Κυριακή , 26/05/2024

Φενγκ Σούι στην Κουζίνα: Δύο βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις

Του Άκη Τσακίρη 

Αν θέλεις το Φενγκ Σούι στο σπίτι σου, τότε σίγουρα πρέπει να φύγεις από τις συνηθισμένες συμβουλές που σου έχουμε δώσει μέχρι σήμερα. Άνοιξε περισσότερο τον χώρο σου στο “καλύτερο” και στη ευημερία και βάλε το Φενγκ Σούι και στην κουζίνα σου.

Η κουζίνα είναι ίσως ο πιο δημιουργικός χώρος του σπιτιού μας. Εκεί δημιουργούνται γεύσεις, μυρωδιές και εικόνες που μας συνοδεύουν στην ημέρα μας. Τί καλύτερο λοιπόν, από μία καλή αύρα γύρω από την κουζίνα σου για μακροχρόνιες δημιουργίες, επιτυχίες και φυσικά… νοστιμιές; Όσα θα χρειαστέι να κάνεις είναι εύκολα, γρήγορα και χωρίς κανένα κόστος.

Βασικός κανόνας και στην κουζίνα, είναι τα φυτά. Η γη είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του Φενγκ Σούι και τα φυτά είναι ο καλύτερος εκπρόσωπός της. Ένα μπουκέτο λουλούδια στο τραπέζι σου ή μία γλάστρα με έναν φουντωτό βασιλικό στο παράθυρο, είναι ότι πρέπει.

Μην ξεχνάς πως το τραπέζι πρέπει να είναι πάντα τακτοποιημένο. Τα φυτά δεν δουλεύουν μόνα τους για να πετύχει η καλή αύρα. Αφαίρεσε αμέσως τα περιττά αντικείμενα από αυτό. Η ακαταστασία διώχνει την καλή τύχη από τη ζωή σου και φυσικά αυτό δεν το θέλουμε.

Για το τέλος, καλό είναι να ασχοληθείς με τον φούρνο σου. Ο φούνρος φέρνει πάντα καλή τύχη και προσελκύει την αφθονία. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είναι πάντα καθαρός, εσωτερικά και εξωτερικά. Οπότε με κάθε χρήση, χρειάζεται και ένα καλό καθάρισμα.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …