Παρασκευή , 19/04/2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ LABEL NEWS Βαλέρια Κουρούπη: «Χρωστάω πολλά στον Γιάννη Μπέζο, είναι σαρωτικός για αυτό και έχει επικριτές»

Συνέντευξη: Γιώργος Μαντάς

Δυναμική, ονειροπόλα, προσγειωμένη και παρασυρμένη ταυτόχρονα από το επάγγελμα της. Η αυθόρμητη Λίλυ του «Εκείνος κι Εγώ», η ιδιότροπη Ναταλί από «Το πιο γλυκό μου ψέμα» ή απλώς η Βαλέρια. Πέρα από το υποκριτικό της ταλέντο, η Βαλέρια Κουρούπη ξεχωρίζει για την ευγένεια και την εξωστρέφεια της.

«Ας ερχόσουν για λίγο». Τι αποκόμισες από την ζωή εκείνων των ανθρώπων στο παρελθόν;

Με το “Ας ερχόσουν για λίγο” ταξίδεψα σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι ήταν πιο αθώοι από μας. Είχαν “καθαρή ματιά” κι αντιμετώπιζαν με δύναμη, σθένος και στωικότητα τις δυσκολίες. Αγαπούσαν τη ζωή, την ξεζούμιζαν, ήξεραν να αγαπούν, να δίνουν, να πονούν, να απολαμβάνουν.

Δεν με απασχολούν τα νούμερα τηλεθέασης

Φέτος σε συναντάμε και στην σειρά του ANT1 Οι Συμμαθητές. Οι εντυπώσεις μέχρι σήμερα, είσαι ικανοποιημένη από τα νούμερα τηλεθέασης;

Δεν ασχολούμαι ποτέ με τα νούμερα τηλεθέασης. Ξέρω ότι η σειρά πηγαίνει καλά και χαίρομαι, αλλά ο λόγος που αποδέχτηκα την πρόταση να παίξω στου “Συμμαθητές” δεν ήταν η αδιαμφισβήτητη επιτυχία της, αλλά οι συντελεστές της. Αγαπώ να συνεργάζομαι με ανθρώπους που σέβομαι κι εκτιμώ.

Είχαμε να σε δούμε πολλά χρόνια σε τηλεοπτική σειρά. Δεν υπήρχαν προτάσεις ή ήταν δική σου επιλογή;

Δεν γινόντουσαν πολλές σειρές κι οι περισσότερες απ’ αυτές που γυρίζονταν αδυνατούσαν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους ηθοποιούς. Ήταν ένα ρίσκο η συμμετοχή σε σήριαλ τα πρώτα χρόνια της κρίσης. Η τηλεόραση είναι μια πολύ σοβαρή δουλειά που χρειάζεται αγάπη, όρεξη, πολύ καλή οργάνωση, σεβασμό και εμπειρία. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ξανά καλές δουλειές και εμείς οι ηθοποιοί αρχίσαμε να αισθανόμαστε ξανά ασφάλεια.

Με το YFSF έμαθα τα όρια μου

Η συμμετοχή σου στο YFSF βοήθησε ώστε να σου γίνουν εκ νέου επαγγελματικές προτάσεις;

Η συμμετοχή μου στο YFSF ήταν μια υπενθύμιση του ποια είμαι και τι μπορώ να κάνω. Άρα ναι, βοήθησε με έναν τρόπο στη δουλειά μου. Για μένα, το μεγαλύτερο καλό που μου έκανε το παιχνίδι είναι ότι είδα ποια ήταν τα όρια μου, είδα πως είχα αντοχές και ταλέντα που δεν φανταζόμουν.

Ο Γιάννης Μπέζος είναι ένας άνθρωπος σαρωτικός, είναι μεγάλος δάσκαλος για εμένα

Είσαι ανιψιά του σπουδαίου Έλληνα ηθοποιού Γιάννη Μπέζου, τι έχεις διδαχτεί από αυτόν επαγγελματικά αλλά και σε προσωπικό επίπεδο;

Είμαι ανιψιά της Ναταλίας Τσαλίκη στην πραγματικότητα. Ο Γιάννης Μπέζος υπήρξε για μένα μεγάλος δάσκαλος θεατρικά και τηλεοπτικά. Μου έδωσε πολύ νωρίς την ευκαιρία να αναμετρηθώ με τον εαυτό μου στην τηλεόραση, με πίστεψε και με έμαθε να αγαπώ αυτήν τη δουλειά και να τη σέβομαι. Είναι επίσης ένας άνθρωπος που εκτιμώ βαθιά για το πνεύμα, το ήθος, τον λόγο του, την αγάπη του για το θέατρο αλλά και τη ζωή. Είναι ένας άνθρωπος σαρωτικός.

Ένας άνθρωπος που όλοι παραδέχονται το σπουδαίο του ταλέντο έχοντας όμως και πολλούς επικριτές. Έχεις έρθει πολύ πιο κοντά με τον Γιάννη Μπέζο λόγω της συγγένειάς σας, πώς θα τον χαρακτήριζες;

Όπως όλες οι σημαντικές μορφές στην εποχή τους, έτσι και Γιάννης Μπέζος έχει τους επικριτές του. Δεν μου κάνει καμία εντύπωση. Είναι ανατρεπτικός και θαρραλέος κι αυτές οι αρετές συνήθως έχουν το τίμημά τους.

Ποιον από τους τηλεοπτικούς σου ρόλους έχεις ξεχωρίσει και γιατί;

Όποιον ρόλο μου κι αν θυμηθώ συγκινούμαι. Είναι φτιαγμένος απ’ τις αγωνίες, την παρατηρητικότητα, τις φροντίδες μου. Ο καθένας του είναι ένα ταξίδι για μένα πολύ ξεχωριστό. Αν πρέπει οπωσδήποτε να διαλέξω θα σου πω ότι ξεχωρίζω τη Λίλυ απ’ το “Εκείνες κι Εγώ” γιατί ήταν ο πρώτος μεγάλος ρόλος μου σε σειρά, πέρασα μαζί του δυο καταπληκτικά χρόνια και “έγραψε” στη συνείδηση του κόσμου.

Αυτή τη στιγμή νιώθεις πλήρης επαγγελματικά και προσωπικά;

Απολύτως πλήρης!

Δεν μου αρέσουν τα φώτα της δημοσιότητας, αυτό το θεωρώ ελάττωμα του χαρακτήρα μου

Αποφεύγεις τα φώτα της δημοσιότητας τις φωτογραφίσεις, κοσμικά πάρτι κτλ. Στάση ζωής για εσένα;

Δεν θα το έλεγα “στάση ζωής”, θα το έλεγα μειονέκτημα του χαρακτήρα μου. Δεν είμαι αρκετά κοινωνική ώστε να μπορώ να ακολουθήσω μια τέτοια έκθεση. Δεν αποφεύγω τίποτα πάντως. Πηγαίνω όπου με καλούν άνθρωποι που σημαίνουν κάτι για μένα, όπου αισθάνομαι ότι θα περάσω καλά.

Πώς είναι ο έγγαμος βίος για την Βαλέρια;

Η συνύπαρξη, η συγκατοίκηση με τον άνθρωπο που αγαπάς κι είσαι ερωτευμένος, είναι ονειρεμένη.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο σου προτέρημα και ποιο το μεγαλύτερο σου ελάττωμα;

Το μεγαλύτερό μου προτέρημα είναι το χιούμορ μου. Το μεγαλύτερο ελάττωμά μου η ενοχικότητα.

Τα άμεσα επαγγελματικά σου σχέδια;

Σχεδιάζω την επόμενη θεατρική δουλειά μου που δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμη και μαζεύω υλικό για την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …

Αφήστε μια απάντηση