Σάββατο , 20/04/2024

Β.Βασιλειάδου – Πουκαμισάς Καβάλας: «Μέσα από τους μαθητές μου γίνομαι καλύτερος άνθρωπος»

Συνέντευξη: Γιάννης Γεωργαλής

Επιμέλεια: Βαγγέλης Καράλης

Το φροντιστήριο «Πουκαμισάς Καβάλας» και η εκπαιδευτικός – ιδιοκτήτρια Βασιλική Βασιλειάδου καταφέρνουν και πρωτοπορούν στον χώρο της εκπαίδευσης μετρώντας πολλές επιτυχίες με τους μαθητές του φροντιστηρίου να ξεχωρίζουν. Στόχος της να γίνεται καλύτερη μέσα από τα παιδιά καταφέρνοντας να αναπτύξει το brand «Πουκαμισάς» και να το κάνει το νούμερο ένα στην όμορφη πόλη της Καβάλας!

  • Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την εκπαίδευση;

Η εκπαίδευση είναι κάτι που προέκυψε σε μεγάλη ηλικία. Σίγουρα από μικρή ηλικία ήταν το κομμάτι της προσφοράς που με γοήτευε και η εκπαίδευση μου το έδωσε στο 100%. Αγαπώ πολύ τα παιδιά και έχω την χαρά να συναναστρέφομαι καθημερινά μαζί τους. Επίσης το κομμάτι της συμβουλευτικής σε γονείς και σε παιδιά είναι  κάτι που με γεμίζει απόλυτα.

  • Θέλατε από μικρή να γίνετε καθηγήτρια ή θα θέλατε να ακολουθήσετε κάποιο άλλο επάγγελμα;

Από μικρή είχα πολλά ενδιαφέροντα και πέρασαν πολλά πράγματα από το μυαλό μου. Το κομμάτι της καθοδήγησης με ενδιέφερε πάντα και το να μπορώ να βοηθάω τους άλλους.

  • Πώς αποφασίσατε να δραστηριοποιηθείτε επιχειρηματικά και πόσα χρόνια μετράει η επιχείρηση σας;

 Σαν εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση ασχολήθηκα πολλά χρόνια. Κάποια στιγμή η δουλειά μου πήγαινε τόσο καλά και ήθελα να το εξελίξω. Το κομμάτι της στασιμότητας είναι κάτι πολύ ανασταλτικό για εμένα. Η επιχειρηματικότητα με  οδήγησε στο να συνεχίσω αυτό που κάνω και να μπορώ να δώσω την δική μου προσωπικότητα σ’ ένα οργανωμένο σύστημα εκπαίδευσης και να προσφέρω αυτό που  σκέφτομαι στα παιδιά.

  • Ποια είναι τα ποσοστά επιτυχίας των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις στο φροντιστήριο σας;

 Δεν θα μιλήσω με νούμερα όμως θα τονίσω το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών μας περνάει στις πρώτες επιλογές τους ή είναι μέσα στην 5αδα των πρώτων επιλογών. Χαίρομαι πάρα πολύ όταν λαμβάνω μηνύματα από τα παιδιά που μου στέλνουν φωτογραφίες από τα τμήματα των Πανεπιστημίων που έχουν περάσει. Είναι μεγάλη περηφάνια για εμάς κάθε χρόνο όλη αυτή η δουλειά που γίνεται να φαίνεται και να αποτυπώνεται με τις χαρές και με τις επιτυχίες των μαθητών.  

  • Πώς θεωρείτε ότι επηρέασε η πανδημία την εκπαίδευση;

Το κομμάτι της τηλεκπαίδευσης  με βρίσκει απόλυτα αρνητική, είμαι υπέρ της δια ζώσης εκπαίδευσης. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι αυτή η απόσταση που είχαμε εδώ και περίπου δύο χρόνια μας έκανε να καταλάβουμε πόσο λείψαμε ο ένας από τον άλλον. Όταν βρεθήκαμε ξανά με τους μαθητές καταλάβαμε πόσο πολύ τους έχουμε     και μας έχουν ανάγκη. Αυτή η ενέργεια που έχουμε όταν είμαστε όλοι μαζί δεν συγκρίνεται  με το διαδικτυακό μάθημα.

Βασιλική Βασιλειάδου – Γιάννης Γεωργαλής 

  • Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας και φιλοδοξίες σας επαγγελματικά;

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Οπότε δεν υπάρχει ταβάνι σε αυτό που κάνω και είναι μοναδική εμπειρία ότι κάθε μέρα υπάρχει και κάτι καινούργιο για εμένα. Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερη εκπαιδευτικός, μα πάνω απ’ όλα καλύτερος άνθρωπος μέσα από τους μαθητές μου.

 

 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …