Παρασκευή , 19/04/2024

«Γεννημένος στο μικρό χωριό Μαυρόγια αποφασίζει στα 16 του να έρθει στην Αθήνα και να δουλέψει ως κομμωτής, το Άστρο του όμως στο Τραγούδι ευτυχώς, έλαμψε πολύ γρήγορα και έγινε ο Γιάννης Πλούταρχος!» Αφιέρωμα του LABEL NEWS στο «Καλύτερο Παιδί»

Το όνομα Γιάννης Κακοσαίος μπορεί να μην μας ακούγεται γνώριμο, κι όμως αυτό είναι το πραγματικό όνομα του Γιάννη Πλούταρχου, του ‘Καλύτερου παιδιού’ της ελληνικής μουσικής σκηνής.  Ο ίδιος αποτελεί περίπτωση παιδιού που έκανε το όνειρο που είχε ήδη από έξι ετών πραγματικότητα.

Γεννημένος  στο μικρό χωριό Μαυρόγεια που βρίσκεται λίγο έξω από τη Λειβαδιά, παρέμεινε εκεί μέχρι τα 16. Η ζωή του ήταν απλή και με τις δικές της δυσκολίες ,αφού κατάγεται από αγροτική οικογένεια  που κόπιαζε καθημερινά για να ζήσει. Συντροφιά στις δύσκολες ώρες της οικογένειας κρατούσε η μουσική και το τραγούδι όλα τα μέλη τραγουδούσαν, περνώντας το αυτό και στον μικρό Γιάννη. Η δημοτική και η βυζαντινή παράδοση αποτέλεσαν τα πρώτα ακούσματα του τραγουδιστή.

Πέρα από το τραγούδι ο ίδιος είχε ταλέντο και στη κομμωτική. Σε ηλικία 16 ετών και με αφορμή τις σπουδές  κομμωτικής που ήθελε να ακολουθήσει αποφασίζει να φύγει από το χωριό. Ο πραγματικός ωστόσο λόγος που έφευγε ήταν για να κυνηγήσει μια θέση στην μουσική και συγκεκριμένα στο λαϊκό και έντεχνο τραγούδι.

Στην Αθήνα βρήκε δουλειά σε κομμωτήριο και παράλληλα άρχισε ως δεύτερη δουλειά να κάνει τις πρώτες του εμφανίσεις σε τοπικό νυχτερινό μαγαζί του Κορυδαλλού. Οι συνθήκες και η εμπειρία που αποκτούσε από τις νυχτερινές εμφανίσεις τον απογοήτευαν και τον έκαναν να εγκαταλείψει δύο φορές το όνειρό του αυτό… όχι όμως οριστικά.

Μετά από δύο χρόνια επέστρεψε στο όνειρο, μπαίνοντας πια σε μεγάλα μαγαζιά της Αθήνας, όπως ο «Ροδόλφος», η «Νεράιδα» και η «Φαντασία». Έκτοτε άρχισε να μετρά σημαντικές συνεργασίες με ονόματα του χώρου ανάμεσα στα οποία η Ρίτα Σακελλαρίου, ο Γιάννης Πουλόπουλος, ο Θέμης Αδαμαντίδης, ο Στέλιο Ρόκκος και πολλοί ακόμη. Από τις γνωριμίες που ήρθαν με τον καιρό σημαντικό ρόλο έπαιξαν δύο άνθρωποι οι οποίοι πίστεψαν πολύ στο ταλέντο και τις δυνατότητες του τραγουδιστή.

Ήταν ο Δημήτρης Καρδατζής και ο Ηλίας Φιλίππου οι οποίοι μάλιστα τον έφεραν με τη σειρά τους σε γνωριμία με τον παραγωγό Γιώργο Μακράκη, ο οποίο εμπνεύστηκε και το ψευδώνυμο «Πλούταρχος».

Από το 1998 που ο Γιάννης Πλούταρχος ξεκίνησε την δισκογραφική του πορεία η μια επιτυχία διαδέχεται την άλλη. Ο πρώτος δίσκος του ονομάζεται «Μόνο εσύ» και δεύτερος μετά από δύο χρόνια με τίτλο «Υπήρχαν όρκοι» με κομμάτια- σταθμούς για την μετέπειτα δυναμική του πορεία, κορυφαίο αυτών το «Φυσάει πολύ». Η επιτυχία και η μεγάλη αποδοχή και αγάπη του κόσμου ήταν φανερή και συνεχίστηκε να φαίνεται με τη κυκλοφορία των επόμενων δίσκων του.

Οι «Μικρές Φωτογραφίες», το «Δεν είναι ο έρωτας παιδί της λογικής», το «Πάει λίγος καιρός», το «Όλα σε σένα τα βρήκα», τα «Κρυμμένα μυστικά», τα «Προσωπικά δεδομένα» και οι «Στιγμές» στο οποίο άλμπουμ περιλαμβάνονται τα best of κομμάτια του είναι  μερικοί μόνο τίτλοι από τη δουλειά του, που όχι μόνο επανακυκλοφόρησαν, αλλά έγιναν πλατινένιοι και διπλά πλατινένιοι.

Το όνομά του έχει συνδεθεί με το μεγάλο νυχτερινό κέντρο «Ποσειδώνιο» όπου εμφανιζόταν, κάνοντας μάλιστα το δικό του ρεκόρ, να τραγουδά για το κοινό του επί έναν χρόνο συνεχόμενα χωρίς διακοπή. Στη συνέχεια αποφάσισε να κάνει το 2005, περιοδεία εκτός συνόρων με μουσικές εμφανίσεις σε Τορόντο, New Jersey, Βοστόνη, Νέα Υόρκη, Σικάγο, Σύδνεϋ, Μελβούρνη, Γιοχάνεσμπουργκ και Λευκωσία αντλώντας μεγάλη αγάπη από τους θαυμαστές του. Η επιστροφή του τον βρίσκει στο «Κέντρο Αθηνών» με μόνιμη «έδρα».

Εκτός από τις πίστες, ο Γιάννης Πλούταρχος έχει κάνει guest εμφανίσεις στις τηλεοπτικές σειρές «Δύο ξένοι» και «Θα σε δω στο πλοίο» , ενώ ακόμη ετοιμάζεται να βρεθεί και στο θεατρικό σανίδι. Με ό,τι καταπιάνεται φροντίζει να το κάνει πάντα με τον καλύτερο τρόπο και σε αυτό συμβάλει φυσικά η σκληρή δουλειά αλλά και το μεγάλο ταλέντο του.

Ένας χαρισματικός καλλιτέχνης με μοναδική χροιά που προβάλλεται και εκτιμάται αποκλειστικά μέσα από τη δουλειά του. Έτσι ούτε δίνει δικαιώματα σχολιασμών. Για τη προσωπική του ζωή γνωρίζουμε πως είναι παντρεμένος με τη Μαρία Κακοσαίου και έχουν δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια με πέντε παιδιά.

Υπάρχει άραγε αντικαταστάτης για τον Γιάννη Πλούταρχο; Ίσως! Κι αν υπάρχει αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από τον επίσης ταλαντούχο γιό του, Γιώργο, που έχει ιδιαίτερη κλίση στο τραγούδι.

Παρά την μεγάλη επιτυχία του και τον τρόπο που άλλαξε η ζωή του ο Γιάννης Πλούταρχος παρέμεινε και παραμένει σεμνός και συνεπής με τους θαυμαστές του για τους οποίους μάλιστα μιλά με πολύ σεβασμό και κάνει την καλύτερη προσπάθειά του για να τους ευχαριστήσει. Είναι πολύ δεκτικός στο να γνωρίζει τους θαυμαστές του μετά τις εμφανίσεις του καλωσορίζοντας τους στο καμαρίνι του για αυτόγραφα και φωτογραφίες.  Ο ίδιος θέλει να είναι ένα καλό πρότυπο για το κοινό και μια συντροφιά μέσα από τα τραγούδια του στους καημούς που κουβαλούν μέσα τους οι θαυμαστές του.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …