Πέμπτη , 28/03/2024

Τρόποι για να γίνεις «αστέρι» στην επικοινωνία και να πετύχεις επαγγελματικά

Επικοινωνία. Το No1 εργαλείο επικοινωνίας που πρέπει ο κάθε επαγγελματίας να αναπτύξει σε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό για να αναβαθμίσει τις επιδόσεις του στη δουλειά, αλλά και να πετύχει στόχους που άλλοι ίσως να μην έχουν τις ικανότητες. Η μέρα που οι απόψεις σου θα περνάνε σε μεγάλο ποσοστό δεν αργεί. Αρκεί να ακολουθήσεις τα μικρά τρικ ψυχολογίας που σήμερα παρουσιάζει το labelnews.gr.

Αν ο οπτικός οδηγός σου φαίνεται τεράστια υπόθεση, έρευνα έχει αποδείξει πως οι επαγγελματίες που τον χρησιμοποιούν έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να ακούσουν θετικές απαντήσεις στο τέλος κάθε παρουσίασης, αλλά και να ενεργοποιήσουν την πειθώ σε ένα μεγαλύτερο ποσοστό στο ακροατήριό τους.

Μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις δεν έλεγαν οι παλιοί. Και είχαν και τεράστιο δίκιο, μιας και χρησιμοποιώντας γραφήματα, πίνακες και οπτικό υλικό έχεις στα χέρια σου ένα από τα μεγαλύτερα εργαλεία πειθούς! Ειδικότερα όταν η παρουσίαση σου δείχνει να είναι επιστημονική οι περισσότεροι άνθρωποι που την βλέπουν σε ποσοστό 96% θα πιστέψουν σε αυτήν.

Μπορεί να ακουστεί σαν ενότητα έκθεσης, ή ενός βιβλίου αυτοβοήθειας, αλλά η νέα σου βοήθεια ονομάζεται “Παράφραση και σχετικές ερωτήσεις“. Με αυτή την μέθοδο ο συνομιλητής σου θα νιώσει ότι καταλαβαίνεις και νοιάζεσαι για αυτά που έχει να πει.

Όπως είχε σημειωθεί και σε παλαιότερο άρθρο, η εμπιστοσύνη είναι η βάση της επιτυχίας στη δουλειάς σου και με αυτόν τον τρόπο μπορείς να την ενεργοποιήσεις στο κοινό σου. Την επόμενη φορά που θα συζητάς με κάποιον, προσπάθησε να ακούσεις προσεκτικά αυτό που θα σου πει.

Στην συνέχεια κάνε διευκρινιστικές ερωτήσεις ή απλά πες τα ίδια πράγματα με άλλον τρόπο. Μπορεί να ακούγεται περίεργο ως τρικ, αλλά είναι αρκετά σημαντικό να το χρησιμοποιήσεις κατά τη διάρκεια μίας παρουσίασης.

Ενδιαφέρον και συναίσθημα. Δύο εργαλεία που μπορούν να σε φτάσουν στην κορυφή της επιτυχίας, με μία απλή ερώτηση στον συνομιλητή σου για το πώς αισθάνεται. Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν αισθανθούν πώς ενδιαφέρεσαι ειλικρινά για τα αισθήματα τους και τα προβλήματα τους, θα θελήσουν να επιστρέψουν τη χάρη και είναι πιθανό να μπορέσεις να πείσεις για αυτό που θες ή να πάρεις αυτό που θέλεις.

Προσοχή όμως. Ένας πετυχημένος επαγγελματίας, δεν πρέπει με τίποτα να αφήσει να αιωρείται στον αέρα πως απλά πετυχαίνει τον σκοπό του και χρησιμοποιεί τρικ, οπότε καλό είναι να υιοθετήσει 100% τα παραπάνω τρικ πριν καν τα χρησιμοποιήσει και να γίνουν ένα με τον εαυτό του.

Δείτε επίσης

Βαγγέλης Καράλης: «Θα δώσουμε μάχη κατά των νέων Lockdown του Χαρδαλιά» Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, «Μάχη για την Αττική»

Ο Βαγγέλης Καράλης είναι δημοσιογράφος και απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Έχει …

Αφήστε μια απάντηση