Παρασκευή , 19/04/2024

Γάμος και παιδί για την διάσημη Ελληνίδα trans Ναταλία Ρωμανού

Η μοναδική τρανς τραγουδίστρια στην Ελλάδα, Ναταλία Ρωμανού, γνωστή και ως «Μπελούτσι της Ρόδου», σχεδιάζει να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας και να υιοθετήσει παιδάκι με τον καλό της.

Συνέντευξη στον Κυριάκο Θεοδοσίου

Eίναι αρκετά νεαρή, ωστόσο έχει ζήσει για δέκα ζωές. Ο λόγος για τη Ναταλία Ρωμανού, τη μοναδική τρανς τραγουδίστρια στην Ελλάδα. Αν και γεννήθηκε αγόρι ήξερε από παιδί πως είναι κορίτσι. Λόγω της φυσικής θηλυκής ομορφιάς της δεν άργησαν να τη χαρακτηρίσουν «Μπελούτσι της Ρόδου». Αποφασισμένη να ακολουθήσει καριέρα τραγουδίστριας ξεκίνησε από τα 15 έτη της να τραγουδάει δίπλα σε μεγάλα ονόματα.

Η Ναταλία Ρωμανού σε έναν μελωδικό απολογισμό ζωής, εξομολογείται στην «ΜΠΑΜ» το bullying και τις απειλές που έχει δεχθεί λόγω της τρανς ταυτότητάς της, ενώ αποκαλύπτει πως ετοιμάζεται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας και να υιοθετήσει παιδάκι με τον σύντροφό της, Γιάννη.

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο σου τραγούδι «Έτσι χτυπάς».

Κυκλοφόρησε πριν τρεις μέρες το «Έτσι χτυπάς» από τη Voca Records, σε στίχους και μουσική του Γιώργου Γιαλετζή. Μέσα από αυτό απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που έχουν δεχτεί bullying και βία, όπως η τρανς κοινότητα. Περνάει ένα κοινωνικό μήνυμα να μην τα παρατάμε.

Είναι βιωματικό το τραγούδι; Έχεις δεχτεί βία;

Βέβαια. Έχω βιώσει ως τρανς πολλά από αυτά που λέει το τραγούδι. Έχω δεχτεί λεκτική βία και ρατσισμό από όλους τους χώρους. Κυρίωςστον επαγγελματικό, από συγκεκριμένη κλίκαπου κατάφεραν να με διώξουν από μαγαζίλέγοντας στον επιχειρηματία «Τι το θέλεις το τραβέλι; Μας κάνει κακό». Δεν είχα να φάω, πέρασα πολύ δύσκολα. Έχει τύχει ακόμα να πάω στο περίπτερο και ο περιπτεράς να πει «Έλα με το τραβέλι», αλλά εγώ γελάω.

Πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια;

Ήδη από το σχολείο συστηνόμουν ως κορίτσι και ήμουν και εμφανισιακά. Στο σχολείο με φώναζαν Ναταλία. Ήμουν καθαρόαιμο θηλυκό και πέραν της επέμβασης που φαντάζεσαι δεν έχω κάνει καμία άλλη. Ούτε στο πρόσωπό μου. Για εμάς δεν υπάρχει κάποια λέξη για να χαρακτηριστούμε, καθώς είμαστε το τρίτο φύλο.

Οι γονείς ήταν δίπλα σου όταν τους ανακοίνωσες ότι είσαι κορίτσι;

Όχι, με τον πατέρα μου δεν μιλάω. Στα 14 όταν του είπα ότι είμαι κορίτσι σοκαρίστηκε και αν και με στήριζε οικονομικά έπαψε να μου μιλάει. Έχω να τον δω από τα 16 μου. Θα επιδιώξω κάποια στιγμή να συναντηθούμε. Επειδή το κλίμα ήταν βαρύ, έφυγα νωρίς από το σπίτι. Ξέρω, όμως, ότι παρακολουθεί την πορεία μου. Η μητέρα μου με στηρίζει. Βέβαια, κάποιους μήνες δεν μιλούσαμε κι αφού επισκέφθηκε ειδικούς και σκεπτόμενη πως αν δεν έχω στήριγμα ίσως κυλήσω σε κακούς δρόμους, είναι δίπλα μου σε όλα και την ευχαριστώ πολύ για αυτό.

Ξεκίνησες να τραγουδάς σε νυχτερινά μαγαζιά ήδη από τα 15 σου;

Ναι, δουλεύοντας με πολύ μεγάλα ονόματα. Έπαιρνα 300 ευρώ τη βραδιά και ήμουν «γλάστρα». Έβγαζα 4.500 ευρώ το μήνα.

Φαντάζομαι ότι θα έχεις δει πολλά στη νύχτα.

Βεβαίως έχω δει πολλά κι έχω κινδυνέψει. Μια φορά ενώ ήμουν στην πίστα, δύο ζευγάρια στο πρώτο τραπέζι ξεκίνησαν να σφάζονται με το μπουκάλι που είχαν σπάσει και πετάγονταν γυαλιά στην πίστα. Παραλίγο τη γλίτωσα και δεν μου ήρθε τίποτα στο κεφάλι. Μια άλλη φορά θυμάμαι ένας θαμώνας ήρθε και μου έταξε 8.000 ευρώ για να περάσω μια νύχτα μαζί του. Απάντησα «όχι», ορθά-κοφτά.

Έχεις δεχτεί απειλές;

Πολλές φορές. Κυρίως επειδή έκλεισα δουλειά σε ένα μαγαζί ή επειδή άρεσα σε κάποιον. Μου έχουν γράψει «Θα σε καταστρέψουμε» και «Θα σου χαλάσουμε την ομορφιά». Πριν χρόνια ένας πρώην με απειλούσε πως αν χωρίσουμε θα αποκαλύψει ότι είμαι τρανς. Ήταν ο βασικός λόγος που αποφάσισα να το αποκαλύψω εγώ. Γιατί να γινόμουν ρεζίλι; Πνιγόμουν και δεν ήθελα να κρύβομαι από το κοινό που με αγαπάει.

Ο κόσμος έχει ταυτίσει τις τρανς με το πεζοδρόμιο;

Ακόμα και τώρα μου λένε ότι επειδή είμαι τρανς κάνω πεζοδρόμιο. Αν και δεν έχω κάνει ποτέ κάτι τέτοιο, όταν μια τρανς δεν έχει δουλειά κάτι πρέπει να κάνει. Τους βγάζω το καπέλο εφόσον μπορούν και το κάνουν και είναι τιμή τους. Όμως πρέπει το κράτος να βοηθήσει αυτά τα παιδιά. Να έχουν παροχή σε επιδόματα κ.λπ.

Είσαι μια όμορφη γυναίκα. Φαντάζομαι ότι θα δέχεσαι διάφορα και περίεργα μηνύματα στα social media.

Πάρα πολλά χυδαία. Μετά το «Γεια» στέλνουν φωτογραφία τα γεννητικά τους όργανα. Πριν κάνω την εγχείρηση τους έγραφα «Έχω μεγαλύτερα». Μετά με μπλόκαραν. Καμιά φορά τα δείχνω στο σύντροφό μου και γελάμε.

Θα σκεφτόσουν να κάνεις το επό μενο βήμα στη σχέση σου;

Ναι, ετοιμαζόμαστε να δώσουμε λόγο και από του χρόνου να παντρευτούμε στην εκκλησία. Τώρα περιμένω και την καινούρια μου ταυτότητα. Στην πορεία, εφόσον όλα είναι καλά, θα υιοθετήσουμε κι ένα παιδάκι.

Πέραν της καριέρας σου στο τραγούδι τι θα απαντούσες αν σου πρότειναν να ασχοληθείς με την πολιτική;

Αν μου γινόταν πρόταση να κατέβω στην πολιτική θα τη δεχόμουν και θα προσπαθούσα να βάλω εμάς τις τρανς σε μια καλή κοινωνική θέση.

Όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΜΠΑΜ

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …