Πέμπτη , 28/03/2024

Αποστολή LABEL NEWS Bansko: Το οικονομικό θέρετρο της Βουλγαρίας που επιλέγουν οι Έλληνες ανάμεσα στα καλύτερα της Ευρώπης (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Εδώ και περίπου μια δεκαετία το Μπάνσκο αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες από όλα τα Βαλκάνια με τους Έλληνες να δίνουν ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στο μικρό χειμερινό θέρετρο της Βουλγαρίας. Ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ευρώπη, πολυτελή ξενοδοχεία, καλό φαγητό και οικονομικές τιμές αποτελούν δέλεαρ για τους Έλληνες τουρίστες.

Το Label news και ο Άκης Τσακίρης με το αξιόπιστο ταξιδιωτικό πρακτορείο EXIT TRAVEL ταξίδεψαν στο χιονισμένο Μπάνσκο και σας μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους:

Δεν χρειάζονται πολλές μέρες για να καταλάβεις τις εορταστικές σου διακοπές. Τέσσερις ημέρες, είναι υπέρ αρκετές για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου, αλλά και… να μάθεις να κάνεις σκι στην πιο όμορφη και χιονισμένη πίστα. Και να σας πω και κάτι αγαπημένοι μου αναγνώστες; Τι πιο όμορφο από το να κάθεσαι με τους αγαπημένους σου ανθρώπους δίπλα στο τζάκι του ξενοδοχείου πίνοντας ζεστή σοκολάτα και έξω να χιονίζει;

Μπορεί να σας ακούγεται σαν στιγμή κάποιας ταινίας, αλλά το Μπάνσκο συνδυάζει την πραγματικότητα με την κινηματογραφική οθόνη. Γιατί εκεί, κάθε τοπίο είναι λευκό, κάθε τζάκι είναι αναμμένο, όλοι οι άνθρωποι χαμογελούν και το πιο σημαντικό… κάθε ζεστή σοκολάτα σε κάνει να νιώθεις πως είναι γιορτές.

Αν όμως, δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις όταν βρεθείς στο Μπάνσκο ή γενικότερα στις γύρω περιοχές, το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι το εξής: Ακολούθησε το πρόγραμμα που ακολουθήσαμε και εμείς και δεν θα χάσεις ούτε δευτερόλεπτο της μαγείας των γιορτών.

Αρχικά, προσπάθησε όσο περισσότερο γίνεται να απολαύσεις τα Spa που διαθέτει το κάθε ξενοδοχείο της περιοχής και να χαλαρώσεις κάνοντας μασάζ, τζακούζι και κάθε άλλη υπηρεσία που διαθέτουν τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία της περιοχής, από το πρώτο κιόλας λεπτό.

Όμως, το ότι βρισκόμαστε στο Μπάνσκο, δεν σημαίνει πως δεν θα δούμε και κάτι ακόμη. Πριν πάρεις το τελεφερίκ και ανέβεις στην χιονισμένη πίστα για σκι, καλό θα είναι να επισκεφτείς και τη Σόφια. Μία περιοχή που δύσκολο να ακούσεις από περαστικούς να μην μιλούν Ελληνικά, ενώ οι εκκλησίες δίνουν έναν τόνο τόσο θρησκευτικό που ίσως και να σε καλούν για να τις εξερευνήσεις.

Το ίδιο όμως συμβαίνει και με τα κτίρια της περιοχής, μιας και κάθε κτίριο είναι και ένα διαφορετικό κόσμημα για τους δρόμους, ενώ όλοι οι δρόμοι, οδηγούν στο Mall of Sofia. Ποιος άλλωστε δεν πάει διακοπές για να ψωνίσει;

Και επειδή εδώ και κάποια χρόνια που μιλάμε μέσα από τις οθόνες μας έχουμε γνωρίσει ο ένας τον άλλον, είμαι σίγουρος πως τα ψώνια στη Σόφια θα σας μείνουν αξέχαστα. Τιμές ασυναγώνιστες για τη χώρα μας, αλλά ένα εμπορικό κέντρο από το οποίο η Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα, περιμένει και εσάς να το επισκεφθείτε. Προσοχή όμως στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ίσως συναντήσεις κάποιες στιγμές και το θερμόμετρο να φτάνει τους -4 βαθμούς Κελσίου.

Μία ημέρα στη Σόφια μπορεί να ήταν αρκετή για να γνωρίσεις ακόμη περισσότερο την αρχιτεκτονική της χώρας και τον τρόπο ζωής των κατοίκων, αλλά μην ξεχνάς πως κάθε βράδυ περιέχει διασκέδαση στο Μπάνσκο.

Μην διστάσεις να δοκιμάσεις τα φαγητά του Stone Flower, αλλά και να διασκεδάσεις με τη ζωντανή Ελληνική (!) μουσική, ή ακόμη και για ένα γιορτινό γκαλά, μην ξεχάσεις το restaurant Veranda.

Προσοχή αγαπημένοι μου! Στη Βουλγαρία, το κάπνισμα απαγορεύεται αυστηρώς, οπότε αν είστε μία παρέα με αρκετούς καπνιστές, καλό είναι να επιλέξετε ένα από τα τραπέζια στην ζώνη των καπνιστών γιατί αργότερα ίσως είναι δύσκολο να βρείτε κάποιο διαθέσιμο τραπέζι.

Με σιγουριά πια, μπορούμε να πούμε πως το Μπάνσκο είναι ένας προορισμός για όλα τα γούστα καθώς παρέχει αρκετές επιλογές. Καλό ταξίδι και καλή διασκέδαση αυτές τις γιορτινές ημέρες!

Δείτε επίσης

Κάρλος Καρβαλιάλ: Αυτό είναι το στέκι του προπονητή του Ολυμπιακού για φαγητό στο Κουκάκι

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις που έχει με την ομάδα του Ολυμπιακού, ο Κάρλος Καρβαλιάλ βρήκε λίγες …

Αφήστε μια απάντηση