Παρασκευή , 26/04/2024

Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς περιοχές της Αθήνας για ενοικίαση και αγορά σπιτιού – Αναλυτικά οι τιμές σε κάθε περιοχή

Ο δήμος Αθηναίων

Για το κέντρο της Αθήνας, Αμπελόκηποι- Πεντάγωνο, Κολωνάκι- Λυκαβηττός, ιστορικό κέντρο, Παγκράτι και Εξάρχεια- Νεάπολη συμπληρώνουν την πεντάδα των πιο δημοφιλών περιοχών για αγορά σπιτιού. Πιο ακριβά είναι τα σπίτια που προσφέρονται στο ιστορικό κέντρο με μία μέση ζητούμενη τιμή λίγο χαμηλότερη των 3.500 ευρώ ανά τ.μ. και ακολουθεί το Κολωνάκι και ο Λυκαβηττός με μία μέση τιμή λίγο υψηλότερη των 3.300 ευρώ ανά τ.μ.. Στα πέριξ των 1.500 ευρώ ανά τ.μ. είναι οι τιμές σε Αμπελοκήπους- Πεντάγωνο και Παγκράτι, ενώ λίγο χαμηλότερα των 1.200 ευρώ ανά τ.μ. στα Εξάρχεια.

Για εκείνους που θέλουν να νοικιάσουν αναζητώντας ένα διαμέρισμα εντός του δήμου Αθηναίων οι ίδιες περιοχές- πλήν των Εξαρχείων στη θέση των οποίων βρίσκονται τα Ιλίσια είναι και οι πλέον δημοφιλείς. Πιο ακριβή ωστόσο είναι η τιμή του μέσου ενοικίου στο ιστορικό κέντρο, στα πέριξ των 14 ευρώ ανά τ.μ. και ακολουθεί το Κολωνάκι και ο Λυκαβηττός με 12,6 ευρώ ανά τ.μ.. Στους Αμπελοκήπους, η μέση τιμή είναι στα 7,8 ευρώ ανά τ.μ. και στα Ιλίσια στα 8 ευρώ ανά τ.μ..

Οι τιμές εκτός του κέντρου της Αθήνας

Εκτός του δήμου Αθηναίων, βόρεια και νότια προάστια μονοπωλούν το ενδιαφέρον των υποψηφίων αγοραστών, ενώ για όσους θέλουν να νοικιάσουν προστίθενται και περιοχές όπως το Περιστέρι και το Ηράκλειο.

Οι πιο ακριβές τιμές για αγορά, παρατηρούνται στη Βούλα, οριακά χαμηλότερα των 3.200 ευρώ ανά τ.μ., ενώ κοντά στα 3.150 ευρώ ανά τ.μ. διαμορφώνονται οι τιμές στη Γλυφάδα. Στον αντίποδα, η πιο φθηνή δημοφιλής περιοχή για αγορά σπιτιού, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του  Spitogatos.gr  είναι η Καλλιθέα με μία μέση τιμή αγοράς λίγο χαμηλότερη των 1.250 ευρώ ανά τ.μ.. Στα βόρεια προάστια, στην Κηφισιά η μέση τιμή φθάνει κοντά στα 2.600 ευρώ ανά τ.μ., στο Μαρούσι στα 2.000 ευρώ ανά τ.μ. και στο Χαλάνδρι λίγο πάνω από τα 2.100 ευρώ ανά τ.μ..

Οσον αφορά τις ενοικιάσεις κατοικιών, η δημοφιλέστερη περιοχή αναδεικνύεται η σχετικά φθηνή Νέα Σμύρνη με μία μέση τιμή 7,8 ευρώ ανά τ.μ. και ακολουθεί η Κηφισιά που έχει …φθηνύνει λόγω της κρίσης με ένα μέσο ενοίκιο στα 8,6 ευρώ ανά τ.μ. και το Χαλάνδρι που έχει …ακριβύνει αντίστοιχα λόγω του μετρό με 9,5 ευρώ ανά τ.μ.. Οι πιο υψηλές τιμές σημειώνονται στη Γλυφάδα με 12,3 ευρώ ανά τ.μ. το μέσο ενοίκιο, ενώ στα ψηλά, και συγκεκριμένα στα 10,7 ευρώ ανά τ.μ. διαμορφώνονται οι τιμές στο Μαρούσι. Δημοφιλές και φθηνό είναι το Περιστέρι με μία μέση τιμή ενοικίου στα 5,2 ευρώ ανά τ.μ., ενώ η αμέσως επόμενη φθηνή και παράλληλα δημοφιλής περιοχή είναι το Ηράκλειο με ένα μέσο ενοίκιο στα 6,8 ευρώ ανά τ.μ..

Δημοφιλείς περιοχές και μέση τιμή προσφοράς στην υπόλοιπη Αττική (εκτός Δ. Αθηναίων):

 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …