Σάββατο , 20/04/2024

Διακοπές στο χωριό – Με αναμνήσεις, όμορφες στιγμές και «μυρωδιές» από τα παιδικά μας χρόνια

Νόμιζες πως οι διακοπές στο χωριό είναι το No1 outsider στην λίστα των διακοπών; Κάνεις λάθος. Οι διακοπές στο χωριό σου έγιναν must και πολλοί είναι εκείνοι που όχι απλώς τις επιλέγουν, αλλά καλούν και τους φίλους τους να τις δοκιμάσουν…

Διακοπές στο χωριό σημαίνει διακοπές στη φύση και μία πολύ καλή αφορμή να έρθεις πιο κοντά στην «πράσινη» πλευρά του εαυτού σου, που ίσως η Αθήνα δεν σε αφήνει να αναπτύξεις. Εσύ γνώρισες πως όλο και περισσότεροι επιστήμονες αναφέρουν πως ένας περίπατος στο δάσος ή μια ανάβαση στο βουνό λειτουργούν θεραπευτικά στον καθένα από εμάς; Οι διακοπές στο χωριό μπορούν κάλλιστα να σου δώσουν όλο το χαμένο οξυγόνο σου και μάλιστα σε καθημερινή βάση.

Μην φοβηθείς καθόλου τους συγγενείς και ολόκληρο το σόι. Στην Ελλάδα έχουμε την τάση να βλέπουμε με αρκετό τρόμο τους ανθρώπους της υπαίθρου που μάλιστα έχουν πολύ καιρό να μας δουν. Μην το βλέπεις με άγρια ματιά. Υπάρχει και η θετική τους πλευρά. Χωρίς καμία αμφιβολία όμως, όταν πας στο χωριό, είτε με γονείς είτε μόνος σου, πάντα θα πρέπει να συναντήσεις κάποιον συγγενή.

Ίσως πρέπει να συναντήσεις τον ξάδερφό σου για να πιείτε έναν καφέ με τον οποίο δεν έχεις κάτι να πεις αλλά σας συνδέει μία συγγένεια, ενώ άλλες φορές θα χρειαστεί να επιβιώσεις σε ένα τεράστιο οικογενειακό τραπέζι. Μην τρομάζεις! Όλοι χαίρονται πραγματικά που σε βλέπουν και ότι κάνουν και λένε, το κάνουν από την καλή τους της καρδιά. Το ήξερες εσύ πως όταν βρίσκεις συγγενείς που έχεις καιρό να δεις το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί καλύτερα; Όσο και αν δεν το πιστεύεις, η καλή σου διάθεση θα ανέβει και μαζί της και ο οργανισμός σου.

Ποιος είπε ότι στο χωριό δεν διασκεδάζεις; Όλο και κάποιο πανηγύρι θα γίνεται εκεί τριγύρω. Εντάξει, το καταλαβαίνω. Μπορεί η παραδοσιακή μουσική να μην είναι και από τα επιλεγμένα σου, αλλά στα χωριά ένα πράγμα να ξέρεις. Όταν λέμε ότι διασκεδάζουμε, σημαίνει, κέφι, τραγούδι, χορός και ποτό μέχρι το πρωί. Σου θυμίζει κάτι; Ότι έκανες στα clubs της Αθήνας τον περασμένο χειμώνα. Μόνο που εδώ, όλα είναι πιο ξέγνοιαστα και πιο οικογενειακά. Ένας καλός τρόπος για να επιστρέψεις στην δουλειά σου μετά τις διακοπές σου γεμάτος ενέργεια και καλή διάθεση.

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …