Σάββατο , 20/04/2024

Από τον παράδεισο στην κόλαση! Το «Κόκκινο Λιμανάκι» που έσφυζε από ζωή με χαρούμενους λουόμενους, μετατράπηκε στην σύγχρονη «Πομπηία» με 25 ανθρώπους να καίγονται ζωντανοί – Το πριν και το μετά

Καθημερινά δεκάδες λουόμενοι με μικρά παιδάκια, όμορφα ερωτευμένα ζευγάρια, πολίτες από όλοι την Αττική, έβρισκαν τον παράδεισό τους στο «Κόκκινο Λιμανάκι». Τα κρυστάλλινα νερά, η άμμος και το ψιλό βότσαλο έκαναν το Κόκκινο Λιμανάκι ως μία από τις πιο αγαπημένες επιλογές για μπάνιο χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες, με τα πεύκα να κάνουν μια υπέροχη σκιά, μαζί με τους εντυπωσιακούς κόκκινους βράχους.  Στην κορυφή τους υπήρχε εστιατόριο με θαλασσινά και υπέροχη θέα.

Όλα αυτά μέχρι χτες, ο μικρός αυτός παράδεισος που μετατράπηκε σε κόλαση, στην σύγχρονη «Πομπηία» με 25 ανθρώπους να εγκλωβίζονται και να καίγονται ζωντανοί.

Οι άνθρωποι αυτοί προσπάθησαν όχι να σώσουν την περιουσία τους, αλλά να σώσουν τη ζωή τους. Και δεν τα κατάφεραν.

Μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής και παραθεριστές, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν από τη φωτιά και προσπάθησαν να προσεγγίσουν την παραλία στο Κόκκινο Λιμανάκι, στην περιοχή Αργυρή Ακτή για να τους παραλάβουν τα πλοιάρια που από νωρίς επιχειρούσαν διασώσεις.

Ωστόσο, όπως φαίνεται δεν τα κατάφεραν.

Είχε γκρεμό και δεν κατάφεραν να φτάσουν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τους κάτοικους της περιοχής, οι άνθρωποι που εντοπίστηκαν νεκροί στο χωράφι ανέβαιναν με τα ΙΧ τους την οδό Δημοκρατίας ψάχνοντας διέξοδο προς την Μαραθώνος. Ωστόσο εγκλωβίστηκαν. Η φωτιά τους πλησίαζε και εφόσον είδαν ότι δεν μπορούν να βγουν σε κεντρικό δρόμο, εγκατέλειψαν τα ΙΧ στη μέση του δρόμου και προσπάθησαν να βρουν διέξοδο προς τη θάλασσα. Στο σημείο όμως που είχαν βρεθεί, από κάτω υπάρχει γκρεμός και έτσι εγκλωβίστηκαν στο χωράφι και έχασαν όλοι τη ζωή τους.

Κάποιοι βρέθηκαν νεκροί με εγκαύματα από τη φωτιά, κάποιοι άλλοι είχαν πνιγεί από τους καπνούς.

Κάποιοι από τους νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και οικογένειες με μικρά παιδιά, βρέθηκαν αγκαλιασμένοι. Προφανώς, κάποια στιγμή, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν υπάρχει σωτηρία, αγκαλιάστηκαν.

Πόσο τραγικό, οι άνθρωποι που πριν από λίγο αγκαλιάζονταν από χαρά στην όμορφη παραλία, αγκαλιάστηκαν για τελευταία φορά πριν τον θάνατο …

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …