Παρασκευή , 26/04/2024

Για ποιους λόγους διατηρείται ακόμη το ξεπεσμένο GOSSIP από τα ΜΜΕ στην Ελλάδα;

Η περιέργεια ήταν ανέκαθεν χαρακτηριστικό του ανθρώπου και αποτελούσε κίνητρο για εξερεύνηση και γνώση. Δεν έχουν όλοι τον ίδιο ‘βαθμό περιέργειας’ ούτε, ακόμη, κεντρίζονται από τα ίδια φαινόμενα.

Σε πολλές πάντως περιπτώσεις η περιέργειά τους, τους προκαλεί το ενδιαφέρον για ανούσιες πληροφορίες. Μια τέτοια μορφή είναι και το κουτσομπολιό. Το να ενδιαφέρει κάποιον τι συμβαίνει στις ζωές των κοντινών του προσώπων είναι ένδειξη ενδιαφέροντος, το τι κάνουν όμως άνθρωποι που δεν γνωρίζει καν, πώς μπορεί να το δικαιολογήσει;

Φυσικά, από το στόχαστρο δε θα μπορούσαν να ξεφεύγουν οι celebrities. Η προσωπική τους ζωή μονοπωλεί το ενδιαφέρον του κοινού, φτάνοντας το συχνά σε σημείο εμμονής.

 Ίσως ο κόσμος θεωρεί ότι παρακολουθώντας τις λεπτομέρειες της ζωής των διάσημων έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει ένας από αυτούς, ότι μαθαίνει από τις συνήθειες και τις επιλογές τους πώς να φέρεται και ο ίδιος αν θέλει να θεωρείται πετυχημένος.

Ειδικότερα στις νεότερες ηλικίες  παρατηρείται μια είδους ταύτιση με τους διάσημους, απόρροια της ψυχολογικής ανάγκης τους να διαμορφώσουν μια επιτυχημένη ταυτότητα.

Ακόμη, η ‘μανία’ του κόσμου να μαθαίνει για τη προσωπική ζωή των διάσημων μπορεί να γεμίζει ένα κενό μέσα τους, να μικραίνει τη μοναξιά τους, μέσα απ τη ψευδαίσθηση ότι όσο πιο πολλά γνωρίζουν για ένα άτομο, τόσο αναπτύσσουν μια αμφίπλευρη οικειότητα με αυτό.

Οι ίδιοι οι celebrities  από την άλλη μπορούν να εντείνουν το φαινόμενο δίνοντας ‘αποκαλυπτικές συνεντεύξεις’ και προβάλλοντας την προσωπική τους καθημερινότητα.

Μάλιστα, τα media καθιστούν δύσκολο να ξεφύγουμε οι ίδιοι από όλα αυτά. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι υπάρχουν επαγγέλματα που σχετίζονται άμεσα με τις ζωές των διασήμων, βασισμένα φυσικά στο εν λόγω φαινόμενο.

Αυτούς τους ανθρώπους θα μπορούσαμε να πούμε ότι τους ενδιαφέρει πραγματικά τι κάνουν οι διάσημοι, για τον απλό λόγο ότι από αυτό εξαρτάται η δουλειά τους.

Για τον υπόλοιπο κόσμο, είτε γνωρίζουν είτε όχι τα κουτσομπολιά της showbiz στην πράξη δεν κερδίζουν κάτι από αυτό. Εξάλλου οι διάσημοι είναι προτιμότερο να εκτιμώνται ως τέτοιοι μέσα από τη δουλεία τους στον εκάστοτε χώρο.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …

Αφήστε μια απάντηση