Παρασκευή , 29/03/2024

Το Απόλυτο Θηλυκό της ελληνικής τηλεόρασης Παναγιώτα Βλαντή, σε Αποκλειστική Συνέντευξη στο LABEL NEWS: “O έρωτας παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην ζωή μου!”

Συνέντευξη: Γιώργος Μαντάς

Η Παναγιώτα Βλαντή έχει καταφέρει να κερδίσει τον κόσμο όχι μόνο με το ταλέντο της, αλλά και με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα της. Δηλώνει αισιόδοξη αλλά και ρεαλίστρια ταυτοχρόνως.

“Το βασίλειο της γης”. Τι είναι αυτό που σε έκανε να πεις το ναι σε αυτή την παράσταση;

Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Κυρίως ότι είναι Τένεσι Ουίλιαμς, που είναι ο αγαπημένος συγγραφέας, νομίζω των περισσοτέρων ηθοποιιών νομίζω. Και δεύτερον η επιμονή του Ανδροκλή Δελιολάνη να παίξω το ρόλο (γέλια).

Περίμενα ότι θα αγαπήσει ο κόσμος τον Αστέρα Ραχούλας

Φέτος σε απολαμβάνουμε και τηλεοπτικά μέσα από την σειρά “Αστέρας Ραχούλας”. Περίμενες την τόση μεγάλη επιτυχία;

Σίγουρα όταν ξεκινάς μια δουλειά ευελπιστείς να έχει επιτυχία και θέλεις να έχει επιτυχία και ποτέ δεν περιμένεις μια αποτυχία (γέλια). Στην περίπτωση αυτή, περίμενα ότι θα το αγαπήσει ο κόσμος και πραγματικά δικαιώθηκα. Πάντοτε όταν ξεπερνάει κάτι τις προσδοκίες μας, είναι πολύ σημαντικό και πολύ ευχάριστο.

Ήταν συνειδητή επιλογή η αποχή σου από την τηλεόραση τα τελευταία χρόνια;

Δεν ήταν μόνο συνειδητή επιλογή μου, δεν υπήρχε κιόλας μυθοπλασία. Είχα παίξει ως γκεστ σε όλες τις σειρές που υπήρχαν και την στιγμή που ξανάρχισε η μυθοπλασία και μου προτείνανε αυτό το έργο και αυτό το ρόλο είπα ναι. Απείχα γιατί δεν υπήρχε μυθοπλασία και λόγος να είμαι στην τηλεόραση.

Αγαπημένος σου τηλεοπτικός ρόλος και γιατί;

Είναι πάρα πολλοί οι τηλεοπτικοί ρόλοι που έχω αγαπήσει. Θα σου πω ενδεικτικά μόνο το «Βίος ανθόσπαρτος» γιατί από εκεί ξεκίνησαν όλα. Αλλά φυσικά είναι αγαπημένοι και οι ρόλοι μου στην 10η εντολή, τον Κόκκινο Κύκλο, τα Μαύρα Μεσάνυχτα, το Singles. Έχω πολλούς αγαπημένους ρόλους έτσι κι αλλιώς.

Ο κόσμος μέχρι και σήμερα σε ταυτίζει με την Σιλβή. Είναι ευχή ή κατάρα αυτό για σένα;

Ευχή και πολύ ωραία μάλιστα. Γιατί σημαίνει ότι έγραψε αυτή η σειρά, έγραψε ο ρόλος. Είναι κάτι που πραγματικά ένας ηθοποιός το αγαπάει και το θέλει πάρα πολύ. Στη δική μου περίπτωση ευτυχώς έχουν γράψει και άλλα πράγματα, απλώς η Σιλβή ήταν κάτι τελείως διαφορετικό από ότι με έχουν συνηθίσει. Δεν το περιμένανε ότι θα μπορούσα να κάνω έναν τέτοιο ρόλο.

Έμαθα ότι θέλεις πολύ να δώσεις εξετάσεις για θεατρολογία. Πώς πήρες την απόφαση αυτή;

Ναι θα ήθελα πολύ να το κάνω. Πάντοτε το ήθελα από πολύ μικρή, απλώς δεν πρόλαβα. Δεν είχα τον χρόνο γιατί έπρεπε να αφοσιωθώ πάρα πολύ στην δουλειά και έτσι λοιπόν δεν τα είχα καταφέρει. Ευελπιστώ να τα καταφέρω.

Αν δεν ήσουν ηθοποιός ποιο ήταν το επάγγελμα που θα ήθελες να ακολουθήσεις;

Νομίζω θα ήθελα να είμαι χορεύτρια. Θα ήθελα να είμαι μπαλαρίνα (γέλια).

Με θυμώνουν τα κακώς κείμενα σε μια κοινωνία

Τι σε χαροποιεί και τι σε θυμώνει περισσότερο στην ζωή σου;

Πολλά πράγματα με χαροποιούν. Η οικογένεια μου, οι φίλοι μου, τα παιδιά. Με θυμώνει όταν βολευόμαστε, η έπαρση, τα κακώς κείμενα που υπάρχουν σε μια κοινωνία. Η έλλειψη του να προχωρήσουμε και να εμβαθύνουμε στον εαυτό μας και να μην τα θάβουμε όλα κάτω από το χαλί.

Πολλά άτομα από άλλους χώρους αποφασίζουν να ασχοληθούν με την υποκριτική. Εσύ πώς το βλέπεις αυτό από την μεριά σου;

Όταν κάποιος είναι καλός σε κάτι, το αγαπάει πολύ και δεν το βλέπει ως προβολή του εαυτού του, ναι είμαι υπέρ. Μπορεί όντως ένα μοντέλο ή ένας τραγουδιστής να είναι πάρα πολύ καλός. Αρκεί να το αγαπάει και να μην το βλέπει σαν προβολή. Δεν είμαι δηλαδή αφοριστική.

Έχουν υπάρξει και φιλίες που διαλύθηκαν αλλά εγώ κρατάω τις καλές στιγμές

Είσαι μια από τις πολύ αγαπημένες ηθοποιούς του κόσμου. Πέρα από ταλέντο σου, ποια στοιχεία του χαρακτήρα σου θεωρείς πως έχουν κερδίσει τον κόσμο;

Αυτό είναι κάτι το οποίο πραγματικά δεν μπορώ να το απαντήσω. Γενικώς δυσκολεύομαι να απαντήσω για τον εαυτό μου. Γιατί κάθε φορά που κάποιος έρχεται και μου μιλάει, μου λέει κάτι διαφορετικό, επομένως είναι κάτι το οποίο ανήκει στον κόσμο .Σαφώς κάτι βλέπει σε μένα όπως σε πολλούς άλλους ηθοποιούς που μάλλον τον κάνει να ταυτίζεται πολύ πιο εύκολα μαζί μας.

Στην Ελλάδα υπάρχει η τάση να “φουσκώνουμε” τα πράγματα. Έχεις ενοχληθεί από κάποιο δημοσίευμα ποτέ σου;

Ευτυχώς λίγες φορές. Σαφώς φουσκώνουν κάποια πράγματα, τα παραποιούν, αλλά και αυτό είναι μέρος της δουλειάς μας. Με ενοχλεί κάποιες φορές αλλά το έχω αποδεχτεί.

Θεωρείς ότι οι φιλίες ή ο ανταγωνισμός υπερισχύουν στον καλλιτεχνικό χώρο και γιατί;

Για μένα οι φιλίες. Θέλω να λέω συναγωνισμός. Δεν έχουμε λόγο να ανταγωνιστούμε. Θεωρώ ότι όλοι έχουμε ένα μερίδιο. Από κει και πέρα ο συναγωνισμός σαφώς υπάρχει και μ’αρέσει. Και οι φιλίες που έχω κρατήσει είναι λίγες αλλά είναι πολύ σημαντικές. Εγώ θα μείνω σ’αυτές. Υπήρξαν και φιλίες που διαλύθηκαν ναι, αλλά εγώ δεν θα τις θυμηθώ αυτές. Θα θυμηθώ τις καλές στιγμές.

Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;

Πάρα πολύ σημαντικό όπως σε όλο τον κόσμο νομίζω.

Την πολιτική κατάσταση της χώρας πώς την αντιλαμβάνεσαι;

Ευτυχώς την αντιλαμβάνομαι (γέλια). Είναι δύσκολα τα πράγματα για όλους μας, αλλιώς τα περιμέναμε και αλλιώς ήρθαν. Δεν θέλω να είμαι γραφική, αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα αλλάξει όλο αυτό. Απλώς εύχομαι κάποια στιγμή κάποιος να αγαπήσει την Ελλάδα και όχι το αξίωμα και την καρέκλα του. Και να υπάρξει ένα όραμα. Και να γεννηθεί ένας μεγάλος πολιτικός άνδρας, ένας ηγέτης.

Τα άμεσα επαγγελματικά σου σχέδια;

Δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί είναι όλα φλου (γέλια). Σχετικά με την σειρά δεν έχουμε συζητήσει για το αν θα δοθεί το πράσινο φως και για του χρόνου. Θεατρικά έχουν γίνει πολλές ενδιαφέρουσες συζητήσεις, απλά είμαι σε αναμονή. Φαντάζομαι μετά το Πάσχα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …

Αφήστε μια απάντηση