Παρασκευή , 26/04/2024

Δημήτρης Γιώτης: «Αναγκάστηκα να μένω σε σκηνή μαζί με την οικογένειά μου» Ο γνωστός τραγουδιστής εξομολογείται τις σοκαριστικές στιγμές που έζησε

Ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής Δημήτρης Γιώτης σε μια εξομολόγηση ψυχής στην εφημερίδα Μπαμ και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Καράλη, περιγράφει τις σοκαριστικές στιγμές που έζησε όταν ο ίδιος και η οικογένειά του έζησαν από θαύμα στον καταστροφικό σεισμό του 1999. Ο τραγουδιστής αναγκάστηκε να μένει σε σκηνή μαζί με τους δικούς του για πέντε ολόκληρους μήνες. Για αυτόν τον λόγο ετοιμάζει μια μεγάλη συναυλία για τα θύματα στο Μάτι και στην Μάνδρα στηρίζοντας οικονομικά τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

 – Ξεκινώ με την φιλανθρωπική συναυλία που πρόκειται να κάνεις στα μέσα Ιουνίου και τα έσοδα θα διατεθούν στους πολίτες της Μάνδρας αλλά και στο Μάτι και τη Ραφήνα που επλήγησαν από τις καταστροφικές φωτιές και πλημμύρες τα προηγούμενα χρόνια.

Βλέποντας με φρίκη και πόνο όσα έζησαν οι συμπολίτες μας τα προηγούμενο χρόνο θεώρησα δεδομένο με όσες δυνάμεις έχω να συμπράξω μαζί τους. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος προκειμένου να απαλύνει λίγο τον τεράστιο πόνο που έχουν βιώσει αυτοί οι άνθρωποι. Ξέρεις ο πόνος όσο περνά ο χρόνος γίνεται ακόμη πιο σκληρός.  Εγώ τον  έχω βιώσει στον καταστροφικό σεισμό του 1999. Ζω από παιδί στο Μενίδι που επλήχθη ουσιαστικά. Είδα φίλους μου να πεθαίνουν. Επί πέντε μήνες έμεινα σε σκηνή με την οικογένεια μου. Μύριζε θάνατος γύρω μου. Δεν υπάρχει κάτι πιο φρικαλέο από το να χάνεις τα πάντα μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Σχεδόν είκοσι χρόνια η ιστορία επαναλήφθηκε με τόσο πόνο. Έκλαψα πολύ πέρυσι βλέποντας αυτή την ανείπωτη θλίψη.

– Φαντάζομαι ξύπνησαν παράλληλα οι αναμνήσεις του σεισμού του 1999.

Δε μπορώ να σου κρύψω πώς δε συνέβη. Ξέρεις τι είναι να βλέπεις μέσα σε ένα λεπτό το σπίτι σου να γκρεμίζεται; Δεν έχω βιώσει μεγαλύτερο σοκ στη ζωή μου. Η οικογένεια μου έζησε από θαύμα. ‘Ήταν σοκαριστικό.. Επί πέντε μήνες  μέναμε με την οικογένειά μου σε σκηνή. Ήταν από τις πιο τρομακτικές στιγμές της ζωής μου. Όταν χάνεις το σπίτι σου είναι σα χάνεις τον εαυτό σου. Ουσιαστικά αφαιρούνται βίαια οι αναμνήσεις σου. Είναι σα να σου στερούν  το παρελθόν σου. Από την άλλη βλέποντας ανθρώπους γύρω μου να πεθαίνουν ένιωθα  ευγνωμοσύνη για το ότι επέζησα. Γιατί τα κτήρια φτιάχνονται ξανά, οι άνθρωποι όμως δεν επιστρέφουν. Στην περιοχή μου πέθαναν 140 άνθρωποι. Πόσο τραγικό. Πόσο πόνο ζήσαμε σε ένα μια στιγμή. Εύχομαι κανένας άνθρωπος να μην τύχει ξανά να βιώσει αυτόν τον ατέλειωτο πόνο. Μπορώ να σου πω με σιγουριά πώς ήταν ότι πιο σκληρό έχω αντιμετωπίσει. Έβλεπες στα μάτια των ανθρώπων σου τη θλίψη και την απόγνωση. ‘Ήταν κυριολεκτικά σαν πόλεμο. Δεν ήξερες πώς να τους βοηθήσεις. Δεν υπάρχουν λόγια για να απαλύνουν αυτή την τραγωδία. Γι’ αυτό ορκίστηκα τότε, πώς θα είμαι δίπλα σε όποιον πολίτη μου αντιμετωπίσει ένα τόσο βαρύ γεγονός.  Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισα με την συνδρομή πολλών φίλων καλλιτεχνών να κάνω αυτή την συναυλία.  Οφείλουμε ως κοινωνοί αυτής της ανείπωτης τραγωδίας να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που τη βίωσαν.

– Μετά από πόσο καιρό ξεπέρασες το σοκ του σεισμού;

Νομίζω ότι ουσιαστικά δεν έχω ξεπεράσει ποτέ αυτό το σοκ στη ζωή μου. Έπειτα από πέντε μήνες στην σκηνή μείναμε στο σπίτι της αδελφής μου, το οποίο είχε επισκευαστεί -γιατί το πατρικό μου είχε ολοκληρωτικά καταστραφεί. Δε θα ξεχάσω ποτέ, πώς τους πρώτους μήνες, κοιμόμασταν με την πόρτα ανοιχτή. Ζούσαμε υπό το φόβο της επόμενης σεισμικής δόνησης.

Πόσοι άνθρωποι μένατε σε σκηνή;

Ζούσαμε επτά άτομα σε μία σκηνή για πέντε μήνες. Η μαμά μου, ο μπαμπάς μου, τα ανίψια μου, η αδελφή μου και ο γαμπρός μου. Μετά από πρώτους μήνες επειδή δεν ήταν εφικτό να συμβιώσουμε σε ένα τόσο μικρό χώρο αγοράσαμε ένα τροχόσπιτο. Ήταν μία  τραγική περίοδος.

– Έρχομαι στην πορεία σου. Μία από τις σημαντικότερες συνεργασίες σου είναι με τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Αυτόν τον σπουδαίο καλλιτέχνη και άνθρωπο. Ο Τόλης έχει μεγαλείο ψυχής και αλήθειας.. Είχα την τύχη να με εμπιστευθεί να  γράψω δύο τραγούδια στην τελευταία του δουλειά στη δισκογραφία. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος γεμάτος συναίσθημα και ουσιαστική ευγένεια Αγκαλιάζει με αγάπη όσους βρίσκονται γύρω του. Με στήριξε. Υπήρξε πολύτιμος δάσκαλος για την πορεία μου. Δε θα ξεχάσω ποτέ πώς όταν βγήκε από το studio εγγραφής μου είπε ” Δημητράκη άκουσε τα! Αν δε σου αρέσουν θα τα ξαναπώ”. Ένας καλλιτέχνης του διαμετρήματος του Βοσκόπουλου είχε αυτή την απίστευτη γενναιοδωρία απέναντι σε ένα νέο άνθρωπο.

– Παράλληλα μετά από πέντε χρόνια συνεργάζεσαι ξανά με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Θεωρώ πώς ο Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι ένας από σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρεθούμε ξανά. Τον εκτιμώ απεριόριστα. Γνωριζόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια. Είναι φίλος καρδιάς. Το «Αν μ’ αγάπησες» ένα από τα τραγούδια μου που άγγιξαν το κοινό, έχει γραφεί από εκείνον. Το τραγούδι μας τιτλοφορείται  «Μου λείπεις»  και θα κυκλοφορήσει στις 6 Μαΐου. Τους στίχους υπογράφει ο καταξιωμένος Ηλίας Φιλίππου.

Πηγή: Εφημερίδα Μπαμ, Συνέντευξη Βαγγέλης Καράλης 

 

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …