Κυριακή , 28/04/2024

Απόπειρα τρομοκρατικής δολοφονίας κατά του Έλληνα που έζησε δίπλα στον βασιλιά του Ντουμπάι – Τι εξομολογείται

Η ζωή του Κυριάκου Μαριδάκη θα μπορούσε να αποτελέσει βιβλίο έχοντας ζήσει για χρόνια δίπλα στον  Σεΐχη του Ντουμπάι Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ αλ Μάκτουμ, ως ο πρώτος Έλληνας διευθυντής της μεγαλύτερης βασιλικής θαλαμηγού στον κόσμο. Μιλώντας στην espresso μας εξομολογείται όλες τις εμπειρίες που έζησε δίπλα στον μονάρχη, αλλά και το τρομοκρατικό δολοφονικό χτύπημα που δέχτηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Η επιλογή μου να διευθύνω την μεγαλύτερη Βασιλική και κυβερνητική θαλαμηγό αποτελεί ύψιστη τιμή και πρόκληση μετά από 25  χρόνια προϋπηρεσίας σε Αμερικανικές και Ευρωπαϊκών συμφερόντων εταιρείες αναλαμβάνοντας μια θέση απόλυτης ευθύνης. Είμαι ο πρώτος Έλληνας από την κατασκευή της θαλαμηγού που  επιλέχθηκε να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Μονάρχη, πρωθυπουργού των Ηνωμένων αραβικών Εμιράτων. Η επιλογή μου για να διευθύνω την μεγαλύτερη κυβερνητική βασιλική θαλαμηγό στον κόσμο (165 μ) με εξέπληξε ευχάριστα χωρίς να έχω υποβάλλει αίτημα, ενώ όπως με ενημέρωσαν, αξιολογήθηκε η πολύχρονη μου διεθνή επαγγελματική μου γνώση και εμπειρία, η στρατιωτική μου θητεία συμμετέχοντας στην εμπόλεμη ζώνη της Βοσνίας, καθώς η κοινωνική και προσωπική μου διαδρομή με τις προσωπικές επαφές με αρχηγούς κρατών, μονάρχες όπως και με 53 κράτη προωθώντας την πολιτιστική μας κληρονομιά.» μας αναφέρει για τον τρόπο που επιλέχτηκε να βρίσκεται δίπλα στον Σεϊχη του Ντουμπάι.

Ο Κυριάκος Μαριδάκης μας αποκαλύπτει τις στιγμές που έζησε δίπλα στην βασιλική οικογένεια ως έμπιστος του Σεϊχη: «Οι εμπειρίες μου είναι θετικές αλλά και συγκινητικές διότι μαζί με το πλήρωμα μου που αποτελείτε από 14 εθνικότητες  εκτός από διευθυντής, λειτουργούσα και ως ” πατέρας” και “αδερφός” βοηθώντας και στηρίζοντας κάθε μέλος του πληρώματος μου σε κάθε δύσκολη στιγμή. Σε κάθε ταξίδι ήμουν σχεδόν 20 ώρες όρθιος καθημερινά δίπλα στην Βασιλική οικογένεια  για  να διευθύνω, να επιβλέπω και να επιθεωρώ τα πάντα, ακολουθώντας αυστηρά το πρωτόκολλο, νιώθοντας  τιμή και σεβασμό ως μέλος πλέον της Βασιλικής οικογένειας. Θυμάμαι  όταν  έπαιζα αυτοδίδακτος δικές μου συνθέσεις πιάνο πόσο έκπληκτοι ήταν όλοι. Από την άλλη η αλήθεια είναι ότι υπήρξε πολύ μοναξιά, αυτογνωσία και περισυλλογή,  αφοσιώνοτας όλο τον χρόνο μου στην εργασία μου, στο πλήρωμα μου και στην Βασιλική οικογένεια  σε 24ωρη  επιφυλακή χωρίς προσωπική ζωή. Αυτό που πάντα είχα στο μυαλό μου ήταν τα δυο μου τα παιδιά που ζουν στην Φρανκφούρτη, ενώ  κάθε εβδομάδα εκκλησιαζόμουν  στον Ορθόδοξο Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ντουμπάι , ανάβοντας ένα κερί για την αείμνηστη μητέρα μου και έναν άνθρωπο που αγαπώ πολύ, την Μυρτώ από την Μυτιλήνη» μας αναφέρει συγκινημένος.

Ο διευθυντής της βασιλικής θαλαμηγού του Ντουμπάι συγκλονισμένος μας αναφέρει και το τρομοκρατικό δολοφονικό χτύπημα που δέχτηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με τζιπ να επιχειρεί να τον σκοτώσει: «Ήταν 6:00 το πρωί λίγο πριν τα Χριστούγεννα πριν από ένα χρόνο. Εντελώς σκοτεινά, περπατούσα για να παραλάβω το VIP το λεωφορείο μας για να κατευθυνθούμε στον βασιλικό ναύσταθμο. Σε  ένα σταυροδρόμι ενός πάρκινγκ ένα μεγάλο κυβισμού γκρι Audi Q7 Jeep ήρθε πανό μου αναπτύσσοντας σε ελάχιστο χρόνο ταχύτητα με σκοπό να με χτυπήσει όπως και με έγινε πέφτοντας στο καπό και δεξιά στο έδαφος.

Μετά εξαφανίστηκε την ίδια στιγμή, οδηγώντας γρήγορα. Όπως έλαβα αργότερα κάποιες πληροφορίες από ανθρώπους που σχετίζονται με την ασφάλεια ήταν ένα προειδοποιητικό τρομοκρατικό δολοφονικό χτύπημα.» μιλώντας για θαύμα που κατάφερε να γλιτώσει μόνο με κάποιες εκδορές.

«Μετά την απόπειρα δολοφονίας μου επισκέφτηκα την αγαπημένη μου Λέσβο για τάμα στον  Αρχάγγελο Ταξιάρχη παραδίδοντας τις επωμίδες μου αφού μόνο εκ θαύματος ζω αφιερώνοντας την ζωή μου στον ίδιο!» εξομολογείται στην espresso συγκινημένος.

Πηγή: Espresso – Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Καράλης 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …