Πέμπτη , 02/05/2024

Εικόνες εγκατάλειψης και υγειονομική “βόμβα” στο πρώην στέκι των Vip «Cataralla» στην Γλυφάδα

Εικόνες εγκατάλειψης και μεγάλου κινδύνου στο παραλιακό μέτωπο της Γλυφάδας, στον χώρο που στεγαζόταν το θρυλικό club «Cataralla» όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα espresso. Ο τεράστιος  και παρατημένος χώρος είναι άκρως επικίνδυνος καθώς η πρόσβασή του είναι ελεύθερη για μικρά παιδιά. Η πισίνα αφύλαχτη που ανά πάσα στιγμή κάποιος μπορεί να πέσει μέσα και να τραυματιστεί, γκρεμισμένα ντουβάρια, τα ξύλινα πατώματα σπασμένα και παλιοσίδερα παντού. Ένα «νεκροταφείο» παρατημένο από όλους!

Aκόμη το σημείο αποτελεί υγειονομική «βόμβα» καθώς πολύ νεαροί καταναλώνουν μπύρες πετώντας τα κουτάκια κάτω και ουρούν στις πρώην «χλιδάτες» εγκαταστάσεις που στέγαζε πασίγνωστα μαγαζιά.

Ιδιοκτήτης του «Cataralla» που μετέπειτα φιλοξενήθηκαν και άλλα πασίγνωστα club όπως το «Dream City», το «W Poolside Dreams» και το «Mansion Club», ήταν ο Στράτος Γιδόπουλος, πρώην Πρόεδρος της ΑΕΚ και επιχειρηματίας.

Το 2019 το «Cataralla»  πέρασε στον Δήμο Γλυφάδας, με τον Δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου να υπόσχεται ότι θα αξιοποιηθεί ως ένας χώρος «ανοιχτός πλέον για όλους τους πολίτες με τον Δήμο να προγραμματίζει να δημιουργήσει ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους χώρο αναψυχής, με παιδότοπο, αθλοπαιδιές.»

Ο Δήμαρχος είχε γράψει χαρακτηριστικά στα social media: «Ένα όνειρο δεκαετιών επιτέλους έγινε πραγματικότητα. Το παλιό Καταράλα, αυτή η υπέροχη μικρή χερσόνησος δίπλα στην τρίτη παραλία Γλυφάδας, αποδόθηκε στο Δήμο μας! Μετά από επίπονη διαπραγμάτευση, μεγάλο αγώνα και τεράστια προσπάθεια, μια εποχή ανομίας και χάους κλείνει και αρχίζει μια καινούργια εποχή, όπου όλος ο κόσμος θα χαίρεται και θα απολαμβάνει αυτό το σημείο μοναδικού φυσικού κάλλους – ένα από τα πιο ωραία μέρη σε όλη την Ελλάδα. Άμεσα βάζουμε μπροστά το σχέδιο για να μετατραπεί σε ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους χώρο αναψυχής, με παιδότοπο, αθλοπαιδιές και πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους! Μια προσπάθεια που εντάσσεται στη συνολική πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει και υλοποιούμε για την ανάπλαση του παραλιακού μας μετώπου.»

Περίπου ένα χρόνο μετά η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική.  Καθημερινά  υπάρχει ο κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος και μια υγειονομική «βόμβα» στο παραλιακό μέτωπο της Γλυφάδας.

Πηγή: Εφημερίδα espresso, Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Καράλης 

Δείτε επίσης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ LABEL NEWS Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο: Γνωρίστε την άγρια ομορφιά, το μυστήριο και τον ρομαντισμό των Τζουμέρκων (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Βαγγέλης Καράλης Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης Kάμερα – Μοντάζ: Θοδωρής Μπίτσας Φωτογραφία: Χάρης Πετρίδης Αποστολή Label …