Τρίτη , 23/04/2024

«Αποδράσεις οξυγόνου» στην Αθήνα – Αυτά είναι τα καλύτερα μέρη της πρωτεύουσας για να κάνεις πεζοπορία

Αν μένετε στη πρωτεύουσα και ψάχνετε μια μικρή απόδραση από την ατμόσφαιρα του κέντρου, μια «δόση οξυγόνου» , βόλτα σε μονοπάτια και απροσδόκητα μέρη τότε η λύση δεν βρίσκεται καθόλου μακριά σας. Η Αθήνα έχει αποδείξει πως μπορεί να τα συνδυάσει όλα αρμονικά: urban τοπίο και καθαρή φύση.

Καλοπούλα (Αναψυκτήριο Δήμου Καισαριανής), Δάσος Υμηττού

Στο σύνολό του το Αισθητικό Δάσος Υμηττού έχει χαρακτηριστεί από την Ε.Ε. ως ο «Ιστορικός Κήπος της Ευρώπης». Συγκεκριμένα μέσα του υπάρχει η Καλοπούλα, ένας προορισμός- θησαυρός για να ξεφύγετε σε ελάχιστο χρόνο από τους ρυθμούς του κέντρου και να απολαύσετε τη φύση χαλαρώνοντας και εξερευνώντας. Απέχει μόλις 6,5 χιλιόμετρα από την Πλατεία Συντάγματος και είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο σημείο. Όλα συμβαίνουν γύρω από την αρχαία φυσική πηγή της Καλοπούλας. Εκεί έχει δημιουργηθεί ένα όμορφο αναψυκτήριο τέλεια ενσωματωμένο στη φύση. Πεζοπόροι, ποδηλάτες, οικογένειες και ζευγάρια κάθε ηλικίας απολαμβάνουν τη βόλτα και στη συνέχεια τα χειροποίητα φαγητά που προσφέρονται στο αναψυκτήριο της Καλοπούλας.

Λόφος Φιλοπάππου

Με 700 στρέμματα πρασίνου, αμέτρητα μονοπάτια και όμορφα γεφυράκια και την μοναδική θέα που προσφέρει προς όλη την Αθήνα και βέβαια την Ακρόπολη, ο λόφος Φιλοπάππου είναι ιδανικός προορισμός για πεζοπορία . Στη πραγματικότητα πρόκειται για τρεις διαφορετικούς λόφους, που ενώνονται μεταξύ τους μέσα από χωμάτινα και πλακόστρωτα μονοπάτια. Επίσης συνδέονται με τους λόφους του Αστεροσκοπίου και της Πνύκας. Οι τρόποι να φτάσει κανείς στη κορυφή είναι πολλοί, ο γνωστότερος όμως είναι από τα σκαλιά που ξεκινούν από την οδό Ακάμαντος του Θησείου. Ανεβαίνοντας θα συναντήσετε το τηλεσκόπιο του Αστεροσκοπείου δίπλα στο σημείο του οβελίσκου που δείχνει τα σημεία του ορίζοντα, ενώ ανεβαίνοντας πιο πάνω θα βρείτε και το δεύτερο τηλεσκόπιο. Ιδανικό μέρος για να κάνετε μια ιστορική βόλτα, να μαγευτείτε από τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος και να… καμαρώσετε την Αθήνα από ψηλά.

Βοτανικός Κήπος Διομήδους

Δυο βήματα από το κέντρο, στο Χαϊδάρι θα ανακαλύψετε μια όαση πρασίνου και μια κρυμμένη άγρια φύση. Πρόκειται για τον Βοτανικό Κήπο Διομήδους που καλύπτει 1.800 στρέμματα και φιλοξενεί μια απίστευτη ποικιλία φυτών (πάνω από 2.500 είδη) που τον κοσμούν δεόντως. Στον μεγαλύτερο Βοτανικό Κήπο της Ανατολικής Μεσογείου, λοιπόν, θα περπατήσετε με τις ώρες, ο καθαρός αέρας θα σας χαλαρώσει και δε θα μπορείτε να πιστέψετε πως αυτό το μέρος μπορεί και βρίσκεστε μέσα στη πόλη. Τα μονοπάτια και οι διαδρομές του είναι πολύ εύκολα, ιδανικά για αρχάριους και παιδιά.

Η Αθήνα δεν είναι μια πόλη που της λείπει η φύση αρκεί κανείς να έχει την διάθεση να την εξερευνήσει.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …