Τετάρτη , 18/09/2024

Αλεξάνδρα Καραογλανίδου: Το modelling, οι μηχανές και ο εθελοντισμός

Πηγή: Espresso

Aπό τον Βαγγέλη Καράλη 

Η Αλεξάνδρα Καραογλανίδου κάνει τα πρώτα της βήματα στο modeling εκπροσωπώντας την χώρα μας στον Παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς Miss Elite που θα γίνει στην Αίγυπτο. Το 22χρονο μοντέλο έχει σπουδάσει βοηθός κτηνιάτρου και εργάζεται ως υπεύθυνη στην φροντίδα των κατοικίδιων ζώων και λατρεύει τις μηχανές μεγάλου κυβισμού. Η Αλεξάνδρα εκτός από την όμορφη παρουσία της, εντυπωσιάζει και με την προσωπικότητά της, καθώς συμμετέχει σε πολλές φιλοζωικές και φιλανθρωπικές δράσεις και μάλιστα στις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική με δική της πρωτοβουλία πήρε την μηχανή της και πήγε στις φωτιές ώστε να βοηθήσει και να σώσει τα ζωάκια που κινδύνευαν!

Η Αλεξάνδρα μιλώντας στην espresso αναφέρεται στην δουλειά της και στην αγάπη της στα ζώα:  «Η δουλειά μου έχει να κάνει με την καθημερινή φροντίδα των ζώων, τις βόλτες τους και ότι άλλο αυτό απαιτεί (pet siting). Η αγάπη μου προς τα ζώα ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία και κατάφερα να κάνω αυτήν την αγάπη μου επάγγελμα. Το  φιλοζωικό μου έργο στην πορεία εξελίχτηκε με την φροντίδα για τα αδέσποτα και συμμετοχή σε φιλοζωικούς συλλόγους.»

Στις 13 Σεπτεμβρίου θα συμμετέχει στον διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς Miss Elite που θα γίνει στην πόλη Χουργκάντα της Αιγύπτου εκπροσωπώντας την χώρα μας ανάμεσα σε 35 άλλες χώρες που θα πάρουν μέρος: «Τα βήματα μου στο modeling ξεκίνησαν πέρυσι όταν ήθελα να δοκιμάσω την τύχη μου στα καλλιστεία Star Hellas όπου εκεί γνώρισα τον Γιώργο Κουτούλια που συνεργαζόμαστε. Πήρα συμμετοχή στον διαγωνισμό Miss Bikini και τώρα θα συμμετέχω στα διεθνή καλλιστεία Miss Elite που θα γίνουν στην Αίγυπτο. Για εμένα είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που εκπροσωπώ την χώρα μας σε έναν διεθνή διαγωνισμό και ανεξαρτήτου αποτελέσματος χαίρομαι για την εμπειρία και για την ευκαιρία που μου δίνεται ώστε να συμμετέχω. Ήταν μεγάλη έκπληξη για εμένα που στα πρώτα μου βήματα συμμετέχω σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς, είμαι πολύ επίμονη και εργατική ως άνθρωπος και είμαι περήφανη που οι κόποι μου αναγνωρίζονται. Τα δυνατά μου στοιχεία θεωρώ ότι είναι ο χαρακτήρας μου και η προσωπικότητά μου, φυσικά και η ομορφιά είναι πολύ σημαντική στους διαγωνισμούς αλλά δεν θεωρώ ότι είναι το παν.»

Μπορεί η γλυκιά της παρουσία και τα όμορφα χαρακτηριστικά της να εντυπωσιάζουν, το 22χρονο μοντέλο όμως είναι λάτρης των μηχανών υψηλού κυβισμού και όταν φοράει το κράνος και την στολή της μεταμορφώνεται σε μια easy rider: «Οδηγώ μια Ninja 250R που κατάφερα να την αγοράσω φέτος. Είναι μια μεγάλη μου αγάπη οι μηχανές μεγάλου κυβισμού, μου αρέσει να παίρνω την μηχανή μου και να κάνω μόνη μου βόλτες, αυτό με χαλαρώνει και με αποφορτίζει. Μπορεί το απόγευμα να φοράω τακούνια και φορέματα και να είμαι στις πασαρέλες και το βράδυ να βάζω την στολή μου και το κράνος μου και να κάνω βόλτες με την μηχανή μου, ένας άνθρωπος δεν είναι μονοδιάστατος, αυτή είμαι ως χαρακτήρας και έτσι εκφράζομαι!»

To σημαντικότερο κομμάτι όμως της ζωής της αποτελεί ο εθελοντισμός. Μάλιστα μόλις ξέσπασαν οι φωτιές στην Αττική πήρε μόνη της την μηχανή της και πήγε στις πυρκαγιές ώστε να βοηθήσει τα ζωάκια που κινδύνευαν:  «Ο καθένας από εμάς οφείλει να βοηθάει μέσα από τον δικό του τρόπο σε δύσκολες καταστάσεις, όταν καεί το σπίτι του γείτονα θα καεί και το δικό σου. Όταν ξέσπασαν οι φωτιές στην Σταμάτα πήρα την μηχανή μου και πήγα μόνη μου να σώσω ότι μπορούσα,  με την ιδιότητά μου ως βοηθός κτηνιάτρου, με διασώσεις ζώων την ώρα των πυρκαγιών και μετά ώστε να βοηθήσω τα πυρόπληκτα ζωάκια. Επίσης με εθελοντικές ομάδες βοηθήσαμε ώστε να μαζέψουμε φάρμακα και τρόφιμα για τους πυρόπληκτους. Ο εθελοντισμός είναι ένα κομμάτι της ζωής μου που δεν μου αρέσει να το προβάλω, αλλά μέσα από την συνέντευξη μας και μέσα από το modeling θα ήταν μεγάλη μου χαρά ώστε να παρακινήσω και άλλους ανθρώπους να βοηθούν και να στηρίζουν τον κόσμο και τα ζώα που το έχουν ανάγκη.»

 

Δείτε επίσης

Το Πάμε Τσάρκα σας παρουσιάζει τον παραθεριστικό “παράδεισο” της Αττικής, Παλαιά Φώκαια

Η οδοιπορική – ταξιδιωτική εκπομπή «Πάμε Τσάρκα» με τον Βαγγέλη Καράλη, είναι η μοναδική τηλεοπτική …