Παρασκευή , 19/04/2024

«Γονείς» Τέρατα που σκότωσαν τα παιδιά τους – Εγκλήματα με θύματα παιδιά που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο – Ας μπει επιτέλους ένα στοπ σε όλο αυτό!

Γονείς-τέρατα θα ήταν ο κατάλληλος προσδιορισμός για όλους εκείνους που χωρίς αμφιβολία κατάφεραν να εξευτελίσουν το ανθρώπινο είδος σκοτώνοντας τα ίδια τους τα παιδιά! Τα παραδείγματα άφθονα και η αηδία μεγάλη για πράξεις που είτε έγιναν εν βρασμώ ψυχής είτε οργανωμένα δεν παύουν να μένουν χαραγμένες στη μνήμη κάθε ανθρώπου για την φρικαλεότητα τους. Γυρίζοντας λίγα χρόνια πίσω παρατηρούμε εγκλήματα που άφησαν πραγματικά εποχή και συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να συγκλονίζουν το πανελλήνιο.

1) Το 1972 ο Βασίλης Λυμπέρης κατηγορήθηκε με τη μέγιστη ποινή, τη θανατική, μαζί με έναν ακόμη τον Παύλο Αγγελόπουλο ο οποίος και αυτός κρίθηκε «πρωταίτιος του εγκλήματος». Στο σπίτι του Λυμπέρη στο Χαλάνδρι, έλουσε με βενζίνη τη γυναίκα του, την πεθερά του και τα δυο του παιδιά. Τους έκαψε όλους ζωντανούς.

2)Το έγκλημα του Μανώλη Δουρή παραμονές του 1994, δυστυχώς επαναλαμβάνεται. Παραμονές πρωτοχρονιάς πήγε μόνος του στην αστυνομία να δηλώσει την εξαφάνιση του γιου του. Του μικρότερου από τα επτά παιδιά του, του εξάχρονου Νίκου. Μάλιστα, συνόδευε και τους αστυνομικούς στην έρευνα. Λίγες ώρες αναζήτησης και το μικρό παιδί βρίσκεται σεξουαλικά κακοποιημένο και βασανισμένο. Βρέθηκε κοντά στο σπίτι του. Ξεκινούν έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου. Μόλις νιώθει ότι οι υποψίες πέφτουν πάνω του, ξεσπά και ομολογεί. Μεταξύ άλλων αναφέρει κατά την ανάκριση: «Με κυριεύει μία σπάνια ασθένεια η οποία με μεταμορφώνει. Με έπιαναν κρίσεις και δεν έβλεπα μπροστά μου. Ο καθένας στη θέση μου το ίδιο μπορεί να έκανε». Όταν, όμως, έγινε η δίκη, ο παιδοκτόνος θυμήθηκε μία ακόμη «ασθένεια». Απευθυνόμενος στη σύζυγό του, είπε: «Θα είσαι ελεύθερη να ζήσεις τη ζωή σου, όπως εσύ το ζήτησες, μαζί με τον εραστή σου, με τον οποίο σκοτώσατε τον Νίκο». Του επιβάλλεται ισόβια κάθειρξη και είκοσι χρόνια. Δεν θα φτάσει στο Εφετείο. Τον βρήκαν κρεμασμένο στη φυλακή.

3) Την ίδια χρονιά ένας ακόμη πατέρας στη Φθιώτιδα, αυτήν την φορά, σκοτώνει τον 16χρονο γιο του την ώρα που κοιμάται, με τσεκούρι, γιατί το νεαρό παιδί του έκανε παρατήρηση ότι πίνει πολύ!

4) Μια μάνα 48 ετών –με πέντε παιδιά- τον Φεβρουάριο του 1997 στην Ηλεία, δηλητηριάζει την κόρη της 22 ετών η οποία ήταν έγκυος εννέα μηνών και… ανύπαντρη! «Η Κωστούλα με ξεφτίλισε. Έπρεπε να ξεπλύνω τη ντροπή και ζητώ η κοινωνία και ο Θεός να με συγχωρήσουν», είπε μεταξύ άλλων στην απολογία της.

5) Στον Αλμυρό ποταμό στο Ηράκλειο Κρήτης το 1999, ένας πατέρας πετά στο ποτάμι τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του. Τον δεκάχρονο Γιάννη, τον τετράχρονο Νίκο και τον πιο μικρό δύο ετών. Στη συνέχεια εγκαταλείπει και το 12χρονο κοριτσάκι του που το είχε δέσει μέσα στο αμάξι. Ο παιδοκτόνος στο ημερολόγιό του έγραφε: «Αγαπάω τα παιδιά μου. Αλλά εσύ μου τα στερείς. Εσύ φταις για όλα. Όταν πεθάνω, να με θάψετε μαζί τους». Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής –βάση των πληροφοριών που έδινε η αστυνομία τότε- ο δολοφόνος είχε σχεδιάσει από καιρό την πράξη του, «τρομοκρατήθηκε μόνο όταν άκουσε τους αστυνομικούς να λένε, μπλοφάροντας, πως ο ένας γιος του ζει». Έσπασε και ομολόγησε…

6) Ήταν Απρίλιος του 2015 όταν ένα τετράχρονο κορίτσι η Άννυ, την οποίαν αναζητούσαν οι Αρχές εδώ και μερικές μέρες, αποκαλύφθηκε ότι δολοφονήθηκε από τον ίδιο της τον πατέρα. Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας, το κοριτσάκι δολοφονήθηκε, τεμαχίστηκε και τα μέλη της μοιράστηκαν σε κάδους απορριμμάτων, για να εξαφανίσει ο 27χρονος δράστης τα ίχνη του.

Δείτε επίσης

Νεφέλη Αγκυρίδου: Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Ραφήνα με την παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης»

Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel Νεφέλη Αγκυρίδου κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη …

Αφήστε μια απάντηση