Σάββατο , 20/04/2024

Η Κρητική γωνιά στην Καλλιθέα που έχει μάθει τους Αθηναίους να τρέφονται σωστά εδώ και μισό αιώνα!

Κρητικά προϊόντα «Η Κρήτη»/ Αλυγιζάκης: 50 ολόκληρα χρόνια υπηρετεί την κρητική παράδοση προσφέροντας τα πιο αγνά προϊόντα 

Σήμερα, στην Αττική, λειτουργούν δεκάδες καταστήματα με κρητικά προϊόντα καθώς όλο και περισσότερα νοικοκυριά προτιμούν τα προϊόντα της Κρήτης. Άλλωστε, είναι γνωστό σε όλους μας πόσο ωφέλιμη είναι η παραδοσιακή κρητική διατροφή για την υγεία μας.

Όμως, πολύ πριν η κρητική διατροφή γίνει μόδα, πριν από περίπου 46 χρόνια, ο Μιχάλης Αλυγιζάκης με τη σύζυγο του Μαρία έκαναν ένα ριψοκίνδυνο επιχειρηματικό βήμα και αποφάσισαν να ξεκινήσουν την οικογενειακή τους επιχείρηση σε ένα δρομάκι στην Καλλιθέα. Όλα αυτά τα χρόνια, το κατάστημα «Η Κρήτη» προσφέρει γνήσια παραδοσιακά κρητικά προϊόντα τα οποία επιλέγονται με μεράκι από παραγωγούς όλου του νησιού. «Το κατάστημα μας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και έχει αποκτήσει μόνιμους πελάτες τόσο λόγω της αυθεντικότητας και υψηλής ποιότητας των προϊόντων μας, αλλά, και για τις λογικές του τιμές», λέει η κα. Μαρία. «Οι πελάτες μας είναι όλων των ηλικιών και προέρχονται από όλες τις περιοχές της Αττικής και αυτό μας κάνει πολύ περήφανους».

Στο κατάστημα «Η Κρήτη» θα βρείτε τσικουδιά, ρακόμελο, κρασί 10 ετών (μαρουβά), ροζέ, ρετσίνα και κόκκινο κρασί. Η τσικουδιά τους προέρχεται από την Κίσσαμο, είναι ανόθευτη και ιδιαίτερα γευστική. Ο μαρουβάς, αποτελεί ένα δυναμίτη γεύσης και αρώματος – γι’ αυτό και έχουν πολλούς μόνιμους πελάτες και γι’ αυτό το προϊόν.

Από τυροκομικά προϊόντα ένα κέρασμα θα σας πείσει! Δοκιμάζω την εξαιρετική σφακιανή γραβιέρα δεκαοκτάμηνης ωρίμανσης, με πλούσιο άρωμα και γεύση.  Η φέτα, διόλου αλμυρή αλλά καθ’ όλα γευστική, είναι και αυτή από γάλα σφακιανό. Η ξινομυζήθρα τους, όσο πρέπει ξινή και όσο πρέπει βουτυράτη, συνδυάζεται τέλεια με τα παξιμάδια και τα ζυμαρικά σας. Στο ψυγείο τους έχουν, επίσης, φρέσκο και σκληρό ανθότυρο, κεφαλογραβιέρα, γίδινο τυρί με χαμηλά λιπαρά, την ξακουστή στάκα και το στακοβούτυρο ,και, ξύγαλο. Μην παραλήψετε, επίσης, να δοκιμάσετε τα απίθανα ξιδάτα λουκάνικα με κομμάτια κρέατος, το σύγκλινο και το απάκι τους.

Η κα. Μαρία μου δείχνει και τα κατεψυγμένα προϊόντα ζύμης: καλιτσούνια (χόρτινα και μυζηρένια, τηγανιού και φούρνου), πίτες σφακιανές, μαραθόπιτες. Δοκιμάζω και τα παραδοσιακά λυχναράκια και τα πατροπαράδοτα ξεροτήγανα με αγνό μέλι που αποτέλουν καθιερωμένο κέρασμα σε γάμους, βαφτίσια και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Επίσης, από  τα προϊόντα που έχουν μεγάλη ζήτηση είναι το γνήσιο θυμαρίσιο μέλι τους από τα Σφακιά με την εξαιρετική του γεύση και ο βασιλικός πολτός του Ορφανουδάκη.

Ακόμη, εδώ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από παξιμάδια και κουλουράκια, χιλοπίτες και τραχανά, ανθό αλατιού από τη Γραμβούσα , αλατσολιές , ξίδι από κρασί, βότανα από τα Λευκά Όρη της Κρήτης.

Αξίζει να γνωρίσετε κι εσείς αυτές τις γνήσιες παραδοσιακές γεύσεις σε ένα κατάστημα που η ψυχή σας θα γεμίσει Κρήτη!

Το κατάστημα «Η Κρήτη» βρίσκεται στην οδό Σαπφούς 23, Καλλιθέα Αττικής.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-95.17.390, 210-95.25.444, 6944122351.

FB page: Κρητικά Προϊόντα “Η Κρήτη” / Alygizakis

Δείτε επίσης

Notaras Dental Clinic: Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της νέας γενιάς οδοντιάτρων ανοίγει τις πόρτες του

Βαγγέλης Καράλης Από τον: Βαγγέλη Καράλη  Το Notaras Dental Clinic ανοίγει τις πόρτες του και …

Αφήστε μια απάντηση