης Καραγκούνης του “Αστέρα Ραχούλας”, φέτος βρίσκεται σε μια από τις καλύτερες επαγγελματικές φάσεις της ζωής του. Τηλεόραση, θέατρο και πολλά άλλα βρίσκονται στο καθημερινό πρόγραμμα του Γεράσιμου Σκιαδαρέση.

“Εκτός ύλης”. Μια παράσταση που έκανε πολύ μεγάλη επιτυχία και απέσπασε θετικότατα σχόλια. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτήν.

Ένα εξαιρετικό κείμενο  που καταφέρνει να συνδυάσει την πολιτική με την τέχνη. Ένας διεφθαρμένος υπουργός ,σε μια κρίση συνείδησης αποφασίζει να παραιτηθεί κάνοντας μια ομιλία – κατάθεση ψυχής. Αποφασίζει να πει αλήθειες που πονάνε όλους μας. Όχι μόνο τους πολιτικούς. Το έργο μιλά επίσης και για την φθορά που όλοι υφιστάμεθα κάνοντας καθημερινούς μικρούς συμβιβασμούς.

Φέτος πρωταγωνιστείτε στην τηλεοπτική σειρά του Alpha “Αστέρας Ραχούλας”. Περιμένατε την τόσο μεγάλη επιτυχία της σειράς;

Από τις λίγες φορές που την περίμενα. Το σενάριο ήταν τόσο καλό που δεν άφηνε περιθώρια αποτυχίας. Όταν μάλιστα είδα και τους συντελεστές κατάλαβα οτι θα γίνει μια δουλειά με ποιότητα και σεβασμό στον τηλεθεατή. Είμαι περήφανος που κάνω αυτή τη δουλειά.

Το κοινό στοιχείο που έχει ο Αστέρας Ραχούλας με το Καφέ της Χαράς είναι η Ελληνική επαρχία

Ο “Αστέρας Ραχούλας” έχουν πει πολλοί πως έχει μερικά κοινά στοιχεία με το “Καφέ της Χαράς”. Τι πιστεύετε πάνω σε αυτό;

Το κοινό που θα μπορούσε να πει κανείς οτι έχουν είναι το περιβάλλον της Ελληνικής επαρχίας, το ωραίο χιούμορ ,οι ήρωες που είναι αληθινοί και διπλανοί μας άνθρωποι καθώς και η ακριβή παραγωγή.

Με ένα τόσο έντονα πολιτικό μονόλογο, έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον σας για τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας;

Πάντα με ενδιέφερε η πολίτικη και παρακολουθούσα την κατάσταση. Ποτέ για να συμμετέχω, αλλά μόνο από τη θέση του συνειδητοποιημένου πολίτη.

Ορισμένοι νομίζουν πώς κάνουν υποκριτική χωρίς γνώση και εκπαίδευση. Στην πραγματικότητα κάνουν μια βλακεία που νομίζουν ότι είναι θέατρο

Πολλοί άνθρωποι από άλλους χώρους καταπιάνονται με την υποκριτική. Εσείς από την μεριά σας αυτό πώς το βλέπετε;

Πρέπει να δεχτούμε οτι οι Έλληνες έχουν την υποκριτική στο DNA τους. Είναι η πατρίδα του θεάτρου ο τόπος μας και οι Έλληνες αγαπάνε το θέατρο. Δεν μπορώ να απαγορέψω σε κανέναν να ασχοληθεί με αυτό. Αλλά όπως σε πολλά άλλα πράγματα συνήθως αυτό γίνεται χωρίς την απαιτουμένη υποδομή, γνώση και εκπαίδευση. Το θέατρο απαιτεί σκληρή δουλειά, διάβασμα και καθημερινή εξάσκηση. Πολλοί το κάνουν, νομίζοντας ότι κάνουν θέατρο. Στην πραγματικότητα κάνουν μια βλακεία , που νομίζουν οτι είναι θέατρο.

Οι κόρες σας ακολουθούν το δικό σας επάγγελμα και της συζύγου σας. Ποια ήταν η πρώτη αντίδραση σας;

Θα ήταν υποκρισία να τους πω να μην κάνουν κάτι που κάνω εγώ και μου αρέσει. Από τη στιγμή που αυτή ήταν η επιλογή τους, το να τις στηρίξω είναι μονόδρομος.

Τι σας χαροποιεί και τις σας θυμώνει περισσότερο σαν άνθρωπο;

Είναι τόσα πολλά και τα δυο που δεν ξέρω πραγματικά ποια να πρωτοαναφέρω. Τυχαία τελείως θα πω οτι με θυμώνει η αγένεια και ο ατομισμός. Αντίθετα με ενθουσιάζει η ευγένεια και ο αλτρουισμός.

Ο κόσμος έχει ξεχωρίσει τον Φατσέα

Ποιον τηλεοπτικό σας ρόλο έχετε ξεχωρίσει και γιατί;

Αγαπημένους έχω πάρα πολλούς, γιατί ευτύχισα να μου αρέσουν οι περισσότερες δουλειές μου. Ο κόσμος βέβαια ξεχωρίζει τον Φατσέα, αλλά εγώ έχω πολλούς ακόμα να θυμάμαι με αγάπη. Χαρά αγνοείται, Μαύρα μεσάνυχτα, Κίτρινος φάκελος και βέβαια την προεδράρα Μπάμπη Καραγκούνη στον Αστέρα Ραχούλας.

Είστε ένας ηθοποιός που είναι παράλληλα και ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό. Που πιστεύετε οφείλεται αυτό;

Δεν ξέρω τι να σας πω. Ρωτήστε το κοινό. Εγώ κάνω μόνο τη δουλειά μου με πολλή αγάπη και σεβασμό στο κοινό και στα ιδανικά μου. Προσπαθεί να είμαι πάντα έντιμος, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μου σε κάθε δουλειά.

Τι συμβουλές θα δίνατε τόσο στις κόρες σας όσο και σε πολλά άλλα παιδιά που ξεκινούν τώρα το ταξίδι της υποκριτικής;

Δεν πιστεύω καθόλου στις συμβουλές και αποφεύγω να δίνω. Η γνώση έρχεται βιωματικά και όχι από συμβουλές.

Θεωρείτε πως ένας ηθοποιός πρέπει να έχει μόνο ταλέντο; Τι άλλα στοιχεία χρειάζεται να διαθέτει;

Είναι πάρα πολλά αυτά που απαιτούνται για να είναι κανείς καλός ηθοποιός. Το ταλέντο σίγουρα, αλλά και κόπος, διάβασμα, φαντασία, παρατηρητικότητα και πολλά άλλα. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολη δουλειά, αν θέλει κανείς να την κάνει σωστά , αλλά και πολύ όμορφη.

Τα άμεσα επαγγελματικά σας σχέδια;

Τελειώνω ένα σήριαλ στην Ιταλία, παραγωγή του NETFLIX που θα παιχτεί τον χειμώνα σε όλο τον κόσμο, συνεχίζω στον Αστέρα Ραχούλας στον Alpha και το “Εκτός ύλης” στο θέατρο. Τον επόμενο χειμώνα θα συνεργαστώ και πάλι με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο, στο θέατρο για το έργο “Το τίμημα” του Άρθουρ Μίλλερ.

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …

Αφήστε μια απάντηση