Παρασκευή , 26/04/2024

Άσε τις δικαιολογίες, βάλε τα αθλητικά σου και ξεκίνα να τρέχεις! – Μέρη στην Αθήνα που μπορείς να κάνεις εύκολα και άνετα υπαίθρια γυμναστική

Η Πρωτεύουσα μας χαρίζει τόσες όμορφες εικόνες, που συχνά αρνούμαστε να τις αξιοποιήσουμε για μία πιο όμορφη ματιά μέσα στην ημέρα, ειδικά αυτή την περίοδο που οι απόλυτα χειμερινές ημέρες περιορίζονται σε τέσσερις μέσα στην εβδομάδα.

Αν είσαι από τους ανθρώπους που λατρεύουν το τρέξιμο, αλλά κλείνονται μέσα σε μία αίθουσα γυμναστηρίου επειδή θεωρούν πως η πόλη δεν έχει να τους χαρίσει πολλά, αυτό το άρθρο είναι γραμμένο από εμάς για εσένα. Ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις μία διαφορετική Αθήνα που θα σε κάνει να θέλεις να τρέχεις και παραπάνω από όσο χρειάζεσαι στην καθημερινή σου γυμναστική.

Μπορεί ο Λυκαββητός να είναι ένα αγαπημένο σημείο για ρομαντζάδα, αλλά από σήμερα, θα γίνει και το αγαπημένο σου μέρος για τρέξιμο, αν πάντα έχεις τις φυσικές αντοχές για ανηφόρες με αρκετά χιλιόμετρα. Η θέα που θα αντικρίσεις όταν φτάσεις στο τέλος της διαδρομής σου όμως, σε αποζημιώνει και με το παραπάνω, αλλά αν φοβάσαι τα δύσκολα μονοπάτια, δεν έχεις να χάσεις τίποτα, αν ακολουθήσεις τον Περιφερειακό δρόμο, έχοντας πάντα τα μάτια σου δεκατέσσερα, μιας και περνούν διαρκώς αυτοκίνητα.

Βάζουμε τα αγαπημένα μας αθλητικά παπούτσια και κατευθυνόμαστε το Πεδίον του Άρεως. 277 στρέμματα φτιαγμένα για εσένα, με αρκετές διαδρομές για κάθε είδους προπόνηση. Η κλίση του είναι μικρή, οπότε ο βαθμός δυσκολίας μοιάζει μηδενικός για να ξεκινήσεις το τρέξιμό σου εκεί. Τα αρκετά σημεία με το πράσινο για να ξεκουραστείς θα σε βοηθήσουν για να ολοκληρώσεις στο 100% την σωματική σου άσκηση, ενώ πολλοί επιλέγουν να τρέχουν εκεί τις πολύ πρωινές ή τις μεσημεριανές ώρες.

Το Καλλιμάρμαρο, είναι για σένα που νιώθεις ακόμη αρχάριος. Ακριβώς από πάνω από το Καλλιμάρμαρο, θα βρεις ένα πέταλο σχεδόν 400 μέτρων, το οποίο είναι στρωμένο με χώμα, το οποίο θα σε κάνει να θέλεις να βρίσκεσαι εκεί καθημερινά, μιας και η διαδρομή είναι 100% βατή. Δίπλα ακριβώς, θα βρεις και ένα υπαίθριο γυμναστήριο για να ολοκληρώσεις την προπόνησή σου και να κάνεις τια διατάσεις που κάθε γυμναστής σου έχει υποδείξει. Καλές είναι οι απογευματινές αθλητικές εξορμήσεις στο σημείο αυτό και ειδικότερα μετά την δύση του ήλιου για να έχεις φόντο την φωτισμένη Ακρόπολη.

Πάμε κάπου, πάμε κάπου και φύγαμε και Φιλοπάππου. Ήρθε η ώρα να τρέξεις από το ύψος του Μουσείου της Ακρόπολης, μέχρι στον σταθμό του Θησείου. Ο πεζόδρομος της Αεροπαγίτου, είναι μεγάλος, με υπέροχες εικόνες γύρω σου και ιδανικός για τρέξιμο, αν έχεις την θέληση να προσπεράσεις και λίγους τουρίστες που έχουν παραμείνει ακόμη στην Αθήνα. Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, θα σου δώσει τον ρυθμό που χρειάζεσαι για να ξεχαστείς και να αφοσιωθείς στην γυμναστική σου.

Δείτε επίσης

To μοντέλο Dana Nesteriuk παρουσιάστρια της νέας εκπομπής «Gallery Monaco»

Το μοντέλο και διευθύντρια σε διεθνή φαρμακευτική εταιρία  Dana Nesteriuk θα παρουσιάσει τη νέα εκπομπή …