Πέμπτη , 25/04/2024

ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΕΙΣΜΟΣ 6,1 ρίχτερ στην ΛΕΣΒΟ – Κάτοικος Μυτιλήνης στο LABEL NEWS: “Είμαστε τρομοκρατημένοι, έχουμε βγει όλοι έξω στους δρόμους και στις παραλίες, ακούμε συνέχεια αυτοκίνητα του ΕΚΑΒ να κινούνται!»

Ρεπορτάζ: Bαγγέλης Καράλης

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου της Αθήνας, σημειώθηκε λίγο πριν από 15:30 το μεσημέρι της Δευτέρας ανοιχτά της Μυτιλήνης. Και ήταν τόσο ισχυρός που έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής!

Αρχικά, το Γεωδυναμικό εκτίμησε την ένταση του σεισμού στα 6,2 Ρίχτερ αλλά στη συνέχεια αναθεώρησε στο 6,1 Ρίχτερ. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν 6,3 Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο 38 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης και 18 χιλιόμετρα νότια του Πλωμαρίου και εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα.

Το Label News επικοινώνησε με την Χριστίνα Καφετζοπούλου, εκπαιδευτικό η οποία διαμένει στην Μυτιλήνη και μας μεταφέρει τον τρόμο και την αγωνία των κατοίκων του νησιού:

Xριστίνα Καφετζοπούλου κάτοικος Μυτιλήνης στο Label News: 

“Γύρω στις 15.30 ένας πολύ δυνατός σεισμός έγινε έντονα αισθητός αφού ήταν πάρα πολύ ισχυρός και είχε μεγάλη διάρκεια. Ευτυχώς δεν υπάρχουν θύματα ή μεγάλες υλικές ζημίες μέσα στη Μυτιλήνη, στην περιοχή του νοσοκομείου όπου και μένω, ενώ μικρές υλικές ζημίες έγιναν στο Πλωμάρι. Αισθητή έγιναν και οι μετασεισμοί  που ήταν όμως μικρότερης έντασης και διάρκειας. Πιο δυνατό απ όλα είναι το συναίσθημα του τρόμου αυτή τη στιγμή για αυτό και παραμένουμε οι περισσότεροι κάτοικοι έξω από  τα σπίτια μας , στο δρόμο ή κατω στη παραλία, ενώ ακούμε συνέχεια και αυτοκίνητα του EKAB να κινούνται!”

 

Δείτε επίσης

Νεφέλη Αγκυρίδου: Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Ραφήνα με την παράταξη «Δύναμη Ανάπτυξης»

Η διευθύντρια των διαδικτυακών μέσων του Star Channel Νεφέλη Αγκυρίδου κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη …