Αν είσαι από εκείνες ή εκείνους που πιστεύουν πως ο έρωτας δεν έρχεται μαζί με το χρήμα, τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας που σου παρουσιάζουμε σήμερα, θα αλλάξει κάθε γνώμη που έχεις για τις ανθρώπινες σχέσεις και ίσως στον εγκέφαλό σου αρχίζει να λειτουργεί λιγάκι ο ρεαλισμός. Χωρίς φυσικά να ξέρουμε αν αυτός ο ρεαλισμός κάνει καλό ή έχει απλοποιήσει αρκετά την προσωπική μας ζωή.
Η οικονομική ασφάλεια όσον αφορά στην επιλογή σταθερού ερωτικού συντρόφου παίζει σημαντικό ρόλο, μεγαλύτερο από τον αυθόρμητο έρωτα. Και ναι, αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα από την έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου. Γιατί τί σου λέει κάθε φορά η μαμά σου όταν της αναφέρεις πως ο σύντροφός σου δεν έχει σταθερή ή δουλειά ή είναι εντελώς άνεργος; “Και τί θα τρώτε; Εγώ μπορεί κάποια στιγμή να μην μπορώ να σας βοηθήσω!”.
Το οικονομικό στάτους των Ελληνίδων και των Ελλήνων, μόνο αδιάφορο δεν περνά λοιπόν από τη σημερινή εποχή τελικά. Είτε πρόκειται για μία απλή σχέση, είτε για έναν γάμο. Και όλα είναι θέμα ασφάλειας αγαπημένοι μου, μιας και πολλοί παραδέχονται ότι το αίσθημα ασφάλειας απορρέει κυρίως από το πόσο πέρα τα βγάζει ο/η σύντροφος σε οικονομικό επίπεδο.
Αξίζει να σημειωθεί όμως πως μόνο 2 στους 10 απάντησαν πως όλα εξαρτώνται από τον έρωτα και όχι από το πορτοφόλι και όλα αυτά σε μία έρευνα που είχε ως δείγμα 5.000 ζευγάρια ηλικίας 25-65 ετών και πραγματοποιήθηκε τη χρονική περίοδο 2011-2016. Άκρως αντιπροσωπευτική η εποχή, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης πολλών ανθρώπων της χώρας μας, αλλά το μεγαλύτερο ερώτημα γεννιέται με το αποτέλεσμα. “Μήπως τελικά ο ρομαντισμός έχει εξαφανιστεί και την θέση του στις ανθρώπινες σχέσεις πήρε ο απλός ρεαλισμός;”.
Τροφή για σκέψη…