Παρασκευή , 29/03/2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ώρες αγωνίας για δεκάδες εργαζόμενους στο Mακεδονία tv – «Κανείς δεν μας έχει πει από την διοίκηση ότι το κανάλι «κλείνει», μαθαίνουμε τα νέα από το internet. Πώς θα αφήσουν τόσες οικογένειες στον δρόμο;»

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Καράλης

Στην τελική ευθεία είναι οι προετοιμασίες με σκοπό να βγει στον αέρα τον καινούργιο χρόνο νέο τηλεοπτικό κανάλι που θα ποντάρει κυρίως στην ψυχαγωγία, στο entertainment, ενώ δεν αποκλείεται αν βρεθεί κενό, να είναι και ανάμεσα σε αυτούς που θα διεκδικήσουν μία από τις καινούργιες τηλεοπτικές άδειες γενικού περιεχομένου.

Ο λόγος για το Μακεδονία TV, του Ομίλου ΑΝΤ1, που ετοιμάζεται να αλλάξει πρόγραμμα, ενώ «αποχαιρετά» τη Θεσσαλονίκη όχι μόνο και ως «βάση», αλλά και με την ονομασία του. Αν και η κύρια έδρα του ήταν στη συμπρωτεύουσα τα καινούργια στούντιο θα είναι πλέον στην Αθήνα, δίπλα από αυτά του ΑΝΤ1 και οι εκπομπές θα βγαίνουν πλέον από εκεί. Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Μελά, στα σχέδιά τους δεν είναι να υπάρξουν πολλές καινούργιες εκπομπές, αλλά για παράδειγμα η ψυχαγωγική εκπομπή «Όλα καλά» που βγαίνει και σήμερα από τα στούντιο του σταθμού στη Θεσσαλονίκη θα σταματήσει και ό,τι καινούργιο είναι να βγει θα βγει πλέον από τα στούντιο της Αθήνας. Ο νέος τηλεοπτικός σταθμός θα «ποντάρει» στην ψυχαγωγία με εκπομπές και ριάλιτι

Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος καθώς θα «ανοίξουν» νέες θέσεις εργασίας για δημοσιογράφους και τεχνικούς.

Από την άλλη πλευρά όμως σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Label News, οι εργαζόμενοι του Mακεδονία tv τις τελευταίες ημέρες ζούνε μέσα σε μια σύγχυση και αγωνία για το μέλλον τους. Κανείς από την διοίκηση  δεν τους έχει πληροφορήσει για τις νέες αλλαγές, μαθαίνοντας τα νέα από το διαδίκτυο χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει την επόμενη μέρα.

Αυτή τη στιγμή το Μακεδονία tv είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι της Θεσσαλονίκης απασχολώντας δεκάδες οικογένειες.  Δημοσιογράφοι και Τεχνικοί εργάζονται καθημερινά, βγάζοντας τηλεοπτικό πρόγραμμα με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν επενδύσει τις ζωές τους εδώ και χρόνια στο κανάλι της Θεσσαλονίκης.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση εργαζόμενου του Μακεδονία tv: «Κανείς από τη διοίκηση δεν μας έχει πει τίποτα, μαθαίνουμε τα νέα από το διαδίκτυο, ζούμε κάθε μέρα την αγωνία της απόλυσης, πώς θα αφήσουν τόσες οικογένειες στον δρόμο; Δεν είναι εύκολο να αφήσουμε τις ζωές μας και τα παιδιά μας και να κατέβουμε μετά από τόσα χρόνια στη Αθήνα.»

Να θυμίσουμε ότι το Mακεδονία tv εδώ και χρόνια αποτελεί «φυτώριο» νέων παρουσιαστών που έγιναν «ονόματα».  Χαρακτηριστικά αναφέρουμε παραδείγματα όπως του Γρηγόρη Αρναούτογλου, Ράνια Θρασκιά, Φαίη Σκορδά, Ελένη Τσολάκη.

Ας ελπίσουμε πώς θα βρεθεί μια λύση για τους καλούς συναδέλφους της Θεσσαλονίκης που τόσα χρόνια έχουν καταφέρει να κρατήσουν το Mακεδονία tv σε ένα υψηλό και αξιοπρεπές επίπεδο.

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …