Παρασκευή , 26/04/2024

Ο Κωνσταντίνος Πλεμμένος μιλάει αποκλειστικά στο LABEL NEWS για το “κόψιμο” από την Μουρμούρα: “Δυστυχώς δεν υπάρχει υπομονή στην τηλεόραση και δεν επενδύει στους ηθοποιούς”

Συνέντευξη: Φωτεινή Πανάβου

Ανερχόμενος και ταλαντούχος, ο Κωνσταντίνος Πλεμμένος είναι ένα από τα φρέσκα ζευγάρια της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Μην αρχίζεις την Μουρμούρα» και δεν μπορεί να κρύψει πως διανύει μια από τις πιο δημιουργικές επαγγελματικά περιόδους της ζωής του.

Τι θα πει για εσένα «καλλιτέχνης»; 

Όχι δυσκολεύομαι να πω πως είμαι καλλιτέχνης. Καλλιτέχνης για μένα είναι μια παρεξηγημένη λέξη και έννοια. Παρεξηγημένη εννοώ πως πολλοί αυτοονομάζονται από μόνοι τους καλλιτέχνες, όπως από μόνος μου εγώ μπορώ να λέγομαι δημιουργικός. Είναι παρεξηγημένη λέξη ειδικά στον καιρό μας και από πάντα. Δεν νομίζω πως είμαι καλλιτέχνης. Σίγουρα αυτό που κάνω είναι μια τέχνη αλλά όχι με την έννοια του καλλιτέχνη που δίνουμε όλοι.

Αν είχες να διαλέξεις ανάμεσα στο θέατρο και την τηλεόραση τι θα επέλεγες;

Μου αρέσει να παίζω πιο πολύ στο θέατρο. Απλά μου αρέσει πιο πολύ να βλέπω τηλεόραση και ταινίες. Αλλά μου αρέσει να παίζω στο θέατρο. Μου αρέσει η σχέση που έχει ο ηθοποιός με τους θεατές και τα λάθη που είναι μέσα στο παιχνίδι. Στην τηλεόραση αν ποτέ κάνεις λάθος λάθος κάνεις μια καινούργια λήψη και ένα νέο γύρισμα. Το θέατρο είναι πιο ζωντανό.

Η υποκριτική ήταν κάτι που είχες από μικρός μέσα σου ή προέκυψε στην πορεία;

Όχι, δεν ήταν κάτι που είχα από μικρός, προέκυψε στην πορεία. Κανένας στην οικογένεια μου δεν ήταν ποτέ καλλιτέχνης. Προέκυψε μάλλον γιατί δεν ήξερα τι να κάνω στη ζωή μου καθώς δεν ήμουν διαβαστερό παιδί και έτσι δεν είχα κάποιον στόχο για μια δουλειά. Δηλαδή δεν ήθελα να γίνω δικηγόρος ή αρχιτέκτονας, όπως γίνονταν οι περισσότεροι την εποχή που μεγάλωνα εγώ.  Η υποκριτική ήρθε μέσα από κάποια σεμινάρια που έτυχε να πάω με έναν φίλο μου. Εκείνη την περίοδο δούλευα στον πατέρα μου, σε μια δουλειά που δεν μου άρεσε και μια μέρα έτυχε να πάω σε αυτά τα μαθήματα, τα οποία μου άρεσαν πολύ και έτσι, σιγά σιγά μπλέχτηκα με αυτό.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με την «Μουρμούρα»; Θεωρείς ότι θα σου ανοίξει πολλές πόρτες αν δεν το έχει κάνει ήδη..;

Δεν το έχει κάνει ήδη. Πιστεύω ότι δεν μου έχει ανοίξει κάποιες πόρτες πέρα από το ότι με γνωρίζουν στον δρόμο. Καλό, βέβαια, είναι να μην ανοίγει πόρτες μια δουλειά αλλά να ανοίγω πόρτες εγώ. Όσο για την «Μουρμούρα» προέκυψε γιατί με είδαν οι σκηνοθέτες της σειράς σε μια παράσταση, στο «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, που έπαιζα πέρυσι, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου. Ήρθαν να δουν την Δανάη Επιθυμιάδη, την κοπέλα που έπαιζε πέρυσι στην «Μουρμούρα» και βλέποντας και εμένα με καλέσανε για μια ακρόαση το καλοκαίρι που μας πέρασε. Η Φωτεινή Αθερίδη είχε επιλεχθεί ήδη και κάνανε ακροάσεις με αγόρια για να βρούνε τον σύντροφο της. Μου στείλανε τα κείμενα, που ουσιαστικά ήταν τα πρώτα επεισόδια της σειράς, τα διάβασα, έγινε η ακρόαση και κάπως έτσι με δεχτήκανε. Με λίγα λόγια με είδανε σε μια παράσταση και με κάλεσαν σε μια ακρόαση.

Τι εκλαμβάνεις ως «μουρμούρα» στην καθημερινή σου ζωή;

Εκλαμβάνεις ως μουρμούρα τα τηλεφωνήματα της μάνας, το «τι κάνεις, που είσαι». Εκλαμβάνεις ως μουρμούρα σε μια κοπέλα όταν αρχίζει και σου λέει τι κακά κάνεις, σε τι δεν ταιριάζουμε κι εσύ δεν καταλαβαίνεις από που έχει πιαστεί, από που ξεκινάει αυτό. Εκλαμβάνεις ως μουρμούρα να σου ζητάνε πράγματα τα οποία δεν μπορείς να κάνεις.

Προς μεγάλη μας έκπληξη ο Alpha αποφάσισε να κόψει δύο ζευγάρια από την σειρά, το δικό σας με την Φωτεινή Αθερίδου και του Γιώργου Χρυσοστόμου με την Νάντια Κοντογιώργη. Γιατί πιστεύεις έγινε αυτό;

Ήταν καθαρά μια απόφαση του Alpha. Η προσωπική μου άποψη είναι πώς έγινε καθαρά για εμπορικούς λόγους για να ανανεωθεί η σειρά καθώς μπαίνει στην 5η σεζόν. Δυστυχώς δεν υπάρχει υπομονή στην τηλεόραση και δεν επενδύει στους ηθοποιούς. Δεν έχω κανένα παράπονο από την σειρά, η συνεργασία μου ήταν εξαιρετική, από την παραγωγή μέχρι όλους τους ηθοποιούς και τους συντελεστές.

Άν σου πρότειναν έναν ρόλο σε μια σειρά που θα είχε τα φόντα για να γίνει μεγάλη εμπορική επιτυχία αλλά δεν ταίριαζε με την ιδιοσυγκρασία σου θα τον δεχόσουν;

Είμαι πολύ ανοιχτός στο τι σημαίνει να ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σου, δηλαδή δεν είμαι τόσο κλειστός και δεν απορρίπτω εύκολα προτάσεις. Τώρα, η εμπορική επιτυχία εξασφαλισμένη, ειδικά στην εποχή μας δεν υπάρχει. Εδώ, έκανε εμπορική επιτυχία το Survivor, ποιός να το περίμενε… Έκανε πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης και κατάντησε να είναι μια κινητή διαφήμιση. Όχι, δεν με νοιάζει η εμπορική επιτυχία σαν καλλιτέχνης, αν λέγομαι έτσι. Δεν με νοιάζει καθόλου, πραγματικά. Εγώ να έχω λεφτά να ζω θέλω, όχι να κάνω εμπορικές επιτυχίες.

Δείτε επίσης

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου με θέμα το «Dubai»

Εντυπωσιακά γενέθλια για το μοντέλο Γλυκερία Τσολπίδου που γιόρτασε τα 21 της χρόνια. Το θέμα …